Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Λουκέτο» στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων

Άμεσος είναι ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων στο Καμπάνι Ακρωτηρίου, όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά γιατί δεν υπάρχει διοίκηση η οποία θα μπορέσει να πληρώσει κυρίως τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και τους μισθούς των δύο υπαλλήλων του σκοπευτηρίου.
Η θητεία της προηγούμενης διοίκησης έληξε, νέα δεν έχει διοριστεί και από την...
 1η Ιανουαρίου «πάγωσαν» όλες οι πληρωμές, με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί επί τρείς μήνες οι δύο υπάλληλοι, αλλά και όλοι οι λογαριασμοί (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑ).

Μάλιστα την Πέμπτη 31/3 έληξε η άτυπη παράταση που είχαν δώσει οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας για την εξόφληση των λογαριασμών.

Επιπλέον, όπως είπε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης του Σκοπευτηρίου κ.Μανώλης Κουριδάκης, «οι πάσης φύσεως εισφορές στους μισθούς των υπαλλήλων επιβαρύνονται με πρόστιμα, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος καθώς η προθεσμία έληξε στις 31 Μαρτίου χωρίς να έχει υποβληθεί αφού δεν υπάρχει κανείς για να υπογράψει τα έγγραφα».

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ματαιώθηκαν και όλες οι προηγούμενες ενέργειες για να αποκτήσει το Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων άδεια λειτουργίας (!!!).

Όπως εξηγεί ο κ.Κουριδάκης ενώ είχαν εξασφαλιστεί 50.000 ευρώ για την εκπόνηση της απαραίτησης μελέτης «ενεργητικής πυροπροστασίας» ,τον Νοέμβριο του 2010, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζήτησε από την διοίκηση , να διενεργήσει διαγωνισμό για την πυροπροστασία.

Όμως η θητεία της διοίκησης είχε λήξει, νέα δεν είχε διοριστεί και η Γ.Γ.Α. (που έχει αρμοδιότητα για τον διορισμό της διοίκησης) ανακάλεσε την σχετική πίστωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr , οι διαδικασίες για τον διορισμό νέας διοίκησης , με την υποβολή βιογραφικών μέσω του opengoverment , αλλά , άγνωστο για ποίον λόγο υπάρχει μια καθυστέρηση που είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθεί «μοιραία» για την τύχη του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων.

Να σημειωθεί πως στο Εθνικό Σκοπευτήριο Χανίων, το μοναδικό στην Ελλάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις πήλινου-σταθερού στόχου , που φιλοξενεί και όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα, δραστηριοποιούνται κυρίως τρείς σύλλογοι.

Πρόκειται για τον «Σκοπευτικό σύλλογο Βάρδας», την «Σκοπευτική λέσχη Κρήτης» και τον «Σκοπευτικό όμιλο αστυνομικών Χανίων».

Οι αθλητές των συλλόγων που έχουν σημαντικότατες διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολλά μετάλλια και κατακτήσεις πρωταθλημάτων εκφράζουν την έντονη αγωνία τους για το αν θα συνεχιστεί η λειτουργία του Σκοπευτηρίου, ενώ – προς το παρον – είναι αμφίβολο και το εάν θα μπορέσουν να διοργανωθούν και φέτος οι σκοπευτικοί αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας που γίνονται κάθε χρόνο με την ευκαιρία του εορτασμού της επετείου από την Μάχη της Κρήτης.

Flashnews.gr/Αλέξης Μάνεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου