Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σε δίκη στο Ναυτοδικείο, παραπέμπονται 39 άνδρες των ΟΥΚ για τα συνθήματα στην περσινή παρέλαση!(Βίντεο)


Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά, παραπέμπονται στις 20 Σεπτεμβρίου 2011, οι 39 άνδρες των ΟΥΚ, που κατηγορούνται για… ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς από το γνωστό Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).
Θυμίζουμε ότι όταν προέκυψε το θέμα αρκετοί «προοδευτικοί» πολιτικοί είχαν προτείνει την άμεση αποπομπή από τις Ένοπλες Δυνάμεις των Αδρών του Αγήματος, ο δε Γ. Καρατζαφέρης (δείτε παρακάτω και το σχετικό βίντεο) είχε πει ότι πρέπει να τιμωρηθούν και να παραπεμφθούν στο Ναυτοδικείο! Πράγμα το οποίο τελικά συνέβη…
 

Διαβάστε την «θριαμβευτική» ανακοίνωση για την παραπομπή στο Ναυτοδικείο των Ανδρών των ΟΥΚ του γνωστού Παρατηρητηρίου:
“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 Μαρτίου 2011
Σε δίκη 39 λιμενικοί για τα ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) θεωρεί πολύ σημαντική εξέλιξη την παραπομπή σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 με τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.
Το ΕΠΣΕ είχε υποβάλει την ακόλουθη μηνυτήρια αναφορά στις 26 Μαρτίου 2010 και, όταν ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς κλήθηκε να καταθέσει, υπέβαλε και παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ
26 Μαρτίου 2010
Κύριοι Εισαγγελείς
Το ακόλουθο δημοσίευμα αναφέρεται σε αχαρακτήριστες μισαλλόδοξες ενέργειες στρατιωτικών και μάλιστα κατά την επίσημη παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010 που συνιστούν παράβαση των άρθρων 1 και 2 του Ν. 927/79 και άλλων διατάξεων της νομοθεσίας της χώρας. Παρακαλούμε να ασκήσετε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, περιλαμβανόμενων των ιεραρχικά ανωτέρων των εμπλεκόμενων οι οποίοι δεν φαίνεται να απέτρεψαν ή να σταμάτησαν τις ενέργειες αυτές. Παρακαλώ επίσης να ζητήσετε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία κάθε υπευθύνου. Το ΕΠΣΕ θα φροντίσει και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε δεκάδες άλλες μηνύσεις με βάση το Ν. 927/79, να γίνει άμεση κατάθεση θιγομένων, παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία – Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου