Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Mega-στόλο 9 πολεμικών κατεβάζει τελικά η Ρωσία στη Μεσόγειο !!

Ενισχύεται η ρωσική ναυτική μοίρα που θα επισκεφτεί την Μεσόγειο και τη Συρία με μία ακόμη φρεγάτα και ένα βοηθητικό πλοίο αυτή την φορά από το στόλο της Βαλτικής και φαίνεται ότι δεδομένης της κρίσης που κλιμακώνεται στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και της κατάστασης στην Συρία, η Μόσχα δείχενια αποφασισμένη "για όλα".

Το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov μαζί με το καταδρομικό Admiral Chabanenko, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov, Vyazma και Kama, έχουν ήδη ξεκινήσει από την βάση τους στις 6 Δεκεμβρίου και θα συναντηθούν με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy και το πλοίο ανεφοδιασμού Lena στην Bόρεια θάλασσα.


Τα συγκεκριμένα πλοία απέπλευσαν από την βάση του στο Baltiysk στις 7 Δεκεμβρίου μία ημέρα μετά την έναρξη της καθόδου της ναυτικής μοίρας του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov. Ακολούθως τα πλοία της ρωσικής ναυτικής μοίρας θα πλεύσουν προς την Μεσόγειο όπου και θα τους αναμένει ένα ακόμα ρωσικό πολεμικό πλοίο, η φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II η οποία ανήκει στο στόλο της Μαύρης θάλασσας.

Η συνδυασμένη ναυτική ρωσική δύναμη με την άφιξη της στην Μεσόγειο θα αποτελείται συνολικά από εννέα πλοία, από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, δύο καταδρομικά, μία φρεγάτα και πέντε βοηθητικά πλοία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των δύο πλοίων του στόλο της Βαλτικής δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα όπως είχε συμβεί με τα πλοία του βόρειου στόλου και αποτελεί εξέλιξη της τελευταίας στιγμής.

Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία το ρωσικό Ναυτικό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει μία τόσο μεγάλη ναυτική δύναμη στην Μεσόγειο με τόσο σαφή μήνυμα όπως η επίσκεψη της δύναμης αυτής στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας. Μίας χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με παραστρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από Τούρκους καταδρομείς να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα της και την διεθνή κοινότητα να επιδιώκει την επιβολή κυρώσεων.

Η παρουσία δε τόσο μεγάλου αριθμού βοηθητικών πλοίων υποδηλώνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είναι προετοιμασμένο για όλα και για μία μακροχρόνια αποστολή στην Μεσόγειο.

Η ρωσική ναυτική δύναμη αναμένεται να βρίσκεται στις ακτές της Συρίας πριν από τα Χριστούγεννα προφανώς κάτω από την ομπρέλα των συστημάτων S-300 PMU-2 και των πυραύλων επάκτιου πυροβολικού SS-N-26 Yakhont στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία είναι στην Μεσόγειο και θα παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου