Δήμοι,δικηγορικοί σύλλογοι,ενώσεις πολιτών,διάφοροι φορείς ,αλλά και ιδιώτες, κατέφυγαν στο ΣτΕ για να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους για την αντισυνταγματικότητα του φόρου ακινήτων επί του λογαριασμού της ΔΕΗ ,απειλούμενοι με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος,πράξη βαρβαρότητας και εκβιαστική κατά της κοινωνίας μας για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι ,για να ξεπληρωθεί ένα αδιαφανώς σχηματισθέν χρέος που δεν είναι του λαού,αλλά αποτέλεσμα ακολουθούμενης πολιτικής υποτέλειας ,στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρώ, από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ,εδώ και πάρα πολλά χρόνια!
Σαράντα τρείς δικαστές άκουσαν την νομική αντίκρουση στην ΠΟΛ 1211/10-10-2011 και στο άρθρο 53 του Ν.4021/2011 σε μία συνεδρίαση ,που κρίνεται ως η σημαντικότερη από την πρώτη πανηγυρική του συμβουλίου το 1927 κατά την άποψη του νομικού κόσμου της χώρας, επειδή αφορά πολλούς πολίτες,αφορά υπόθεση σημαντικού οικονομικού ποσού,γίνεται μέσα σε έντονες αντιδράσεις των πολιτών σε όλη την χώρα για το επιβαλλόμενο μέτρο και μάλιστα σε εποχή που δοκιμάζεται σκληρά η κοινωνία των πολιτών.
Σαράντα τρείς δικαστές συνειδητοποίησαν ότι δίκαζαν φρουρούμενοι και ενώπιον των 2000 ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από το κτίριο του συμβουλίου ,γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά αυτού του δικαστηρίου!
Η βαρύτητα της εκδικαζόμενης υπόθεσης προκάλεσε τον πρόεδρο του δικαστηρίου κ.Παναγιώτη Πικραμμένο να δηλώσει ότι “Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει επωμισθεί έναν ρόλο ο οποίος δε του ανήκει. Το Συμβούλιο δε μπορεί να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Εν τούτοις όμως, θα πράξει το καθήκον του”.
Τα νομικά επιχειρήματα κατά της υπουργικής αυτής απόφασης εστιάσθηκαν στην κατάφωρη αντισυνταγματικότητα του νόμου,σε απόφαση του Γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου της Καρλσρούης το 1986,σύμφωνα με τις οποίες δεν μπορεί να φορολογηθεί ένα ακίνητο,αν δεν αποφέρει έσοδα,σε απόφαση του Γαλλικού συνταγματικού συμβουλίου το 1998,σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να φορολογηθεί ένα ακίνητο σε ποσοστό άνω του 50% των εσόδων που αυτό δημιουργεί,στην διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των ανέργων όσων είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και όσων δεν είναι,αλλά και ανέργων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν εισόδημα και δεν έχουν κλείσει ακόμα τα βιβλία τους.
Σαν νομικό επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε και το γεγονός της κατάχρησης της επίκλησης του όρου «επείγοντα ζητήματα εθνικού συμφέροντος» που κάνει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να έχει ψηφίσει 43 νομοθετήματα με αυτήν την μεθόδευση.
Χρησιμοποιήθηκε σαν νομικό επιχείρημα επίσης η παράγραφος στην εισαγωγική έκθεση του προϋπολογισμού του 2012, όπου από την ίδια την κυβέρνηση τα ποσά που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για την περιουσία τους αναφέρονται ως φόροι και όχι ως «τέλη ακινήτων».
Στη συνέχεια τονίστηκε ότι, είναι άδικο να υπάρχει η ίδια φορολόγηση μεταξύ δύο όμοιων ακινήτων από τα οποία το ένα έχει αποπληρωθεί πλήρως, ενώ το άλλο εξακολουθεί να βαρύνεται με χρέη προς την Τράπεζα.
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι τρείς συνήγοροι του δημοσίου οι οποίοι μάταια προσπάθησαν να αποδείξουν ότι τα ποσά που ζητούνται από τους πολίτες δεν είναι φόροι,αλλά ανταποδοτικά τέλη ,διότι διαφορετικά θα μειώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις (λες και δεν έχουν μειωθεί σημαντικά ,λες και δεν έχει περιπέσει όλη η χώρα σε υψηλότατο ποσοστό ανεργίας).
Στις 19 Δεκεμβρίου 2011 κλείνει ο φάκελος της υπόθεσης, με αυτήν την ημερομηνία ως τελική για την κατάθεση των υπομνημάτων των συνηγόρων και η απόφαση αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012
Η αντίδραση της κοινωνίας στα φοροχαράτσια φάνηκε και από την χλευαστική στάση ,όσων πολιτών είχαν κατορθώσει να εισέλθουν στην αίθουσα, προς τους συνηγόρους-εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου.
Η πάλη και ο αγώνας της κοινωνίας ενάντια στα φοροχαράτσια φάνηκε και από την κινητοποίηση πολλών συνελεύσεων κατοίκων που με κεντρικό σύνθημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” παραβρέθηκαν στην είσοδο του κτηρίου και σχεδόν σε όλο το πλάτος της Πανεπιστημίου.
Ανεξαρτήτως της απόφασης του ΣτΕ,ήδη ο λαός μας έχει αποφασίσει να πάρει τις τύχες της ζωής του στα χέρια του πλέον,διότι έχει αντιληφθεί ότι του έχουν κηρύξει τον πόλεμο ενάντια στην ζωή του και αντιστέκεται ,μη πληρώνοντας τα κάθε είδους φοροχαράτσια,επειδή αυτά δεν επιστρέφονται στην κοινωνία υπό μορφήν παιδείας ,περίθαλψης-υγείας,μέριμνας για τον αδύναμο συμπολίτη.
Οι πολίτες οργανώνονται κατά περιοχές-γειτονιές,αναπτύσσουν την κοινωνική αλληλεγγύη ,σχεδιάζουν τις δράσεις τους,γνωρίζοντας ότι έχουν απέναντί τους μία χουντική συγκυβέρνηση -προϊόν ενός διεφθαρμένου,στο σύνολό του,πολιτικού συστήματος-που κρατάει δέσμια την χώρα στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ ,εξυπηρετώντας συμφέροντα τραπεζιτών,γνωρίζοντας ότι η κατοχική συγκυβέρνηση οδηγεί σε οδυνηρή πορεία τον τόπο μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙ!
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ –ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΥΡΩ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου