Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Άγιος» ο «Μέγας», για τους Σκοπιανούς

«Άγιος» ο «Μέγας», για τους Σκοπιανούς

Έχουν πάρει φόρα οι γείτονες και να δούμε πού θα φτάσουν, αφού σε «Άγιο» ανακήρυξε η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, τον Μέγα Αλέξανδρο!

Η αρχαιοποίηση στα Σκόπια ξεπερνά κάθε ανθρώπινη ανοησία, αφού έφτασαν στο σημείο να απεικονίσουν τον Μέγα Αλέξανδρο, ως «Άγιο Αλέξανδρο το Μακεδόνα» μεταξύ των Αγίων της Χριστιανικής θρησκείας. Αυτή την πρωτοφανή κίνηση έκανε η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που καλεί και άλλες εκκλησίες ανά την Οικουμένη να ανακηρύξουν «Άγιο» τον Αλέξανδρο. Η συγκεκριμένη εκκλησία, που δεν είναι αναγνωρισμένη από την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, αυτοαποκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και επικεφαλής της είναι ο αυτοαποκαλούμενος «Αρχιεπίσκοπος Οχρίδας», Στέφαν.

Ο «βανδαλισμός» έγινε στον τρούλο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Στιπ, όπου ζωγραφίστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».  Στην «αγιογραφία» εμπεριέχεται -όπως βλέπετε- και το ειδωλολατρικό σύμβολο ο ήλιος της Βεργίνας, το οποίο ήταν σύμβολο του βασιλιά Φίλιππου της Αρχαίας Μακεδονίας. Εκτός από το ότι ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στους προ-χριστιανικούς χρόνους, αυτό είναι απαράδεκτο σε ναό του Θεού να απεικονίζονται ειδωλολατρικά σύμβολα.

Για ακόμα μία φορά βλέπουμε την «υπερπροσπάθεια» των Σκοπιανών, να κατοχυρώσουν με κάθε τρόπο την «κηδεμονία» του Μακεδόνα στρατηλάτη, ίσως γιατί κατά βάθος ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν έχουν και μεγάλη σχέση μαζί του.

Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε; Η Σκοπιανή γελοιότητα και αλλοίωση της ιστορίας δεν γνωρίζει όρια;

Συντάκτης Τόνια Φιλιππή


Πηγή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου