Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ευθεία επίθεση από Γάλλο πρώην υπουργό:"Η Τουρκία απειλεί όλο τον κόσμο!"

Η Τουρκία απειλεί όλο τον κόσμο και δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Πατρίκ Ντεβετζιάν αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Εθνοσυνέλευση.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP στο ραδιοσταθμό France Inter, αναφέροντας «το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα».«Η Τουρκία μέσα σε σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;», διερωτήθηκε ο Πατρίκ Ντεβετζιάν.


«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός», πρόσθεσε.«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας», τόνισε ο Ντεβετζιάν.Πατρίκ Ντεβετζιάν

«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο», πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.

«Είναι μια πολιτική πράξη: τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και να εμφανιστεί ως μια χώρα που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος αυτός επιτρέπει να αποκαλυφθεί η στάση της στη διεθνή σκηνή και δείχνει σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Ντεβετζιάν.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε αμέσως τον πρεσβευτή της στο Παρίσι και ανακοίνωσε πάγωμα της στρατιωτικής συνεργασίας της με τη Γαλλία.


Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου