Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικός εθνικιστικός «δάχτυλος» στην μειονοτική εκπαίδευση !!

Προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη της ιστοσελίδας «Προξενείο Στοπ» ότι ο πρόεδρος των μειονοτικών διδασκάλων εκφράζει την ταύτισή του µε τα φανατικότερα στοιχεία της Τουρκίας στη σελίδα στο facebook που προωθεί θέματα για την επονομαζόμενη από ακραίους εθνικιστικούς τουρκικούς κύκλους «τουρκική δημοκρατία της Δ. Θράκης».

Πιο αναλυτικά πριν από ένα μήνα ο σύλλογος των διδασκάλων μειονοτικής εκπαίδευσης απέκτησε τον νέο του πρόεδρο. Πρόκειται για τον Ιµπραήµ Μεχµέτ ο οποίος ως Έλληνας δημόσιος λειτουργός πληρώνεται χωρίς κάποιες περικοπές από την ελληνική πολιτεία για να πραγματοποιεί το λειτούργημα του που δεν είναι άλλο από το να προετοιμάσει κατάλληλα τους νέους της μειονότητας για το μέλλον τους.


Επιπρόσθετα ο Ιµπραήµ Μεχµέτ εκπροσωπεί κι ένα σύνολο εκατοντάδων άλλων δασκάλων που ανατρέφουν τη µειονοτική νεολαία της Θράκης για να ζήσουν στην Ελλάδα. Αυτό όμως που αποτελεί πρόκληση και απίστευτη έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω δάσκαλος και πρόεδρος του συλλόγου στην συγκεκριμένη σελίδα στο facebook φαίνεται να ενστερνίζεται ακραίες εθνικιστικές ιδέες ανάλογες αυτές των γνωστών Γκρίζων Λύκων.

Παντού στη σελίδα υπάρχουν η σηµαία της «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», ευχές για «ευτυχισµένη 30η Αυγούστου» – ηµέρα της Μικρασιατικής Καταστροφής - τεράστιες τούρκικες σηµαίες µε συνθήµατα υπέρ του τουρκικού στρατού και των «ηρώων» του και ένα κοριτσάκι να φιλάει τη σηµαία της «θρακικής ανεξαρτησίας», µε φόντο την ηµισέληνο!

Το ερώτημα το οποίο προκύπτει από την συγκεκριμένη σελίδα και το περιεχόμενη της είναι απλό και ξεκάθαρο. Είναι δυνατόν η ελληνική πολιτεία να δέχεται και να πληρώνει όχι µόνο ως δάσκαλο αλλά και ως εκπρόσωπο όλων των µειονοτικών δασκάλων της Θράκης, έναν άνθρωπο που επικροτεί τις θέσεις μίσους και σωβινισμού ακραίων κύκλων της άλλης πλευράς;

Αυτό είναι το υπόδειγμα της ομαλής συμβίωσης των δύο θρησκειών, αυτά άραγε μαθαίνουν οι νεαροί μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες στην Θράκη, την αποθέωση του Τούρκου στρατιώτη, της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής και του οράματος για μία «τουρκική Δυτική Θράκη»;




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου