Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Καλό ταξίδι γιαγιά Ελένη

Εσύ που πολλούς μεγάλωσες και πολλούς έδωσες τροφή με τα ίδια σου τα χέρια!! Από τα δύσκολα χρόνια του 1926, στα χρόνια των τρελών, του διαδικτύου, των πυρηνικών και των τσουνάμι. Αλήθεια, πόσα από αυτά σχολιάζαμε μαζί για χρόνια και πάντα είχες άποψη. Πάντα ενημερωμένη για οτιδήποτε ήταν γύρω σου, τι έκαναν τα παιδιά σου, τα εγγονάκια σου. Πως έβλεπες την κοινότητα, αν είχαμε νέα από την Κρήτη.

Κι όμως ενώ περνούσαν τα χρόνια, εσύ συνέχιζες να είσαι η μητέρα όλων μας. Μεγαλώσαμε κι εσύ άφθαρτη στην ψυχή και στο μυαλό σαν διαμάντι που δεν φθείρεται στο χρόνο. Μπορεί να  πονούσες παντού, μπορεί να μην άκουγες πια καθαρά αλλά ξέρεις....μας καταλάβαινες από άγγιγμα. Τόσο ήταν το μεγαλείο σου και η θέληση σου να μιλήσεις με τα παιδιά σου.
Και ήρθε λοιπόν η μέρα αυτή που όλοι θα είναι εκεί δίπλα σου..να ξεπληρώσουν έστω και λίγο αυτά που εσύ άφθονα έδινες για τόσα χρόνια. Δεν ευτύχησες να με δεις όπως θα ήθελες έστω και αν είχες την υπομονή και την καρτερία να περιμένεις, έστω και αν προσευχόσουν κάθε μέρα.

Η λέξη μάνα είναι πολύ λίγη για να σε περιγράψει κι όμως γλυκό μου ατζίμπλι αύριο τα παιδιά σου θα είναι όλα εκεί.Ο παππούς θα περιμένει να σε ανταμώσει  από καιρό, είμαι σύγουρος πως σε επιθύμησε αφού σε αγαπούσε πολύ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

Βασίλης Νατσούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου