Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι "χαίρονται" τώρα στο Λιμάνι.... για την άρση ασυλίας στην Ευρωβουλή, του πρ. Προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργου Τούσσα.‏


Προσοχή, δεν εννοούμε ότι έχουν βάλει το "δαχτυλάκι" τους, αλλά στο παρελθόν είχαν συναντήσει στο πρόσωπο του Γιώργου Τούσσα (και άλλων μελών) της ΠΕΜΕΝ, τον απόλυτο διώκτη όσων βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την ανθρώπινη Ζωή.

[Η αναφορά μας στον Γιώργο Τούσσα,  είναι άσχετη από την βασιμότητα ή μη της αποδιδόμενης σ' αυτόν κατηγορίας.]




ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΊΕΥΜΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, της Τετάρτης 17 Γενάρη 2001.


[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται παρακάτω έχουν, όπως όλοι γνωρίζουμε,  απαλλαγεί των κατηγοριών τους.]

"....Η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα, που χειρίστηκε την υπόθεση του ναυαγίου του τσιμεντάδικου «ΔΥΣΤΟΣ», το οποίο βούλιαξε στις 28 Δεκέμβρη 1996 ανοιχτά της Κύμης, «καταπίνοντας» 20 ζωές, με πρότασή της που αναμένεται από μέρα σε μέρα να κατατεθεί στο Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, ζητά την παραπομπή 28 ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι εκπρόσωποι του «Ελληνικού Νηογνώμονα» Δ. Μελισσηνός και Τ. Λυσιμάχου, καθώς και τα μέλη της διοίκησης της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «ΔΥΣΤΟΣ» ΑΝΕ - ΗΡΑΚΛΗΣ, θυγατρικής της ΑΓΕΤ.
Οι κατηγορίες που απευθύνει η εισαγγελέας είναι άλλες σε βαθμό κακουργήματος και άλλες πλημμελήματος. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη δίκη που διεξάγεται από τις 5 Δεκέμβρη στο Α` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για το τραγικό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ», που βούλιαξε στις 3 Σεπτέμβρη 1994, μαζί με το 24μελές του πλήρωμα, με κατηγορούμενους τους δύο εκπροσώπους του «Νηογνώμονα», καθώς και τους πλοιοκτήτες αδελφούς Ηλιόπουλους.
Θέση στο «σκαμνί» διεκδικεί επάξια και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία, μέσω του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εξακολουθεί, παρά τα στοιχεία - σοκ που έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια για το «φονικό έργο» εφοπλιστών - «Ελληνικού Νηογνώμονα», να παρέχει πλήρη κάλυψη! Ενώ μέγα σκάνδαλο αποτελεί και η απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσή να εκχωρήσει στον «Ελληνικό Νηογνώμονα» και, μάλιστα, ακριβώς αυτή την περίοδο, που βαρύνεται με σοβαρότατες κατηγορίες, αρμοδιότητες που ανήκαν στο ΥΕΝ και, συγκεκριμένα, στον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων!...."




«ΔΥΣΤΟΣ»,


Χρεωμένοι στους νεκρούς μας
Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας, με αφορμή τη δίκη του «ΔΥΣΤΟΣ», επισήμανε: «Εχουμε υποχρέωση και καθήκον στη μνήμη των 20 αδικοχαμένων του σαπιοκάραβου ΔΫΣΤΟΣ, σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν σε τραγικά ναυάγια απέναντι στη ναυτεργατική οικογένεια και συνολικά στην κοινή γνώμη να εντείνουμε τη μάχη, να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, να παρθούν μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Βέβαια δε σταματάμε εδώ. Χρειάζεται η εργατική τάξη, όλος ο εργαζόμενος λαός να καταδικάσει, να ανατρέψει την αντιλαϊκή και άκρως επικίνδυνη πολιτική και τους φορείς της, που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στα καράβια, στα εργοστάσια, γενικότερα στους χώρους δουλιάς, για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου. Με όλες μας τις δυνάμεις η ΠΕΜΕΝ και γενικότερα οι ναυτεργάτες θα συμβάλουμε για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων, για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, που στο κέντρο της προσοχής της θα έχει την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη βελτίωση των όρων δουλιάς».





Εξπρές Σάμινα



................................................................................................................................................................................................................................................


....O τέως πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας είχε αναφέρει πως το Σάμινα δεν διέθετε Πιστοποιητικό Ασφάλειας. Η ισχύς του Πιστοποιητικού Ασφαλείας, που είχε εκδοθεί από τον ΚΕΕΠ είχε λήξει στις 17 Αυγούστου του 2000 και ταξίδευε με προσωρινό πιστοποιητικό του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης για την ασφαλή λειτουργία των Πλοίων (International Safety Management Code) το οποίο έληγε στις 22 Σεπτεμβρίου και την ίδια μέρα ο ΚΕΕΠ παρέτεινε την ισχύ του Πιστοποιητικού μέχρι και τις 20 Νοέμβριου του 2000.




=Η παραπάνω αναφορά μας έγινε μετά από το σχετικό Δ.Τ του ΚΚΕ, όπως αναρτήθηκε στο:



Το θέμα που προέκυψε με την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή λόγω πιθανής εμπλοκής του στην πτώχευση του ΝΑΤ, ανάγκασε το ΚΚΕ να εκδώσει δελτίο τύπου για να τον στηρίξει. 
«Η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, ψηφίστηκε σήμερα (σ.σ. χτες) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά με την κατηγορία ότι ως μέλος του ΔΣ του NAT, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος των ναυτεργατών, ψήφισε δήθεν ομόφωνα στις 27-3-2003 με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΝΑΤ, για τη χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής στην «MARE ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», που είχε πλειοδοτήσει στον πλειστηριασμό του οχηματαγωγού πλοίου «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ», με οφειλές στο ΝΑΤ, που αποτελεί παραποίηση της αλήθειας και χονδροειδή προσπάθεια να απαλλαγούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την πτώχευση του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.
Οι εφοπλιστές, η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων συνολικά.
Τα ίδια τα Πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων του ΔΣ του ΝΑΤ αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τούσσας, ως εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ, εκφράζοντας τις θέσεις του ταξικού ναυτεργατικού κινήματος, όχι μόνο δεν συμφώνησε στο ΔΣ του ΝΑΤ για την χορήγηση πιστοποιητικού μη οφειλής, αλλά αντίθετα ζήτησε την πλήρη εξασφάλιση και την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο Ταμείο.
Το αίτημα της Εισαγγελίας Πειραιά για την άρση της ασυλίας του Γιώργου Τούσσα δεν έχει καμία νομική, ή ηθική βάση, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα και τη σαφή του θέση στο ΔΣ του ΝΑΤ.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε ο ίδιος τόσο από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου όσο και από την Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα, να άρει την ασυλία του, ώστε να αποδείξει την αβασιμότητα των κατηγοριών και την πραγματική σκοπιμότητά τους.
Άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του, χωρίς καν να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δικάστηκε στις 16-10-2007, μαζί με άλλους συνδικαλιστές, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, κατηγορούμενος για την απεργία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, για να αθωωθεί μετά την κατάρρευση του σαθρού και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου».

Γιώργος Δ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου