Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ναυτοδικείο Πειραιά: Ένοχοι δυο ΟΥΚάδες για τα συνθήματα



Ένοχους έκρινε το ναυτοδικείο Πειραιά, δυο άνδρες των ΟΥΚ, από τους 39 συνολικά κατηγορούμενους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, είχαν φωνάξει συνθήματα. Το ναυτοδικείο επέβαλε φυλάκιση 3 μηνών και 15 ημερών στους δυο άνδρες, ενώ αθώους έκρινε τους υπόλοιπους 37 κατηγορούμενους. Σύμφωνα με νομικούς η απόφαση βασίστηκε σε βίντεο που είχαν στη διάθεση τους οι δικαστές στο οποίο φαινόταν οι δυο άνδρες να φωνάζουν.



Οι κατήγοροι, ο δικηγόρος κύριος Ταρτής και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι  (ΕΠΣΕ) κ. Δημητράς, δεν εμφανίστηκαν στο ναυτοδικείο καθώς -όπως είπαν- απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα κατά την προηγούμενη δίκη. 
Ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, εμφανίστηκε μόνο ο μάρτυρας κατηγορίας και δημοσιογράφος κ. Αγγελίδης.


Σημειώνεται ότι στη δίκη παρουσιάστηκαν και καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης.  Παρών στη δίκη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. 
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έπειτα από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός της αίθουσας του Ναυτοδικείου. 


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=166502

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου