Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ"

 Το παρακάτω κείμενο εμφανίστηκε στον παρακάτω σύνδεσμο https://docs.google.com/document/d/1Kp_njOs2su8IUgqa2AhSti8CHVWcYnEbEbP8IRytOfg/edit?hl=el&pli=1 και έχει απαντηθεί από τον Αχιλλέα. Το αυτούσιο κείμενο δεν έχει προβληθεί στο ιστολόγιο του υπογράφοντος Michael Desing. Με τους κόκκινους χαρακτήρες είναι οι απαντήσεις του Αχιλλέα στην προπαγάνδα του φίλου μας.



Πριν από μερικές ημέρες έτυχε να δω κάτι που ομολογουμένως μου κέντρισε την περιέργεια. Ήταν μια δημοσίευση σε κάποιο blog που ενημέρωνε για κάποιο μυστηριώδες σχέδιο, το "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ". Η δημοσίευση παρέπεμπε τον αναγνώστη και σε ένα μικρό φιλμάκι στο You Tube. Διαβάζοντας την δημοσίευση και βλέποντας το φιλμάκι ενδιαφέρθηκα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες  για αυτό το μυστηριώδες σχέδιο. Έτσι λοιπόν επικοινώνησα στο email που παρέπεμπε το βίντεο για να μάθω περισσότερα. Κατόπιν έλαβα ως απάντηση μια πρόσκληση για ένα blog με την ονομασία "Σχέδιο Αχιλλέας", το οποίο είναι ορατό μόνο σε προσκεκλημένους χρήστες.Ήταν ορατό μόνο σε προσκεκλημένους χρήστες και ο λόγος ήταν ότι αρχικά έπρεπε να συγκεντρωθούν όσοι γνώριζαν προσωπικά τον Αχιλλέα για να δημιουργηθεί ένας ασφαλής πυρήνας.Στην συνέχεια εισχώρησαν και άλλα πρόσωπα άγνωστα προς όλους για να διευρυνθεί ο πυρήνας σε επιθυμητά επίπεδα και στην συνέχεια άνοιξε προς όλους. Έτσι λοιπόν έγινε και μπήκα στο συγκεκριμένο blog για να μάθω τι ακριβώς πρεσβεύει και τι σχεδιάζει αυτό το περιβόητο σχέδιο. Μελετώντας λοιπόν προσεκτικά τα κείμενα του blog αλλά και ξαναβλέποντας αρκετές φορές το ολιγόλεπτο βίντεο, άρχισε να με κυριεύει μια τελείως αρνητική διάθεση για αυτά που έβλεπα και διάβαζα. Δυστυχώς ο Αχιλλέας δεν υπάρχει για να διασκεδάζει αλλά για να αφυπνίσει και να προετοιμάζει.
Το όλο σενάριο έχει ως κεντρική μορφή έναν άγνωστο και μυστηριώδη άντρα ονόματι ΑΧΙΛΛΕΑ. Ξεκινώντας από το ολιγόλεπτο βίντεο διαπίστωσα ότι είναι φτιαγμένο κατά τα πρότυπα και την φιλοσοφία των ταινιών ZEITGEIST, Δλδ δεν μας το κάνεις λίγο ποιο κατανοητό; παρόλο που εμμέσως καταφέρεται κατά των όσων πρεσβεύει το ZEITGEIST. Το βίντεο χρησιμοποιεί εντυπωσιακές εικόνες πολεμικών καταστροφών και ανθρώπινης εξαθλίωσης, προβάλει ρήσεις του μυστηριώδους "ΑΧΙΛΛΕΑ", και όλα αυτά τα επενδύει με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση ώστε να διεγείρουν τα συναισθήματα του θεατή. Η μουσική επένδυση ήταν η κατάλληλη όσο αναφορά αυτό που ήθελε να περιγράψει το βίντεο εκτός και αν είχες να προτείνεις κάτι καλύτερο. Οι καταστάσεις και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο βίντεο δεν είναι προβλήματα ενός κράτους ή ενός έθνους αλλά προβλήματα ολόκληρης της ανθρωπότητας. Παρόλα αυτά λίγο παρακάτω αρχίζει η επίκληση στα πατριωτικά συναισθήματα του θεατή. Τόσο στο βίντεο όσο και στα κείμενα του blog γίνονται συνεχείς αναφορές σε κάποιον ή κάποιους μυστηριώδεις "Εχθρούς της ανθρωπότητας" που πλέον είναι ορατοί, αλλά εντούτοις σε κανένα σημείο δεν προσδιορίζονται. Τα ευκόλως εν νοούμενα όντος παραλείπονται. Μια μυστηριακή ατμόσφαιρα που πολλές φορές αποπνέει και ένα άρωμα μεταφυσικού είναι διάχυτη παντού. Κάπου εκεί ανάμεσα αρχίζουν και οι πατριωτικές επικλήσεις. Απευθυνόμενοι στον θεατή, του κρεμούν με δόξα και τιμή την ταμπέλα της εθνικής καταγωγής και του θυμίζουν ότι ΕΙΝΑΙ Έλληνας και ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι αντιφάσεις που ξεκινούν από το βίντεο προϊδεάζουν τον υποψιασμένο θεατή για τις αντιφάσεις που θα συναντήσει όταν επισκεφτεί το blog της ομάδας "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ".
Επισκεπτόμενος  κάποιος το blog τους, διαπιστώνει ότι παρέχετε μόνο η δυνατότητα ανάγνωσης των κειμένων χωρίς περεταίρω δυνατότητα σχολιασμού. Δεν μπορεί δηλαδή ο επισκέπτης του blog να θέσει σε κοινή θέα τις όποιες ενστάσεις, προβληματισμούς ή ερωτήσεις. Το μόνο που παρέχεται είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με τους υπεύθυνους του blog, μέσω email ή μέσω του Skype. Ο πρόλογος του Blog πληροφορεί τους αναγνώστες: "Στόχος μας δεν είναι η εκπαίδευσή σου ούτε και η διδασκαλία σου, απλά με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα ανοίξουμε ένα μονοπάτι επικοινωνίας." Παρόλα αυτά τα κείμενα του Blog έχουν το ύφος αλλά και τους εξής χαρακτηριστικούς τίτλους που παραπέμπουν σαφώς σε ντιρεκτίβες: ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ..., ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ..., ΜΑΘΗΜΑ... κλπ… Δαιμονοποίησης λέξεων σαφώς.Όσο για την επικοινωνία, προφανώς η ομάδα του  "ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ" την αντιλαμβάνεται ως μονόπλευρη. Για να οριστεί όμως μια επαφή ως ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, οφείλει να είναι απόλυτα ελεύθερη και αμφίπλευρη. Αντ’ αυτού στο blog υπάρχει προκαθορισμένη γραμμή, η οποία μάλιστα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση με δημόσια σχόλια ή ερωτήσεις διευκρίνησης. Αυτό λοιπόν προφανώς δεν λέγετε επικοινωνία. Λέγετε ΚΑΤΗΧΗΣΗ.Τι να τους κάνουμε τους σχολιασμούς από την στιγμή που δίνετε η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει συζήτηση αν κάποιος επέμβαινε στους σχολιασμούς για να διασπείρει την προπαγάνδα του , όπως εσύ καλή ώρα. Θα έχεις προσέξει ότι το ιστολόγιο του Αχιλλέα δεν έχει συχνές αναρτήσεις, άρα οι διαχειριστές του δεν το παρακολουθούν.Η επικοινωνία μεταξύ των μελών γίνετε με διαφορετικό τρόπο,  ο Αχιλλέας δεν είναι ιστολόγος το μόνο που επιχείρησε ήταν να γνωστοποιήσει την ιδέα του. Για να δικαιολογηθεί αυτή η τακτική, προβάλετε η εξής δικαιολογία: "...το εγχείρημα μας είναι τόσο πολύ βαθύ σε ανάλυση και σχεδιασμό ώστε η απόλυτη διευκρίνηση σε κάθε τομέα ιστορίας και πληροφορίας απλά θα μας σπαταλούσε χρόνο." Σαν να λέμε με απλά λόγια: κάνε αυτό που σου λέμε και μην ρωτάς πολλά...Λυπούμαστε αλλά αυτό κατάλαβες εσύ. Ο Αχιλλέας δε υποχρέωσε ποτέ κανένα και για τίποτα.
Το "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ" προβάλλεται λίγο ως πολύ ως η μοναδική λύση... Ίσως να είναι η μοναδική λύση εκτός και αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο εσύ. για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν... για οποιοδήποτε μελλοντικό σενάριο. ...κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα και όλοι μαζί να το προωθήσουμε , για να μάθεις με ποιες τακτικές και κανόνες θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αληθινές προδιαγραφές για την άμυνά μας σαν άνθρωποι αλλά και σαν χώρα... Για να μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό χρειάζεται όλοι όσοι συμμετέχουμε να είμαστε απόλυτα ενεργοί και στα καθήκοντά μας αλλά και στην προώθηση του σχεδίου. Για αυτό και πρέπει όλοι μας να υπερβάλουμε εαυτό στην προώθησή και την γνωστοποιήσει του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ σε όλο τον Ελληνικό λαό! Και κάπου εδώ λοιπόν γεννούνται τα εύλογα ερωτήματα: Αν πρόκειται για κάτι τόσο σημαντικό που όλοι εμείς αγνοούσαμε τόσον καιρό, για ποίον λόγο όλη αυτή μυστικοπάθεια; Γιατί η προώθηση ενός τόσο σημαντικού σχεδίου (όπως ισχυρίζονται) πρέπει να γίνει μέσω ενός κρυφού και κλειστού blog, που λειτουργεί μόνο με προσκλήσεις; Τι είναι αυτό που φοβάται η ομάδα που βρίσκετε από πίσω; Προχωρώντας παρακάτω μάλλον θα πάρουμε τις απαντήσεις...Η απάντηση που ψάχνεις είναι "δες τους 300" από τα λάθη βγάζει κανείς συμπεράσματα.
Η επίκληση στην εθνική καταγωγή και στον πατριωτισμό (τώρα τελευταία πήξαμε στους πατριώτες...)(Και ακόμα δεν τους έχει δει όλους μάλλον θα πνιγείς δεν θα πήξεις απλός) των αναγνωστών είναι διάχυτη σε όλα τα βασικά κείμενα (8 στον αριθμό) που ονομάζονται "Κατευθήνσεις". Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα: "Το ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει άμυνα σε οποιοδήποτε μελλοντικό σενάριο θα φέρει σε κίνδυνο την Ελευθερία των Ελληνων , την επιβίωση των Ελλήνων (Και μετά του υπολοίπου κόσμου), την τήρηση των εδαφικών ακεραιοτήτων της χώρας.,την προσωπική ελευθερία και επιβίωση του ανθρώπινου είδους... Πρέπει να καταρρίψουμε το εγώ μας και το συμφέρον μας αν θέλουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας και την χώρα μας... Ο στόχος των επικυρίαρχων είναι να χτυπήσουν την Ελλάδα και ίσως αν μπορέσουν να την αφανίσουν. Πρώτα χτύπησαν με την οικονομική κρίση , έχουν ήδη κάνει ότι έπρεπε με τους λαθρομετανάστες , ήδη στο κέντρο της Αθήνας οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν τα ακίνητά τους και μια εταιρία ξενών συμφερόντων τα αγοράζει ΟΛΑ!! Θέλουν να χτυπήσουν τα ήθη και έθιμά μας . Θέλουν να χτυπήσουν την πίστη, θέλουν να χτυπήσουν την οικογένεια , θέλουν να μας κάνουν υβρίδια συνήθειας και συμπεριφοράς λαών που κάποτε εμείς τους θεωρούσαμε βάρβαρους! Δεν θα τούς αφήσουμε! Το ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ δεν θα αφήσει να χαθεί η γειτονιά όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι έχει χαθεί, δεν θα χαθεί το Ελληνικό φιλότιμο γιατί αν γίνει αυτό τότε θα αφανιστούμε!" Σε κάποιο σημείο μάλιστα παρατίθεται ένα είδος προοιμίου του "ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ" που μοιάζει έντονα με όρκο. Ίσως να είναι ο όρκος που θα χρειαστεί να δώσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος στο "σχέδιο":
ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ.
ΜΕ ΑΠΌΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΌ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΉ ΖΩΉ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.
ΜΕ ΑΠΌΛΥΤΟ ΠΡΟΣΉΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ.
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΉ ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ ΓΕΝΙΆ.
ΜΕ ΑΠΌΛΥΤΟ ΣΤΌΧΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ.
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΉ ΑΓΆΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ ΕΛΛΆΔΑ...
Όχι δεν είναι όρκος αν και τα μέλη του Αχιλλέα ευχαρίστως θα έπαιρναν έναν τέτοιο όρκο.
Συνεχίζοντας το διάβασμα των κείμενων του κλειστού αυτού Blog, διαπιστώνω ότι οι νοητικές κωλοτούμπες(;!) διαδέχονται η μία την άλλη. Ενώ στα κείμενα τους απαρνούνται τους Σωτήρες και τους διάφορους ειδήμονες, παρόλα αυτά ο μυστηριώδης Αχιλλέας παρουσιάζεται σαν ο μέγας διδάσκαλος. Άλλωστε και η ίδια η ονομασία "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ", παραπέμπει σε αυτόν ως τον καθοδηγητή των δράσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αφήσουμε τα λόγια του Αχιλλέα να σας οδηγήσουν στο τελευταίο κομμάτι και να σας ανοίξουν την πόρτα για τις δομές και το Σχέδιο Αχιλλέας. Το δώρο του Αχιλλέα σε εμάς ήταν μια μικρή μαύρη πέτρα που όλοι έχουμε πάντα μαζί μας.  Ο Αχιλλέας μας έμαθε ότι ακόμα και μέσα στα ξημερώματα αν βρεθεί κάποιος και μας χτυπήσει το κουδούνι και μας δώσει την πέτρα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΎΜΕ ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΟ!.  ...ζητήσαμε άδεια απο τον Αχιλλέα να αναρτήσουμε και κάποιες από τις πληροφορίες που μας δίδαξε... ...το παρόν ιστολογιο έχει δημιουργηθεί από ένα κομμάτι των ανθρώπων που συνάντησε τον Αχιλλέα με σκοπό να ενημερώσει τους συνανθρώπους μας και μέσω διαδικτύου.
Ενώ σε κάποια σημεία των κειμένων γίνεται επίκληση στην λογική του αναγνώστη, σε κάποια άλλα σημεία γίνεται προσπάθεια αποκαθήλωσης της λογικής. "Πάρνηθα 6/10/2010 λόγια του Αχιλλέα: Και επειδή γνωρίζω ότι θα σκεφτείτε την λογική να σας αναφέρω ότι τα τελευταία χιλιάδες χρόνια θεωρητικά ο πολιτισμός μας κινητέ με βάση την λογική!! Και αν εδώ είμαστε γιατί κάτι δεν πάει καλά και θέλουμε να το αλλάξουμε σημαίνει ότι η λογική δεν τα πήγε και πολύ καλά τόσα χρόνια ! Απαντήστε μου αυτό..Αν ο ανθρώπινος νους είχε την δυνατότητα να μπορεί με την λογική να αποφασίζει για όλα τα μελλοντικά γεγονότα που δεν γνωρίζει δεν θα είμαστε όλοι πολύ πιο ευτυχισμένοι ? Πολύ πιο ελεύθεροι?Πολύ πιο πετυχημένοι?" Εδώ έχουμε μια σαφή αμφισβήτηση της χρησιμότητας της λογικής. Μια μετατόπιση του προβλήματος από τον χρήστη στο εργαλείο. Η λογική όμως δεν είναι παρά ένα εργαλείο. Δεν φταίει το εργαλείο για τον τρόπο που το χρησιμοποιούν οι χρήστες του.Φυσικά δεν φταίει το εργαλείο αλλά ο χρήστης σε αυτό συμφωνούμε. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της λογικής μάλλον λάθος το καταλαβαίνεις. Αυτό που θέλει να πει είναι το εξής Λογική Α) Εγώ τα έκανα χάλια τα πράγματα; Ας βγάλει κάποιος άλλος το φίδι από την τρύπα. Λογική Β) Αν δεν βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα η κόρη μου θα γίνει πόρνη και ο γιος μου αχθοφόρος. 
Όσο προχωρά κάποιος στην ανάγνωση του blog οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι συντάκτες των κειμένων μιλούν σαν οι ίδιοι να λειτουργούν εκτός του συστήματος. Όμως τόσο στο βίντεο όσο και στα κείμενα που έχουν αναρτήσει στο blog, εφαρμόζουν τις ίδιες τακτικές του συστήματος που περιγράφουν. Τα κείμενα ξεκινούν να καταφέρονται εναντίον του συστήματος. Ξαφνικά κάνουν κάποιες φοβερές αποκαλύψεις που μπορούν να συνταράξουν και τον πιο ψαγμένο αναγνώστη!!! Όσο απίστευτο και αν φαίνετε μας πληροφορούν ότι... όλο το σύστημα λειτουργεί πυραμιδικά... ότι η δημοκρατία των λαών έχει ήδη υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα... και ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ειλικρινής και ξεκάθαρη Δημοκρατία. Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα με αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, με καθησύχασε όμως η σκέψη ότι αυτοί τουλάχιστον θα ήταν αληθινοί δημοκράτες και ότι είχαν σκοπό να αλλάξουν το σύστημα... Διακρίνω μια τάση ειρωνείας ή είναι η ιδέα μου;
Μα ω συμφορά, τι να δω λίγο πιο κάτω; Καθώς προχωρώ την ανάγνωση διαπιστώνω ότι τελικά η δημοκρατία, μας είναι εντελώς άχρηστη και ότι η πυραμιδικές δομές δεν είναι και τόσο κακές. Όσο και αν δεν μας αρέσει να ακολουθούμε κανόνες αναγκαστικά θα πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε κάποιους. (Τους κανόνες βεβαίως τους όρισαν οι ίδιοι... Τυχαίο; Δεν νομίζω...)(Δεν ορίσαμε κανόνες προτείναμε είναι η σωστή λέξη.)Με αυτούς τους απλούς τρόπους θα μπορέσετε και να προωθήσετε και το ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ αλλά και να συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες και δομές! (Για να δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί το project...) Για να γίνεις ενεργό μέλος και να έχεις δικαίωμα στην δημιουργία ομάδας... (Παρντόν; Ποιος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα και από πού το πήρε το δικαίωμα, να μοιράζει δικαιώματα...; Μήπως παίζουν και τίποτα πνευματικά δικαιώματα εδώ; Μήπως θα στήσουμε καμία επιχείρηση franchise;) Να γίνεις ομαδάρχης , περιφερειάρχης κλπ στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ... (Μέχρι ποια βαθμίδα, πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω δηλαδή; Παίζει και πρωθυπουργός;) θα πρέπει να έχεις συστήσει τουλάχιστον τρία άτομα απόλυτης εμπιστοσύνης σου που θα γίνουν μέρος του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ. (Οποιαδήποτε ομοιότητα με MLM marketing είναι εντελώς τυχαία...) Ναι χρησιμοποιούμε πυραμιδικό σύστημα ανάπτυξης μιας και τα πάντα και στο σύστημα και στους εχθρούς των ανθρώπων κινούνται πυραμιδικά. (και ‘γω που νόμισα ότι θα ανατρέψουμε το σύστημα και θα εφαρμόσουμε καινούργιες μεθόδους…)(Επαναλαμβάνω έχεις κάτι να προτείνεις;) Μπορούμε αν για οποιοδήποτε λόγω έχετε εκπαιδευτεί να τρομάζετε με τα πυραμιδικά συστήματα να σας εξηγήσουμε πλήρως την πραγματική πληροφορία πάνω στο θέμα και να σας καλύψουμε 100% οποιοδήποτε ενδοιασμό. (Η φρασεολογία μου θυμίζει όλο και περισσότερο δικτυακό marketing, αλλά είπαμε αυτό είναι εντελώς τυχαίο. Νομίζω όμως ότι οι όποιοι ενδοιασμοί και οι όποιες εξηγήσεις ΟΦΕΙΛΟΥΝ να βρίσκονται σε κοινή και ευδιάκριτη θέα για όλους, ειδάλλως τους θεωρώ εκ’ του πονηρού. Για πάμε όμως παρακάτω...) Οι ομαδάρχες και περιφερειάρχες θα ενημερώνονται για θέματα από τον κεντρικό φορέα χωρίς να ενημερώνονται τα μέλη. (αλίμονο, τι ‘ναι αυτά που λέτε...) Τα μέλη έχουν αντιπρόσωπο τους τον εκάστοτε ομαδάρχη-περιφερειάρχη. Κάθε μέλος που συμμετέχει στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ καλείτε να γίνει ομαδάρχης. Καλείτε να οργανώσει σε μικρογραφία το ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ στην γειτονία του. Ομαδάρχης γίνετε αυτός που έχει οργανώσει 100 ενεργά άτομα! Ο ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ... (Μάλιστα... δηλαδή 100 άτομα θα εξαρτώνται από τις αποφάσεις του ενός; Να υποθέσω χωρίς κανέναν έλεγχο; Για πάμε παρακάτω...)(ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ; Που την είδες γραμμένη αυτήν την λέξη; Η οργάνωση έγινε εξάρτηση;)( ΑΝΑ 10 0ΜΑΔΕΣ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΈΜΟΥ. Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟ!! (Υποθέτω ότι η εκλογή του "περιφερειάρχη" με  "ανοιχτή" δια στόματος ψήφου θα λαμβάνει χώρα μεταξύ 10 ατόμων δηλαδή των 10 ομαδαρχών, αφού ο καθένας απ’ αυτούς όπως αναφέρθηκε, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ τα 100 άτομα της ομάδας του. Δηλαδή ο περιφερειάρχης ό οποίος υποτίθεται ότι θα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ 1000 άτομα θα εκλέγετε εκ’ των δέκα ατόμων και από αυτά τα 10 άτομα. Δηλαδή πολύ απλά το 1% θα αποφασίζει και θα εκλέγει την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ του 100%. Δηλαδή όσο πάμε και καλύτερα...)(Να τονίσω ότι μιλάς πάντα υποθετικά δεν είναι θέμα που να μπορώ να στο αναλύσω εδώ και τώρα. Πάντως όχι για ακόμη μια φόρα λάθος κατάλαβες.)
Για να δούμε όμως επιτέλους τι ακριβώς είναι αυτό το περιβόητο "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ". Αφού μας εξηγούν με κάποια παραδείγματα ότι το σύστημα που μας υποδουλώνει λειτουργεί μέσω του κύκλου του χρήματος, μας δίνουν την βασική δομή μέσω της οποία θα πάψουμε να υπηρετούμε το σύστημα. Έχουμε λοιπόν και λέμε:
ΣΧΈΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΝ ΕΙΡΉΝΗ
Οι συμμετέχοντες στο ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ συμφωνούν στην ίδρυση ενός νέου ανταλλακτικού νομίσματος που από σήμερα θα ονομάζετε “ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ”. Το νόμισμά ανταλλαγής μας δεν έχει ονομαστική αξία αλλά χρονική και ενδεικτικά μόνο σημειώνετε η αξία του σε ευρώ για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε και προϊόντα.
1 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ= 1 ΩΡΑ = 5 ΕΥΡΩ. (Τελικά ο χρόνος ΕΙΝΑΙ χρήμα!!!)(Ναι είναι και δεν μπορείς να κάνεις το 5λεπτο 10λεπτο ενώ το πεντάευρω τώρα με το κούρεμα θα γίνει 2.5ευρώ)
Κατόπιν μέσω κάποιων παραδειγμάτων γίνετε επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας του σχεδίου. Τα μέλη του δικτύου θα συναλλάσσονται πλέον μεταξύ τους χωρίς χρήμα, ανταλλάσοντας ως χρήμα τις “ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ” τους. Όμως το πραγματικά ενδιαφέρον σημείο του "σχεδίου" είναι άλλο. Αφού μας προϊδεάσουν για τις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν μιας και όπως λένε Ο στόχος των επικυρίαρχων είναι να χτυπήσουν την Ελλάδα και ίσως αν μπορέσουν να την αφανίσουν..., κατόπιν μας δίνουν την μοναδική λύση σωτηρίας.Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά κανείς δεν είπε ότι είναι η μοναδική είμαστε ανοιχτή σε κάθε νέα ιδέα και πρόταση) Η λύση λοιπόν είναι η εξής: Ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τους δύσκολους καιρούς είναι όλα τα μέλη να “προσφέρουν” το 20% από αυτά που εξοικονομούν . (Εννοούν από τις αχρήματες συναλλαγές τους.) Όποιο μέλος του δικτύου λοιπόν, δέχεται προϊόντα ή υπηρεσίες χωρίς χρήμα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ (ΣΤΟΝ ΟΜΑΔΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ) ΕΙΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (ΤΡΟΦΙΜΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΡΟΥΧΙΣΜΟ, ΟΠΛΙΣΜΟ,(?) ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΚ) ΕΙΤΕ ΤΟ 20% ΕΥΡΟ ΠΟΥ Ο ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΔΩΡΕΑ Η ΑΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΛΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΜΠΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕΡΙΔΙΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ. Ο ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Ο ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ. ΑΝΑ 10 0ΜΑΔΕΣ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ 100 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΈΜΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΟΛΗ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ! Τα μέλη που συμμετέχουν πρέπει ανελλιπώς πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε ανταλλαγή να ενημερώνουν τον ομαδάρχη τους(?) όπως και μετά το τέλος της ανταλλαγής ώστε ποτέ να μην δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα συνεννόησης. Ο ομαδάρχης πρέπει να κρατάει ανελλιπώς όλα τα στοιχεία κίνησης όπως και αποδείξεις σε περίπτωση αγορών όπως και καθημερινή καταγραφή αποθήκης.
Και κάπου εδώ τίθενται τα βασικά ερωτηματικά μου, όσον αφορά αυτό το "νέο" εγχείρημα και τα άγνωστα κίνητρα που κρύβονται από πίσω του.(Τα κίνητρα δεν είναι καθόλου άγνωστα αλλά προφανής).Όπως είναι αρκετά γνωστό, παρόμοιες πρωτοβουλίες αχρήματων συναλλαγών αναπτύσσονται εδώ και πολλά χρόνια σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα τα πρόσφατα χρόνια έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση από πολλές ομάδες. Επιγραμματικά μόνο, αναφέρω την Τράπεζα Χρόνου Αττικής, Το Πανελλαδικό Δίκτυο Αχρήματων Συναλλαγών του Πελίτι, τον ΟΒΟΛΟ και άλλα δίκτυα που ίσως με διαφεύγουν. Για ποιους ακριβώς λόγους λοιπόν χρειάζεται να στηθεί εκ του μηδενός ένα νέο δίκτυο αχρήματων συναλλαγών όταν υπάρχουν ήδη τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες; Γιατί δεν προωθείται από αυτήν την ομάδα η ενίσχυση, η οργάνωση και η συνεργασία των ήδη υπαρχουσών δικτύων;(Μπορείς να ηεραρχήσεις έστο χρονικά ποιό ήταν πρώτο, δεύτερο κτλ. φυσικά και στηρίζουμαι -υποστηρίζομαι όλα τα δίκτυα ανταλαγών είναι και αυτά στο πνεύμα του Αχιλλέα.) Γιατί το όλο εγχείρημα χρειάζεται την εποπτεία, την επικύρωση και την βούλα κάποιας μυστηριώδους ομάδας ανθρώπων οι οποίοι δίνουν την προφανή εντύπωση ότι λειτουργούν κατά τα πρότυπα του δικτυακού marketing; Γιατί το όλο εγχείρημα χρειάζεται να αναδίδει το άρωμα μυστικισμού, μιας μυστικής σεχταριστικής αδελφότητας που συναντιέται στα βουνά; Γιατί το εγχείρημα προωθείται υπό συνθήκες μυστικότητας και κρυψινισμού; Γιατί το "νέο" εγχείρημα χρειάζεται να λάβει το βάπτισμα με το "καθαγιασμένο ύδωρ" του πατριωτισμού; Γιατί το “νέο” εγχείρημα χρειάζεται να αναπτυχθεί με αυτό το σχεδόν στρατιωτικού τύπου οργανόγραμμα σε πυραμιδική μορφή;(Έχω αρχίσει να αισθάνομαι κουραστικός αλλά θα το επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί έχεις να προτείνεις κάτι καλήτερο;)  Γιατί αυτό το "νέο" εγχείρημα δεν τέθηκε σε δημόσια ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό; Ποιοι και με ποια κριτήρια όρισαν τις “ισοτιμίες” των “νομισμάτων”; Για ποίους λόγους ταυτίζονται οι συναλλαγές των μελών, με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρηματική ή υλική εισφορά των μελών για ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ που θα κάμνουν;(Αυτό είναι το εύκολο γιατί μπορεί να οριστεί απο μόνο του) Για ποιους λόγους θα γίνεται φακέλωμα των μελών όσον αφορά τις συναλλαγές τους δηλαδή πότε, πόσο, πως, γιατί,...; Ποιοι και με ποια κριτήρια όρισαν ως υποχρεωτική την ΤΑΡΙΦΑ του 20% που είναι και το ζουμί της υπόθεσης; Η οποιαδήποτε τιμή είναι ενδεικτική και προσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες. 
Κάθε νοήμων άνθρωπος νομίζω πως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Τα δικά μου συμπεράσματα σχετικά με Το "ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ" είναι ότι, αποτελεί έναν ακατάληπτο αχταρμά εθνικοπατριωτικού ανθρωπισμού, που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κρυφό δίκτυο (που όμως πρέπει να το μάθει όλος ο Ελληνικός λαός και κατόπιν ολόκληρος ο κόσμος) "αχρήματων" συναλλαγών και υποχρεωτικών εισφορών, (Κανείς δεν ανέφερε την έκφραση υποχρεωτικών εισφορών  μόνο εσύ) υπό την εποπτεία μιας μυστικής αδελφότητας που συναντιέται στα βουνά και υπό της καθοδήγησης του μεγάλου γκουρού ΑΧΙΛΛΕΑ που αποπνέει ένα μυστηριακό άρωμα μεταφυσικής. Διαβάζοντας λοιπόν τα κείμενα τους που διαπνέονται από κατηχητική φρασεολογία με οφθαλμοφανείς αντιφάσεις, το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μια σέχτα που αναζητάει πειθήνιους(!) οπαδούς που θα ακολουθούν πιστά τις όποιες εντολές χωρίς καμία αμφισβήτηση. Τα συμπεράσματα μου όσον αφορά τους συντάκτες των κειμένων, είναι ότι πρόκειται, ή για εξαιρετικά αφελείς ανθρώπους, ή απευθύνονται σε εξαιρετικά αφελείς ανθρώπους. Και μιας και θεωρώ την δεύτερη εκδοχή ως την πιο πιθανή, συμπεραίνω ότι μάλλον πρόκειται για λαμόγια περιωπής. Επειδή λοιπόν δεν είμαι πια τόσο "πατριώτης" αλλά ούτε και τόσο αφελής, ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω.
Michael Design




Φυσικά ο Αχιλλέας δεν μπορεί να απευθύνεται σε όλους απευθύνεται σε όσους είναι ακόμα τόσο πατριώτες και καθόλου αφελής δυστυχώς για όλους αλλά δεν δείχνεις να έχεις κανένα χαρακτηριστικό από τα παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου