Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η διεθνής σοσιαλιστική διάσκεψη, ο Παπανδρέου και ο Καντάφι

Γράφει ο ΓΓ - Αυτές τις μέρες γίνεται στην Κρήτη το συνέδριο της ειδικής επιτροπής της σοσιαλιστικής διεθνούς για την αραβική άνοιξη, μέσα σε πνεύμα οδύνης και λύπης, λόγο της απουσίας των εκλεκτών πρώην μελλών της σοσιαλιστικής διεθνούς, Μουμπάραχ, Καντάφι, Μπεν Αλί. Κατά την έναρξη των διεργασιών ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, και πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, ζήτησε από όλους τους συντρόφους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγής, ως σεβασμό στην μνήμη των μέχρι χθες τιμημένων μελλών, Μουμπάραχ, Καντάφι, Μπεν Αλί.


Μετά την απόδοση τιμής στους πρόσφατα αποδημήσαντες στους ουρανούς μέλη της σοσιαλιστικής διεθνούς, ο πρόεδρος του συνεδρίου και πρωθυπουργός της Ελλάδος, αναφέρθηκε επί μακρόν στην μεγάλη προσφορά τους στις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες, αλλά και στην χωρίς ιδιοτέλεια προσφορά τους προς στους λαούς τους.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου έγινε μεγάλη αναφορά στην αραβική άνοιξη, με προτροπή να επεκταθούν οι κατακτήσεις και οι ιδέες των Μουμπάραχ, Καντάφι, Μπεν Αλί, και στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει κατά τα τελευταία δύο χρόνια πολλά βήματα προς τις αξίες τις οποίες εκπροσωπούσαν οι Μουμπάραχ, Καντάφι, Μπεν Αλί, προτρέποντας τους υπόλοιπους συντρόφους να πράξουν το ίδιο.

Την δεύτερη μέρα του συνεδρίου έγινε ανάλυση στην λέξη, σύντροφος, και κατέληξαν ομόφωνα στο συμπέρασμα, ότι η λέξη, σύντροφος, είναι σύνθετη.

Προέρχεται από το (σύν –τροφή) που γίνεται συν- τροφος , δηλαδή τρώμε όλοι μαζί πολύ τροφή, πολύ φαγοπότι.

Στο κλείσιμο του συνεδρίου έγινε μικρή αναφορά στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε Αλβανία Ρουμανία από το 1944 έως το 1990.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου