Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη: Γιατί ο Σαμαράς διέγραψε τον (αδελφικό του φίλο) Θύμιο Λυμπερόπουλο.


http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2011/10/lymperopoulos-samaras-fvtopoulos-660-300x225.jpg
Ο Λυμπερόπουλος όπως έχουμε πει, δεν είναι κρατικοδίαιτος συνδικαλιστής, καλυπτόμενος πίσω από την μονιμότητα και το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Είναι συνδικαλιστής του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ως γνωστόν κάθε κινητοποίηση την πληρώνει χρυσάφι. Δεν πάει μεροκάματο στο σπίτι, τόσο απλά. Ο Θύμιος δηλαδή, είναι το πλειοψηφικό δείγμα της “λαϊκής Δεξιάς”. Η συντριπτική πλειοψηφία άλλωστε της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, επικροτεί την στάση Λυμπερόπουλου, όσο “ακραία” και αν χαρακτηρίζεται από ορισμένους “αποστειρωμένους” της πολιτικής.

Τι συνέβει λοιπόν και είχαμε αυτή την εξέλιξη; Δείτε τα γεγονότα.
  • Ο Λυμπερόπουλος πηγαίνει στον Σαμαρά για να του υποβάλλει την παραίτηση του με το σκεπτικό ότι εκπροσωπεί έναν κλάδο που οδεύει σε ανοιχτή σύγκρουση και δεν θα ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα του Σαμαρά, καθιστώντας τον απολογούμενο στην κυβέρνηση για τις όποιες ακρότητες μπορεί να προκύψουν από έναν τέτοιο αγώνα.
  • Ο Σαμαράς τον αποτρέπει από κάθε τέτοια σκέψη, τιμώντας την στάση του. Η παραίτηση δεν γίνεται δεκτή και ο Λυμπερόπουλος δηλώνει ικανοποιημένος από την συζήτηση που είχαν.
  • Προσέξτε τώρα το άγνωστο παρασκήνιο: Ρουφιάνοι – καλοθελητές, που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν “Γερμανοτσολιάδες”, δίνουν τον Σαμαρά στο ΕΛΚ ως “υπερασπιστή των συντεχνιών” και υπέρμαχο του “κρατικού προστατευτισμού”!! Με πρωτοβουλία (ποιού άλλου;) του Γερμανού, πέφτει τελεσίγραφο στη ΝΔ ότι “ή θα απεμπλακείτε από τις συντεχνίες ή θα διαγράψουμε τη Νέα Δημοκρατία από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”!
  • Ο Σαμαράς παίρνει την απόφαση να διαγράψει τον Λυμπερόπουλο μετά από αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι ενδεχόμενη αποπομπή της ΝΔ από το ΕΛΚ την δεδομένη στιγμή, θα είχε οδυνηρότερες συνέπειες από την κάλυψη του Λυμπερόπουλου.
Ο χρόνος θα δείξει εάν η απόφαση του θα δικαιωθεί ή εάν αυτή η κίνηση αποτελεί υποχώρηση στο ευρύτερο πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου