Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΧΣ & ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;

Γράφει ο Δρ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
Το παραμύθι του δήθεν ισχυρού Ελληνικού τραπεζικού συστήματος άρχισε να ξεφουσκώνει και παίζεται η τελευταία πράξη της απάτης των τραπεζιτών.
Πριν πτωχεύσει η Ελλάδα ήταν ήδη πτωχευμένο όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και το ΔΝΤ.

Οι τεχνητές πτωχεύσεις μεμονωμένων κρατών, στην Ευρώπη και αλλού, ήταν μόνο το μέσο προκειμένου, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να περάσουν δια της μεθόδου των μνημονίων και μέσω των σχεδίων διάσωσης, στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή με το αίμα των φορολογουμένων και να αποφευχθεί η κατάρρευση.
Δυστυχώς όμως για τους διοργανωτές της παγκόσμιας αυτής απάτης, το σχέδιο τους απέτυχε, για τον απλούστατο λόγο ότι οι πτωχευμένοι τραπεζίτες είχαν πει ψέμματα στις εθνικές τους κυβερνήσεις και τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς, ως προς την πραγματική κατάσταση των τραπεζών τους, τις οποίες, οι ίδιοι, μαζί με τους μετόχους τους, κατ έκλεβαν επί 15 συνεχή χρόνια, εξαφανίζοντας στην κυριολεξία τα χρήματα των καταθετών, τα οποία σκορπίστηκαν σε αλόγιστα μερίσματα, σε εξωφρενικές αμοιβές και μπόνους και σε θαλασσοδάνεια σε μετόχους, διαπλεκόμενους και στο πολιτικό σύστημα.
Αυτή είναι πάνω κάτω και η ιστορία της ΠΡΟΤΟΝ όπως και όλων των Ελληνικών τραπεζών, ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ.
Οι καταθέσεις υπάρχουν μόνο σε λογιστική μορφή, δηλαδή σε εγγραφές ενεργητικού στις οικονομικές καταστάσεις των Ελληνικών τραπεζών.
Το μετρητό δεν υπάρχει. Το έχουν τσεπώσει εδώ και χρόνια τραπεζίτες, μέτοχοι, νταβατζήδες και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.
Η εγγύηση των καταθέσεων, από όπου και αν προέρχεται, είναι μόνο προσχηματική.
Δηλαδή, σήμερα που έκλεισε η ΠΡΟΤΟΝ, σαφώς και δεν υπάρχουν 100.000 ευρώ σε μετρητά ανά δικαιούχο καταθέτη, για να ενεργοποιηθεί η εγγύηση.
Εγγύηση καταθέσεων σημαίνει ότι το κράτος εγγυάται ότι δε θα χαθούν τα χρήματα των εγγυημένων καταθέσεων σε βάθος χρόνου.
Όπως ακριβώς έγινε και στη Σερβία, όταν με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος δόθηκαν στους καταθέτες ειδικά ομόλογα του δημοσίου (frozen bonds) λήξεως 2016, δηλαδή 16 ετών.
Κάτι τέτοιο θα είναι και οι Ελληνικές εγγυήσεις.
Μόνο που δεν θα είναι απλά frozen αλλά βαθείας καταψύξεως, αφού το Ελληνικό Δημόσιο χρωστάει ήδη 450 Δις + 350 Δις τα ασφαλιστικά ταμεία = 800 Δις + 150 Δις οι ενισχύσεις στις τράπεζες που με την κρατικοποίηση προστίθενται στο δημόσιο χρέος = 950 Δις, ήτοι περίπου 1 ΤΡΙΣ.
Πιστεύει κανείς ότι όποιος χρωστάει 1 ΤΡΙΣ (ακόμη και αν αυτός είναι το Ελληνικό Δημόσιο) μπορεί να είναι
αξιόχρεος εγγυητής ?
Με απλά λόγια τα χρήματα των καταθέσεων χάθηκαν και η κρατικοποίηση των τραπεζών αποτελεί επινόηση και εφεύρημα των ίδιων των τραπεζιτών, που με το έξυπνο αυτό κόλπο ψευτοσοσιαλιστικής εμπνεύσεως, μεταφέρουν στο Δημόσιο (δηλαδή στους φορολογούμενους) τα χρέη των τραπεζών τους, τις οποίες θα ξαναπάρουν πίσω σε 1-2 χρόνια, καθαρές και απαλλαγμένες από τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή από τα χρήματα που οι ίδιοι έφαγαν, έχασαν ή σπατάλησαν.
Στην υγειά των κορόιδων !!!
Οι ευθύνες των Κεντρικών Τραπεζών είναι τεράστιες.
Ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν όλες οι Διοικήσεις της ΤΤΕ από το 1997 μέχρι και σήμερα, αφού ανέχονταν και επέτρεπαν επί 15 ολόκληρα χρόνια στους πτωχευμένους Έλληνες τραπεζίτες να σκορπάν τα χρήματα των Ελλήνων καταθετών σε αλόγιστα μερίσματα, προκειμένου να φουσκώνουν οι τιμές των τραπεζικών μετοχών στο ΧΑΑ και να ευνοούνται οι μεγαλομέτοχοι, φορτώνοντας τα χαρτιά στους αφελείς οι οποίοι είχαν την ψευδαίσθηση να θεωρούν τους εαυτούς τους επενδυτές.
Επιπλέον, η ίδια η ΤΤΕ ανέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια την κατασπατάληση των καταθέσεων σε αλόγιστες αμοιβές και μπόνους των golden boys του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος, με πρώτο διδάξαντα τον ίδιο τον Διοικητή της ΤΤΕ, ο οποίος, αν δεν απατώμαι, εν μέσω κρίσης & πτώχευσης του Ελληνικού Δημοσίου, δηλώνει ετήσια έσοδα και αμοιβές 4 ΔΙΣ, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Ελληνική Οικονομία, ανεχόμενος ακόμη και την καταστρατήγηση του Τ+3 από τον Οκτώβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010.
Επίσης, ήταν πάλι η ΤΤΕ που ανέχθηκε τη χορήγηση θαλασσοδανείων, μετοχοδανείων και πολιτικοδανείων (240 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΣΟΚ + ΝΔ), τα οποία ανακάλυψε και ξετινάζει η Blackrock, κάνοντας τραπεζίτες και πολιτικό κόσμο να χάνουν τον ύπνο τους.
Και τέλος, ήταν πάλι η ΤΤΕ που επέτρεψε τα 110 ΔΙΣ της ρευστότητας που άντλησε το τραπεζικό σύστημα από την ΕΚΤ, με τις εγγυήσεις του Δημοσίου, δηλαδή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για τη φυγάδευση στο εξωτερικό των 65 ΔΙΣ που έβγαλαν έξω οι ίδιοι οι Έλληνες τραπεζίτες, οι μεγαλομέτοχοι, οι νταβατζήδες και οι κάθε λογής διαπλεκόμενοι, που γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ποια θα ήταν η κατάληξη του σχεδίου της δήθεν Ελληνικής διάσωσης, που οργανώθηκε με την απάτη της προσφυγής στο ΔΝΤ και της μεθόδου των Μνημονίων.
Ελπίζω ο Ελληνικός Λαός να μην έχει κοντή μνήμη και η Δικαιοσύνη να παραμείνει μόνο ΤΥΦΛΗ. Να μη γίνει ΚΟΥΦΗ και ΜΟΥΓΓΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου