Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Ασχήμιες τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη...!


Με έντονο τρόπο καταδίκασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα γεγονότα που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τα οποία χαρακτηρίζει «ασχημίες».
Ο κ. Βενιζέλος καταλογίζει σε όσους συμμετείχαν στα γεγονότα ότι «ύψωσαν τις κομματικές και συνδικαλιστικές τους σημαίες και αμαύρωσαν μια κορυφαία εκδήλωση τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσέβαλαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Όλοι αυτοί προσθέτει «δεν εκφράζουν -γιατι ούτε το μπορούν, ούτε το θέλουν- το πραγματικό φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού». Και χαρακτηρίζει χειρότερους όλων, «όσους ενέπλεξαν, τέτοια μέρα, τα παιδιά μας στη συνδικαλιστική τους τακτική».
Τονίζει επίσης ότι «ο Ελληνικός Λαός ξέρει πολύ καλά να διαχωρίζει οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία και οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας από την ανάγκη σεβασμού της ιστορικής μνήμης του Έθνους και των πολιτειακών θεσμών που συμβολίζουν την Εθνική μας ενότητα και υπόσταση».
«Άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών. Οι Έλληνες πολίτες θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα, το σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ομαλή πορεία της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
«Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους σε όλη τη χώρα τίμησαν με υπερηφάνεια τους αγώνες του έθνους. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, επέλεξαν με διχαστικές συμπεριφορές να προσβάλλουν τις εκδηλώσεις τιμής στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, ακόμη και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", αναφέρεται στην δήλωση του κ. Μόσιαλου ενώ επισημαίνεται ότι "αυτοί οι λίγοι, όσοι τους καλύπτουν αλλά και όσοι παρακινούν με μισόλογα και φτηνές δικαιολογίες τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα πρέπει να ντρέπονται. Είναι έκθετοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού».
Από "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου