Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Θέλει η ΝΔ να ρίξει τον Παπανδρέου ή όχι;;

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να «εκτελέσει» πολιτικά τον Κώστα Καραμανλή, μόλις στα μέσα της τετραετίας του και αφού προηγουμένως, είχε υποστεί δύο εξευτελιστικές πολιτικές ήττες, παρά τη λυσσώδη προσπάθειά του να πάρει την εξουσία, έκανε το εξής απλό. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κ. Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, εντελώς πολιτικά ανερυθρίαστα και ωμά δήλωσε πως αφού έπεφτε ο Καραμανλής, τότε θα ξαναψήφιζε το ίδιο πρόσωπο. Έτσι απλά και ωμά.


Με αυτόν τον ψυχρό τρόπο, «εκτέλεσε» πολιτικά τον Κώστα Καραμανλή και τον έστειλε άρον άρον σε εκλογές και στο σπίτι του στα μέσα της τετραετίας, τάζοντας ταυτόχρονα και όλα τα γνωστά για να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία.

Ναι, του βγάζουμε το καπέλο. Μπορεί να πει κανείς οτιδήποτε για τον Παπανδρέου, αλλά δεν μπορεί κανείς να του αμφισβητήσει ότι είναι ψυχρός πολιτικός «εκτελεστής». Το πώς άλλωστε «εκτελεί» οικονομικά σήμερα τον ελληνικό λαό, το ζούμε όλοι και κανείς δεν βγάζει άχνα. Ποιος θα τολμήσει;

Μπορεί ο λαός να μην τολμά, όμως το πολιτικό μας σύστημα (που θέλει να λέγεται δημοκρατικό) έχει και μια αντιπολίτευση ακριβώς για να τον προστατέψει και κυρίως αναφερόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι κάνει σήμερα η ΝΔ;; Θέλει να ρίξει τον Παπανδρέου ή όχι; Θέλει να αναλάβει την εξουσία ή δεν αισθάνεται το ίδιο δυνατή σαν το ΠΑΣΟΚ; Έχει να προσφέρει μια καλύτερη λύση στο λαό ή όχι; Περιμένει να λάβει τα δύσκολα μέτρα ο Παπανδρέου και να φθαρεί; Την έχουν πείσει ότι θα έρθει η σειρά της και να μην βιάζεται;; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν όλους.

Παίρνουμε αφορμή από την πρόσφατη «εκτέλεση» του λαού από τον κ. Παπανδρέου, δηλαδή την χθεσινή έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.

Συμφωνεί στην πραγματικότητα ή όχι η ΝΔ με αυτό το χαράτσι; Μια ανακοίνωση, για την τιμή των όπλων, που έβγαλε ο κ. Μιχελάκης, η ουσία της οποίας περιέχεται στην τελευταία φράση «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν πλέον άλλα φορολογικά βάρη», ουσιαστικά εκλιπαρεί την κυβέρνηση απλά να καταλάβει.

Αφού όμως αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει από λόγια, τι θα κάνει η ΝΔ; Τι έχει να μας πει; Θα μας πει άραγε για πολλοστή φορά ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ;

Αν ήθελε λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να ρίξει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ και να το αναγκάσει να πάει άρον άρον σε εκλογές μη παρέχοντας πλέον άλλη συγκαλυμμένη στήριξη, θα έπρεπε να βγει ο Αντώνης Σαμαράς και να κάνει μια απλή μόνο δήλωση. Ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το έκτακτο χαράτσι του ΠΑΣΟΚ και όταν έρθει στην εξουσία θα απαλλάξει τους πολίτες από τις συνέπειες της μη καταβολής του. Μόνο αυτό.
Τι είπατε; Ότι αυτό είναι ανεύθυνη πολιτική; Δηλαδή αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του λαού, εξαθλιώνοντάς τον για την εξυπηρέτηση των ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων, είναι υπεύθυνη πολιτική;

Αυτή θα ήταν λοιπόν μια ψυχρή πολιτική «εκτέλεση» του κ. Παπανδρέου και θα τον έστελνε εσπευσμένα σε εκλογές και στο σπίτι του, αφού κανείς πλέον Έλληνας δεν θα κατέβαλε το χαράτσι αυτό καλυπτόμενος πίσω από την προστασία της Νέας Δημοκρατίας.

Σε διαφορετική περίπτωση η «φιλελεύθερη» Νέα Δημοκρατία δυστυχώς, συμφωνεί απόλυτα με το κομμουνιστικό μέτρο που αφαιρεί ατομική ιδιοκτησία, αλλά φυσικά και με όσα άλλα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Θα το κάνει η ΝΔ;
Πάμε στοίχημα ότι δεν θα το κάνει; Είπαμε ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση. 
Εξάλλου δεν πρέπει να δυσαρεστηθούν και οι Χριστιανοδημοκράτες ευρωπαίοι φίλοι μας, Μέρκελ κ.λ.π.

hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου