Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΟΡΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πουλάνε την αισιοδοξία για όπιο, την δημοκρατία για παραισθισιογόνο, αυτά μας πουλάνε. Δεν πουλάνε καθόλου πραγματικότητα! Στην εποχή μας υπάρχει ο κόσμος της τηλεόρασης, ο κόσμος της πολιτικής και ο πραγματικός κόσμος. Τρεις τελείως διαφορετικοί κόσμοι. Αν κοιτάξεις τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο, θα δεις ότι ο κόσμος χάνει τα πάντα και όταν ο κόσμος χάνει τα πάντα, απλά το χάνει, ενώ αυτοί βιάζουν και κάνουν οργια μιλώντας και πουλώντας Δημοκρατία.

          Αν συνεχίσει η Ελλάδα να δανείζεται και σώνεται με νέα χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Ένωση, θα καταρρεύσει και ή Ελλάδα και η Πορτογαλία. Άν σωθεί η Ελλάδα και η Πορτογαλία τότε θα καταρρεύσει η Ελλάδα, η Πορτογαλία και ή Ιρλανδία. Άν σωθεί με νέα χρηματοδότηση η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τότε θα καταρρεύσουν και οι τρείς, μαζί με την Ιταλία. Άν σωθεί η Ιταλία μαζί με τις προηγούμενες μικρότερες χώρες, τότε θα καταρρεύσει και η Ισπανία. Άν σωθεί και η Ισπανία τότε θα καταρρεύσει η Ευρώπη. 

Άν διασωθεί η Ευρώπη με νέα χρηματοδότηση από την Κίνα τότε θα καταρρεύσει και η Αμερική. Άν καταρρεύσει η Αμερική, θα πάρει μαζί και την Κίνα και όλον τον κόσμο. Και όλα αυτα γιατί; Γιατί στην αρχή ήθελαν τάχατες να σώσουν την Ελλάδα. 

Και γιατί ήθελαν να σώσουν την Ελλάδα; Γιατί από την αρχή δεν τους ενδιέφερε η Ελλάδα και τόσο πολύ, η τούρτα ολόκληρη τους ενδιέφερε και όχι το 0,4% του παγκόσμιου προυπολογισμού, γιατι αυτό είμαστε για αυτούς. Αλλά εμείς λοιπόν, σαν την παγκόσμια πρωτεύουσα του χριστιανισμού, απλά βαφτιστήκαμε σαν τον κακοήθη όγκο του καρκίνου που θέλουν να συντηρούν για να εξαπλώνονται. Θα μας σώνουν μέχρι που δέν θα παίζει κανέναν πλέον ρόλο άν σωθούμε εμείς ή όχι, γιατι θα χρήζει διάσωσης ο κόσμος όλος. 

          Είναι μαθηματικά σίγουρο λοιπόν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει. Είμαστε ξοφλημένοι από χέρι. Και η γνώμη μου είναι ότι μαζί μας θα αφήσουν να καταρρεύσει και μια άλλη μεγάλη χώρα μαζί μας ή δύο επίτηδες, πρώτον για να ισχυριστούν ότι κανουν το σωστο πράγμα, με 3-4 χρόνια καθυστέρηση βέβαια και δεύτερον γιατι οι καταρρεύσεις αυτές θα επηρεάσουν, όπως είπα πρίν όλον τον κόσμο. Για αυτούς είναι μία win win situation ότι και να γίνει και οι Έλληνες καταρρέουν ούτως η άλλως. Αυτό είναι το τίμημα άλλωστε του να σε κάνουν άλλοι παγκόσμια γνωστό. Βad advertisement is advertisement. Αυτή την στιγμή όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα αναζητείται το έναυσμα, η σκανδάλη αυτής της διαδικασίας.

Κανένας και τίποτα και καμία χώρα δεν είναι πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει ή πολύ σκληρή για να πεθάνει ή too big to fail. Τέρμα με αυτό το ψέμα και τέρμα με οποιαδήποτε προσπάθεια να σώθεί κάποιος ή κάτι που ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ πολύ μεγάλο για να πτωχεύσει. Αυτή είναι όμως και η λύση στο πρόβλημα. Είτε το θέλεις είτε όχι, είτε το βλέπεις είτε όχι, το θέμα είναι ότι κανείς δεν θα σε ρωτήσει αν σου αρέσει ή το βλέπεις. Στο τέλος αυτό θα γίνει.

          Τί πρέπει να κάνει η Ελλάδα τώρα για να σωθεί; Να περικόψει την κρατική αυθαιρεσία. Το οποίο είναι και το μοναδικό πράγμα το οποίο δεν γίνεται μέχρι στιγμής, επίτηδες. Το 2011 παρόλο όλης αυτής της φοροκαταιγίδας και παρόλο όλον αυτόν τον ενδελεχή έλεγχο της Τρόικας και της Ευρώπης στον προυπολογισμό της Ελλάδας, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 8% παραπάνω από ότι το 2010. Δέν είναι απίστευτα παράδοξο; Παρόλο τον σάλο αυτο οι πολιτικοί ηγέτες μας ξοδεύουν ξοδεύουν ξοδεύουν και συνεχίζουν να ξοδεύουν ακόμα παραπάνω. Γιατί; Γιατί η Ευρώπη συνεχίζει να προσπαθεί να σώσει την Ελλάδα με νέες χρηματοδοτήσεις και έτσι αυτοί τα λεφτά τους ξέρουν ότι θα τα πάρουν. 

Δέν είναι όμως περίεργο που ούτε τα μνημόνια μέχρι στιγμής, όυτε η Ευρώπη αλλά ούτε και η Τρόικα δέν έχει επιβάλλει ακόμα την παραμικρή περικοπή των δαπανών και των εξοδολογίων των πολιτικών, της Βουλής και του ανώτερου κράτικού μηχανισμού, εκεί που άλλωστε είναι και το χοντρό χρήμα και η μεγάλη διαφθορα; Παρα μόνον του απλού υπαλληλίσκου, συνταξιούχου ή εμποράκου; 

Για μένα καθόλου. Είναι το αναμενόμενο, γιατί από την αρχή δεν ήθελαν να σώσουν, ούτε εμάς ούτε κανέναν. Δέν ήξεραν να κάνουν το σωστό από την αρχή; Μία χαρά το ήξεραν, αλλά δεν το έκαναν γιατι από την αρχή ήθελαν το λάθος. Και το έκαναν πασάρντας τεχνιέντος και βαφτίζοντας το λάθος για σωστό στο όνομα της Δημοκρατίας βιάζοντας ασύδωτα την ίδια την Δημοκρατία και τα μέσα της. Και αυτή είναι και η μοναδική λογική εξήγηση που υπάρχει μέσα σε όλη αυτην την παραφροσύνη. Δεν μπορεί να εξηγηθούν αλλιώς αυτοί οι άνθρωποι και τα έργα τους. Εδώ το έλλειμα αυξάνεται και η Ευρώπη χειροκροτεί που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Success story σου λέει. Μας χειροκροτούν που αυξάνεται το έλλειμα δηλαδή.

Το καλύτερο πράγμα λοιπόν που η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει, είναι να μήν κάνει τίποτα απολύτως, να σταματήσει να εμπλέκεται στο οτιδήποτε όμως. Και το ποιό σωστό πράγμα που η Ευρωπαική Ένωση θα έπρεπε να κάνει, είναι να μας χρηματοδοτεί για να μας βοηθήσει να βγούμε από το ευρώ και όχι για να παραμείνουμε, αλλά τι να λέμε τώρα;

Mία παγκόσμια τράπεζα, ένα παγκόσμια νόμισμα, ένας παγκόσμιος στρατός, μια παγκόσμια κυβέρνηση, ένας παγκόσμιος δικτάτορας. Αυτό είναι ό στόχος και πάω, στοίχημα σε όποιον θέλει.

Και έτσι, το πείραμα θα περάσει σε νέα φάση και θα μπούμε στην φάση των οδυνών του τοκετού, σε μια φάση ποιό σκληρή και θα περάσουμε από την διαδικασία των καταρρεύσεων, οι κυβερνήσεις θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν, οι κινητοποιήσεις του λαού στον δρόμο θα πληθαίνουν και μετά ο άνθρωπος, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει κανένας ηγέτης να τον καθοδηγήσει και επειδή η κοινωνία θα εκμηδενιστεί, θα τον αλλάξουν κατα πολύ ώς άνθρωπο γενικότερα και κατ’ ουσίαν. Τους ηγέτες τους έχει φάει η μαρμάγκα ήδη, τους πάτησε το τρένο. 

Ο κάθε άνθρωπος θα γίνει ηγέτης του εαυτού του. Θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την τύχη στα χέρια του, θα γίνει ο καθένας μας η κινητήριος δύναμη που θα συμπαρασύρει.  Αυτή θα είναι η νέου είδους επανάσταση, η προσωπική, η ανθρώπινη. Πέρα από τράπεζες, κυβερνήσεις και δουλία. Αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας σαν οικοδόμημα σήμερα και αυτό κρατήσε το καλά στο μυαλό σου, θα αλλάξει εντελώς, θα καταρρεύσει νομοτελειακά, έτσι φτιάχθηκε από την μάνα του. Όλα τα πολιτικά και τα οικονομικά και όλα τα βιωματικά μας συστήματα, όπως τα ξέρουμε σήμερα, θα καταρρεύσουν. 

Όταν συγκλονιστούν λοιπόν όλα αυτά, δεν ξέρω το κατα πόσο ήρεμα θα είναι τότε, αλλά τότε θα είναι επιτέλους η εποχή που θα φεύγει οριστικά το παλιό, το σάπιο και θα έρχετε το καινούργιο, το νέο, το ανθρώπινο, το σωστό. Το βλέπω να έρχεται και το νιώθω να έρχεται. Να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή σύντομα ο κάθε άνθρωπος θα κινητοποιηθεί ολοκληρωτικά και θα γίνει ηγέτης του εαυτού του, θα αναλάβουν όλοι ανεξαιρέτως το μέλλον στα χέρια τους.

Και έτσι και μόνο έτσι η Ελλάδα από τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, θα αναγεννηθεί για ακόμα μια φορά από τις παλιές καλές βασικές παραγωγικές μεθόδους. Μια νέα, πιό υγιής Ελλάδα θα γεννηθεί, με όλες τις δυσκολίες και τους πόνους της γέννας.

Για αυτό λοιπόν εσύ μικρέ τυχάρπαστε, κακόμοιράκο που βρίσκεσαι στον Ελλαδικό χώρο, άν θέλεις να σωθεί το τομάρι σου ή ΔΡΑΣΕ ή ΣΚΑΣΕ. Άν εξακολουθείς να πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι και παραμένεις στο μπλά μπλά και στις διαπιστώσεις και όταν είναι να γίνει κάτι λές ένα σωρό εξυπνάδες από εδώ και από εκεί, του τύπου έλα μωρέ...εγώ μωρέ... και τί θα γίνει μωρέ αν... εγώ θα...Οκ πάσο άν πιστεύεις αυτό. Αλλά τουλάχιστον από εδώ και πέρα σκάσε. Σκάσε γιατί  υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να κάνουν κάτι, το οτιδήποτε τέλοσπάντων με τον δικό τους τρόπο και η δικιά σου οποιαδήποτε ανάπηρη σκέψη στό άκουσμα της, λειτουργεί ανασταλτικά και σαν βάλτος σε αυτούς που προσπαθούν. 

Σταμάτα να προσπαθείς να μεταδώσεις την αναπηρία σου στους άλλους. Σταμάτα να παρακολουθείς καθημερινά το πορνό που μας πλασάρουν οι πολιτικοί και η τηλεόραση σήμερα. 
Τέρμα με την τσοντοκάναλα, τέρμα με την νεοταξική πορνοδημοκρατία, όλοι ένα βήμα για να κάνουμε δύο μπροστα μετά.

Αμήν και ο Θεός μεθ’ ημών.

Παπαδόπουλος Βασίλης.
http://attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου