Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Ένα πολύ περίεργο επεισόδιο που εκτυλίχτηκε έξω από την προσωπική οικία του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και το οποίο έφερε αποκλειστικά στην δημοσιότητα η ισλαμική εφημερίδα, MilliGazete, στο φύλο της, της 12/9, δημιουργεί υπόνοιες ότι την τελευταία στιγμή αποτράπηκε μια απόπειρα που κατά πάσα πιθανότητα στρέφονταν κατά της ζωής του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες
της τουρκικής εφημερίδας, έξω από το σπίτι του Ερντογάν, στην περιοχή Kısıklı του ασιατικού προαστίου Uskydar, ( το γνωστό ελληνικό Σκουτάρι), και σε πενήντα μέτρα απόσταση όπου υπάρχει ένα εργαστήριο υαλουργίας, την
προγραμματισμένη ώρα που επρόκειτο να βγει ο Ερντογάν με την συνοδεία του για να πάει στο γραφείο του, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος σαν εκρηξη.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας που απέκλεισαν την γύρω περιοχή και άρχισαν αμέσως εντατικές έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του θορύβου ενώ το εργαστήριο που ανήκει σε κάποιον Ergül Gökırmak, περικυκλώθηκε από την προσωπική φρουρά του Ερντογάν που διεξήγαγε τις έρευνες.

Εξ’ αιτίας αυτού του πολύ περίεργου επεισοδίου, ο Τούρκος πρωθυπουργός που ήταν προγραμματισμένα να εξέλθει από την οικία του στις 11 π.μ., καθυστέρησε αρκετή ώρα την έξοδος του ενώ τα μέτρα ασφαλείας αυξηθήκαν σε μεγάλο βαθμό σε όλη την γύρω περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης του εργαστήριου συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στην ασφάλεια όπου και ανακρίνονταν ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να συσκοτίσουν το περίεργο αυτό επεισόδιο.

Η είδηση αυτή, καθώς και το πέπλο μυστήριου με το οποίο φρόντισαν οι τουρκικές αρχές να την σκεπάσουν, προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς το κλίμα τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία είναι πολύ εκρηκτικό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξ’ αιτίας της ισλαμικής πολιτικής του έχει ανεβάσει το θερμόμετρο επικίνδυνα με άμεσο ενδεχόμενο να επαναληφθούν τα γεγονότα του Gazipark, αυτή την φορά με ακόμα πιο βίαιο αλλά και ανατρεπτικό τρόπο.

Η κατάσταση γενικά κρίνεται άκρως σοβαρή, καθώς ένα πλήγμα στον Ερντογάν σίγουρα θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις και το «ηφαίστειο» που λέγεται Τουρκία θα εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι πως μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται από πολλούς σαν πολύ πιθανή καθώς ο Ερντογάν συνεχίζει απτόητος την ισλαμική αδιαλλαξία του προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Εκείνο όμως που θα πρέπει εμάς να μας απασχολεί έντονα και να παρακολουθούμε συνεχώς από πολύ κοντά τις εξελίξεις, είναι το σοβαρό ενδεχόμενο να αποδεσμευτούν ανεξέλεγκτα δυνάμεις που εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκουν να προκαλέσουν ένταση στο Αιγαίο.

Οι δυνάμεις αυτές θα δράσουν βρίσκοντας την χρυσή ευκαιρία με μια πολιτική και πολιτειακή κρίση που θα οδηγήσει την Τουρκία σε ένα χάος το οποίο όμως θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην δική μας πλευρά.

Άραγε είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο ; είναι το κρίσιμο ερώτημα που θα το επαναλαμβάνουμε συνεχώς καθώς βλέπουμε με πόση επιπολαιότητα αντιμετωπίζει τις εξελίξεις στην Τουρκία η μνημονιακή πολιτική μας ηγεσία.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου