Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το «αριστερό» παπούτσι των τοκογλύφων…

Σχολιάζει  ο Θύμιος Παπανικολάου
 

 

  Ο εμπαιγμός μας δεν προέρχεται μόνο από τα νυν κυβερνητικά ανδρείκελα, αλλά και από τα «αριστερά» ανδρείκελα που διεκδικούν να γίνουν κυβέρνηση για να πάρουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι: οι φουκαράδες οι «δανειστές»!!!
 
Ο Τσίπρας βρήκε τη μαγική συνταγή: Νa γίνει βιώσιμο το χρέος, δηλαδή να «κουρευτεί», όπως εδώ και καιρό έχει προτείνει το ΔΝΤ…
 
Βιώνουμε τον παραλογισμό του εμπαιγμού μας:
Μια «αριστερά» να διεκδικεί την κυβερνητική εξουσία για να διαχειριστεί το χρέος, να το κάνει βιώσιμο(!!!) για να μην χάσουν τα λεφτά τους οι ληστές και οι δήμιοι του ελληνικού λαού!!!

Η συνέντευξη του Τσίπρα στην Κυριακάτική Ελευθεροτυπία ουσιαστικά λέει το εξής: «Μόνο εμείς, μια αριστερή κυβέρνηση μπορούμε να διακανονίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους για να μην χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι…».

Τόσο ξετσίπωτη ομολογία «αριστερού» δωσιλογισμού δεν συναντάς από «αριστερούς» που δεν έχουν γίνει ακόμα κυβέρνηση…

Φανταστείτε και όταν γίνουν τι θα κάνουν…

Διαβάστε το εύστοχο σχόλιο του Γιώργου Σαρρή:
http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8.html

Βράχος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ.Τσίπρας!


Την προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" την θυμόμαστε όλοι.

Όποιος μπορεί να μην τη θυμάται, ή να έχει μπερδευτεί από διάφορες τοποθετήσεις στελεχών και οικονομικών αναλυτών του, ας διαβάσει την (προ)τελευταία συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα στις 6 Ιουλίου του 2013 ΣΤΗΝ Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, όπου ζητούσε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" γιατί όπως έλεγε "για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού κι όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας"...

Η σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όμως έχει νέα συνέντευξη του Αλ.Τσίπρα.

Εκεί λοιπόν ο Αλ.Τσίπρας λέει (είναι και ο τίτλος της συνέντευξης στην Κ.Ε.):
"Έχουμε τη λύση που θα δεχτούν και οι δανειστές"!!
Και ποια είναι η πρόταση;
"Κούρεμα του χρεους κατά 40-50% για να γίνει βιώσιμο..."
"Το κούρεμα αυτό", λέει ο Αλ.Τσίπρας, "θα φέρει το χρέος στην τάξη του 85-90% του ΑΕΠ, δηλαδή εκεί που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος".

Στις 15 Αυγούστου η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine έγραφε ακριβώς αυτό.

Σύμφωνα με μελέτη που είχε κάνει ο σύμβουλος του κ.Σόιμπλε Γιοργκ Ρόχολ (μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του υπ. Οικονομικών της Γερμανιας), έβγαινε το συμπέρασμα ότι ήταν αναπόφευκτο το ελληνικό χρέος να περικοπεί κατά 50%.

Ε, ο Αλ.Τσίπρας για να είναι ακόμη πιο ρεαλιστής και από τον ίδιο το σύμβουλο του κ.Σόιμπλε, το έκανε 40-50%. Έτσι θα το δεχτούν και οι δανειστές που πλέον δεν αναφέρονται ως "διεθνείς τοκογλύφοι".

Αυτό που μένει τώρα είναι να αποδειχτεί και μαθηματικά, από τους μαθηματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 40-50% είναι "το μεγαλύτερο μέρος του χρέους".

Θα είναι ένα νέο μαγικό μαθηματικό κόλπο, σαν αυτό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπου το χρέος μετά από "γενναίο κούρεμα" κατά 100δίς αντί να μειωθεί αυξήθηκε! Αυτά τα ...μαγικά έχουν όμως τα "γενναία κουρέματα", μαζί με μερικές ριπές κι ομοβροντίες αντιλαϊκών μέτρων βέβαια.

Όπως βλέπουμε τα ταξίδια και οι συναντήσεις του Αλ.Τσίπρα δεν πήγαν χαμένες. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ρεαλιστής. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για τι πράγμα προσπάθησε τότε να πείσει τους συνομιλητές του, αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι πείσθηκε ο ίδιος ότι πρέπει οι θέσεις και οι προτάσεις του, να βρίσκουν σύμφωνους και τους δανειστές μας, τους ..."διεθνείς τοκογλύφους" αλλά και το λαό...Μόνο έτσι άλλωστε είναι δυνατόν "όλοι μαζί" να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη για όλους.

Δε χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι μετά και το νέο επαναστατικό ξέσπασμα του Αλ.Τσίπρα το σύστημα τρέμει και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να τον δει πρωθυπουργό.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου