Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Υπ. Παιδείας:«Μειοψηφία εκπαιδευτικών δημιουργεί τραγικά πρότυπα για τα παιδιά»

Για «μία ισχνή μειοψηφία εκπαιδευτικών που διασύρει τον εκπαιδευτικό κόσμο και δημιουργεί τραγικά πρότυπα για τα παιδιά», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη συμβολική κατάληψη της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση.
Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «μετά τις προγραμματισμένες διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, μερίδα συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότρυναν μαθητές να καταλάβουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και να προβούν σε βίαιες ενέργειες, καταστροφές, βανδαλισμούς και υβριστικά συνθήματα, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προαναγγέλλουν και να απειλούν με επεισόδια στη μαθητική παρέλαση της 24ης Μαρτίου».
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για «προπηλακισμό του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής» και καταδικάζει «τη βίαιη κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης, τους βανδαλισμούς και τις ύβρεις από κάποιους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς». «Οι γνωστοί συνδικαλιστές των Αριστερών Συσπειρώσεων συμπεριφέρονται με τρόπο που δεν συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και την αποστολή των εκπαιδευτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι σαφές ότι μια ισχνή μειοψηφία εκπαιδευτικών δεν μπορεί να διασύρει με τέτοιου είδους ενέργειες ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο και να δημιουργεί τραγικά πρότυπα για τα παιδιά. Περιμένουμε την επίσημη θέση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών», καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.

Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ενάντια στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση συνεχίστηκαν και σήμερα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις ΔΔΕ όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου