Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει της συνθήκες κράτησης


Καλύτερες συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των μεταναστών και των κρατουμένων στην Ελλάδα ζητεί με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπιγιον Ζάγκλαν.

Στην επιστολή ο Γενικός Γραμματέας, παροτρύνει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να συμμορφωθεί πλήρως η Ελλάδα στις πρόσφατες επικριτικές συστάσεις της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), ώστε να υπάρξει καλυτέρευση των συνθηκών κράτησης και διαβίωσης μεταναστών και κρατουμένων.

Η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησης μεταναστών και φυλακισμένων, τονίζει ο  Θόρμπγιον Ζάγκλαν, υπεραμυνόμενος των ανησυχιών που εξεδήλωσε, στην πρόσφατη επικριτική της δήλωση κατά της Ελλάδος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT).

Έχουμε πλήρη επίγνωση, διευκρινίζει των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδιαίτερα με την αύξηση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων της.

Τονίζει δε ότι, η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει την αλληλεγγύη της και να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτούς τους ανθρώπους.

«Έχω δηλώσει επανειλημμένα --καταλήγει ο κ. Ζάγκλαν-- ότι οι ευρωπαϊκές χώρες
θα πρέπει να απέχουν από το να επιστρέφουν αιτούντες και παράνομους μετανάστες
προς την Ελλάδα, έως ότου διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες κράτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου