Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Βρετανική Κυβέρνηση απαλλοτρίωσε το περιεχόμενο 7.000 θυρίδων που δήθεν άνηκαν σε κακκοποιούς

http://presscore.ca/2011/wp-content/uploads/2011/08/government-theft.jpgΤο έχουν κάνει στο παρελθόν και το ξανάκαναν τώρα. Η Βρετανική Κυβέρνηση απαλλοτρίωσε, δηλ. έκλεψε, τις οικονομίες πολιτών της. Η κυβέρνηση της Βρετανίας άνοιξε και πήρε το περιεχόμενο χιλιάδων θυρίδων και αιτιολόγησε την πράξη της με το ότι πιθανώς επρόκειτο για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα που ήταν προϊόντα εγκλήματος και μαύρου χρήματος.

Το Μάρτιο του 2011 ο David Cameron διέταξε την Αστυνομία να εκτελέσει την επιχείρηση Rize (από το raid and seize που σημαίνει επιδρομή και κατάσχεση). Η επιχείρηση είχε στόχο το άνοιγμα περίπου 7.000 θυρίδων ασφαλείας από 3 υπόγειους χώρους ασφαλείας στο Λονδίνο και την κατάσχεση έργων τέχνης, χρυσού, κοσμημάτων, πολύτιμων λίθων και μετρητών. Η δικαιολογία ήταν απλά ότι οι θυρίδες χρησιμοποιούνταν από εγκληματίες για να αποθηκεύουν μετρητά, όπλα και ναρκωτικά.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλάβει όποιον πήγαινε και ζητούσε να μάθει τι έγινε με τη θυρίδα του ή διαμαρτυρόταν. Έτσι συνελήφθησαν 146 άτομα και σε 30 απ' αυτούς χρεώθηκαν εγκλήματα όπως της παιδεραστίας, του ξεπλύματος χρήματος, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοκατοχής.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την κατάσχεση των καταθέσεων πολιτών της. Τον Ιούνιο του 2008, 1 έτος μετά την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίση, άνδρες της Αστυνομίας οπλισμένοι με αυτόματα όπλα (φαίνεται στην παραπάνω εικόνα) διατάχθηκαν από τον Gordon Brown να παραβιάσουν πάλι περίπου 6.700 θυρίδες, διαφόρων μεγεθών (από κουτιά σε μέγεθος μικρού βιβλίου μέχρι και ολόκληρα χρηματοκιβώτια σε μια σειρά από χώρους ασφαλείας -αποθετήρια- όπου φυλάσσονταν στο δυτικό Λονδίνο. Στην ουσία επρόκειτο για ένα είδος "ένοπλης ληστείας" μιας και δεν υπήρχαν αποφάσεις δικαστηρίων. Το αποτέλεσμα της τότε απαλλοτρίωσης υπολογίζεται κοντά στα 2,5 δις (κοντά 60 εκ μετρητά) και σε 6.700 που δήθεν άνηκαν σε κακοποιούς βρέθηκαν ένα όπλο, 140 γρ κοκκαϊνης και εξαρτήματα άγγλου ΜΑΤατζή, όπως φαίνεται απ' τις φώτο που έδωσε τότε η Αστυνομία στη δημοσιότητα:

A handgun belonging to a suspected drug dealerItems seized include police riot gear, guns and swords

ΥΓ. Για να μην την ακούσω πάλι :): Εγώ απλά το μετέφρασα λίγο... για περισσότερα και καλύτερα συμεράσματα εδώ, εδώ, και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου