Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

“ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ” Η ΤΟΥΡΚΙΑ! ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕTA ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. TON EΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ! ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΙΡΑ

 ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΝΕΜΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ.....ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ;

Πτώση του βασικού δείκτη του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης προκάλεσαν οι παραιτήσεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς και της δήλωσης του ενός ότι πρέπει να παραιτηθεί ο τούρκος πρωθυπουργός.
tourkia-xrimatistirio

Αμέσως μετά τις παραιτήσεις των τριών τούρκων υπουργών το χρηματιστήριο έπεφτε πάνω από 3%.Η τουρκική λίρα έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2,08 έναντι του δολαρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την κυβέρνηση και από την έδρα του στη Βουλή της Τουρκίας και κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί και εκείνος.

«Για χάρη της ευημερίας αυτού του έθνους και της χώρας, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα όφειλε να παραιτηθεί», είπε ο Μπαϊρακτάρ, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν είχε δηλώσει πως παραιτείται διότι
θέλει «να συμβάλει να έλθει στο φως η αλήθεια και να αποτραπεί αυτή η αποκρουστική συνωμοσία, που πλήττει το παιδί μου και τους στενούς μου συναδέλφων μεταξύ άλλων».

Το τρίτο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που παραιτήθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, αποκάλεσε τις συλλήψεις της 17ης Δεκεμβρίου μια «βρόμικη σκευωρία εναντίον της κυβέρνησής μας, του κόμματός μας και της χώρας μας».

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στην Τουρκία με το σκάνδαλο διαφθοράς! Τρεις οι παραιτήσεις υπουργών του Ερντογάν

Παραιτήθηκε και βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν
Την παραίτησή του υπέβαλε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν και πρώην υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν, μετά την παραίτηση τριών υπουργών για το σκάνδαλο διαφθοράς.
Οι γιοι των τριών υπουργών έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί για το σκάνδαλο διαφθοράς. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ και Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ.
Η κατάσταση στη Τουρκία είναι πολύ πιθανό να βγει εκτός ελέγχου σύντομα. Το καθεστώς Ερντογάν μέσα σε κατάσταση πανικού δεν αποκλειεται να επιχειρήσει να αλλάξει ατζέντα.


http://www.attikanea.blogspot.gr
Ανεξάρτητος Έλληνας Πατριώτης Μαγνησίας Αναστασίου Αθανάσιος





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου