Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Και οικονομικά χαμένοι και παγωμένοι και μολυσμένοι απο την αιθαλομίχλη

KYΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Κ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ;;;;; ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΤΕ ;;;;;

ΥΣΤΕΡΗΣΗ 600 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ


Και οικονομικά χαμένοι και παγωμένοι και μολυσμένοι απο την αιθαλομίχλη.


Το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ έχει χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την εμμονή της μνημονιακής κυβέρνησης και του υπαλλήλου της τρόικας Γ. Στουρνάρα στη διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και του υψηλού ΦΠΑ στα καύσιμα. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι Έλληνες παγώνουν, καίγονται από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών και απειλούνται με μόλυνση και καρκίνο απο την αιθαλομίχλη.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, αλλά ο υπουργός Οικονομικών παραμένει πιστός στις εντολές της τρόικας και με τη στήριξη του Α. Σαμαρά αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Γράφει στα παλαιότερα το υποδημάτων του τους βουλευτές της Ν.Δ. που ζητούν τη μείωση του ΕΦΚ και επιδεικτικά αδιαφορεί για τους συνεχούς θανάτους από τζάκια και ξυλόσομπες.

Ήρθε και το ΠΑΣΟΚ να κάνει προτάσεις για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης. Ποιος, ο «εγκληματίας». Αυτοί που έβαλαν το χαρατσι στη ΔΕΗ και ο κόσμος δεν μπορεί να ζεσταθεί ούτε με το ηλεκτρικό, αφού όταν ανοίγει το λογαριασμό βγαίνει από μέσα… δράκος.

Περισσότερα από 350.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα και το ΠΑΣΟΚ προτείνει, λέει, να μην χρεώνονται όσοι είναι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όταν ξεπερνιούνται τα όρια της αιθαλομίχλης.

Δουλεύουν τον κόσμο κατάμουτρα, αφού δεν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να καταγράψει την κατανάλωση ρεύματος ορισμένων ημερών, παρά μόνο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς πώς αυτή η εμμονή της κυβέρνησης στους φόρους στα καύσιμα θα έχει κάποιο δημοσιονομικό όφελος, έρχεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τινάζει στον αέρα την πολιτική που υπαγορεύεται από τους ξένους δανειστές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 11μήνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου, ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών μειώθηκε κατά 346 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι εισπράξεις από τον Ειδικό Φόρο Καταναλώσεως στα πετρελαιοειδή. Στο 11μηνο 2013 μειώθηκαν κατά 238 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του 2013 η κυβέρνηση αναμένει από την φορολογία καυσίμων έσοδα 6,6 δισ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει μόνον μέσα στο Δεκέμβριο ο ΦΠΑ πετρελαιοειδών και ο ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα να εισφέρουν έσοδα 800 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατον.

Στελέχη της αγοράς καυσίμων επισημαίνουν πώς η υστέρηση στα έσοδα από την φορολογία καυσίμων αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2012. Σημειώνεται πώς το 2012 η μείωση ήταν επίσης σημαντική σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον πώς ο στόχος τέτοιου είδους αποφάσεων, όπως τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, είναι η μείωση του Ελληνικού πληθυσμού.

Οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο. Κάθε μέρα χάνονται ζωές από το ψύχος, τα μαγκάλια, τα τζάκια, την έλλειψη φαρμάκων, την ανεπάρκεια ενός κράτους που έχει ως μόνη υποχρέωση να βάζει φόρους, να επιβάλλει χαράτσια και να τα εισπράττει από τους ίδιους και τους ίδιους.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ανεξάρτητος Έλληνας Πατριώτης Μαγνησίας Αναστασίου Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου