Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ"

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!!! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!
ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;; ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ;;; ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΠΕΝΝΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΒΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.....ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!!! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!!!!



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ"
Στην Αθήνα ο Α.Νταβούτογλου στις 13 Δεκεμβρίου για την "κηδεία" της Κύπρου...
06/12/13 - 22:33
30

Δύο - τουλάχιστον - ναυτικά επεισόδια στο Αιγαίο που πρωταγωνίστησαν τουρκικά πολεμικά πλοία αλλά και της Ακτοφυλακής απεκρύβησαν από τις αρχές Νοεμβρίου στο Αιγαίο (ένα στο βόρειο Αιγαίο και ένα στο κεντρικό στην περιφέρεια Δωδεκανήσου) προκειμένου να μην ... χαλάσει το "καλό" κλίμα μεταξύ των δύο χωρών εν όψει - κι εδώ είναι η είδηση - της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και θεωρητικού του νεοοθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου!

Τα δύο επεισόδια δεν ήταν διαφοροποιημένα βέβαια από αυτό που συμβαίνει συχνά στο Αιγαίο με τα "σκριναρίσματα" στα ελληνικά σκάφη του ΛΣ/Ακτοφυλακής και το κόψιμο των δικτύων των Ελλήνων ψαράδων που ψαρεύουν εντός των ΕΧΥ, αλλά εντυπωσιάζει η συνωμοσία της σιωπής για μια επίσκεψη η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Κυπριακού.

Ο Ε.Βενιζέλος ήδη έχει αποδεχθεί στην προηγούμενη συνάντηση με τον Α.Νταβούτογλου το τουρκικό αίτημα να συναντηθεί με εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων κορυφαίο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και να νομιμοποιήσει κατ'αυτό τον τρόπο την "τετραμερή" εμπλοκή στο Κυπριακό, που αποτελεί πάγια στόχευση Άγκυρας από την εποχή της τουρκικής εισβολής ακόμα, το 1974.

Πρακτικά ο Ε.Βενιζέλος πέρα από το γεγονός ότι νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής και της Κατοχής του 39% του νησιού, με την γελοία δικαιολογία ότι "Αυτό προβλέπεται από την Συνθήκη της Ζυρίχης" (απλά "ξέχασε" ότι μεσολάβησε η τουρκική εισβολή του 1974!), ουσιαστικά μετατρέπει το διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής του νησιού σε ... τετραμερή διένεξη.

Το ερώτημα είναι ποια είναι η θέση του Α.Σαμαρά και της ΝΔ επί του θέματος;

Πέρα από τα δύο επεισόδια που απεκρύβησαν περίπου είκοσι ημέρες πριν, είχαμε κρουαζιέρες τουρκικών φρεγατών και κορβετών στην Αττική και "πολιορκία" της Σκύρου. Είχαμε πτήσεις τουρκικών μαχητικών σε ύψος 180 μέτρων επάνω από ελληνκό έδαφος στους Φούρνους.

Όλα τα διαβήματα ο Α.Νταβούτογλου τα απέρριπτε και στην περίπτωση των Φούρνων δηλώνει ότι το νησιωτικό σύμπλεγμα δεν έχει ξεκαθαρισμένη εθνική κυριαρχία, άρα δεν είναι ελληνικό έδαφος, άρα ... "γιατί διαμαρτύρεστε;".

Σε οποιαδήποτε χώρα που αρνείται μια γειτονική χώρα την εθνική της εδαφικής της κυριαρχία (περίπτωση νηησιών Σενκάκου κλπ), τον λόγο έχουν τα όπλα. Μολών Λαβέ.

Μόνο οι χώρες που ετοιμάζονται ή ήδη έχουν υποσχεθεί εθνική κυριαρχία δέχονται επισκέψεις από τους αναθεωρητές ΥΠΕΞ του αντιπάλου, όπως είναι ο Α.Νταβούτογλου.

Αλλά τι να λέμε όταν ο ίδιος ο Ε.Βενιζέλος έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι "Πάμε σε αλλαγή των γεωγραφικών δεδομένων Ελλάδας-Τουρκίας" (διαβάστε σχετικά εδώ);

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=558902630852203&id=291978467544622

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου