Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Πυρηνική κούρσα εξοπλισμών ξεκίνησαν Ρωσία και Κίνα - Ετοιμάζουν νέους ICBM

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΚΡΙΜΑΙΑΣ !!!!! ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΙΩΝ.....


SARMAT ΚΑΙ DF-41 ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ
Πυρηνική κούρσα εξοπλισμών ξεκίνησαν Ρωσία και Κίνα - Ετοιμάζουν νέους ICBM

Σε νέα κούρσα εξοπλισμών στον τομέα των πυρηνικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων επιδίδονται Ρωσία και Κίνα καθώς ετοιμάζουν νέους πυραύλους ICBM.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την ανάπτυξη του νέου πυραύλου ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει τον SS-18 ενώ η Κίνα πραγματοποίησε τη δεύτερη πυραυλική της δοκιμή με το νέο πύραυλο DF-41 οποίος θα φέρει έως και 10 πυρηνικές κεφαλές.

Ταυτόχρονα και όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν στα σχέδια τους για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη παρά τη συμφωνία που επετεύχθη με το Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται πως ένας από τους κύριους λόγους για την εγκατάσταση της ασπίδας στην Ευρώπη ήταν η απειλή από το Ιράν και τους βαλλιστικούς του πυραύλους εφοδιασμένους με πυρηνικές κεφαλές.

Έτσι και όπως ανακοίνωσε ο σήμερα ο διοικητής των δυνάμεων αντιστράτηγος Sergei Karakaev οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις πρόκειται να αναπτύξουν ένα νέο βαρύ διηπειρωτικό πύραυλο όχι αργότερα από το 2020.

«Υπολογίζουμε να θέσουμε να εισάγουμε σε υπηρεσία ένα νέο βαρύ διηπειρωτικό πύραυλο μεταξύ του 2018 και 2020 με επιδόσεις όχι κατώτερες από αυτές των υπαρχόντων πυραύλων» είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος.

Ο νέος πύραυλος ονομάζεται Sarmat και πρόκειται να αντικαταστήσει τον SS-18 (R-36M2) ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία τα τελευταία 25 χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ ο Sarmat πρόκειται να έχει προηγμένα συστήματα αντιμέτρων, ώστε να μπορεί να διαπερνά την οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα ενώ θα διαθέτει ένα πολύπλοκο στην αρχιτεκτονική του σύστημα διοίκησης και ελέγχου και μεγάλη ευελιξία. Ο νέος αυτός ICBM είναι ένα από τα συστήματα που θα αντικαταστήσουν όπλα της σοβιετικής εποχής μέχρι το 2021 είπε ο Karakaev.

«Νέο υλικό πρόκειται να παραδοθεί και μέχρι το 2018 το 80% τουλάχιστον του ρωσικού πυραυλικού οπλοστασίου θα αποτελείται από νέα όπλα» είπε πιο συγκεκριμένα ο Karakaev.

Μέχρι το 2018 οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις θα διαθέτουν 1550 κεφαλές οι οποίες θα φέρονται επί 700 πυραύλων αλλά βομβαρδιστικών αεροσκαφών όρια τα οποία έχουν τεθεί βάσει της νέας συνθήκης START που υπογράφηκε με τις ΗΠΑ το 2011.

Οι νέοι αυτοί πύραυλοι αποτελούν μέρος του τεράστιου εξοπλιστικού προγράμματος της Ρωσίας ύψους 700 δισ. $ το οποίο προβλέπεται μέχρι το 2020.

Παράλληλα η Κίνα πραγματοποίησε και δεύτερη πυραυλική δοκιμή του νέου της βαλλιστικού πυραύλου ο οποίος είναι ικανός να κτυπήσει στόχους εντός των ΗΠΑ φέροντας πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Η δοκιμή του νέου new Dong Feng-41, ή DF-41 πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή από το κέντρο εκτόξευσης Wuzhai στην επαρχία Shanxi.

Η συγκεκριμένη δοκιμή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε η χώρα με τον DF-41. Όπως αναφέρουν αμερικανικές πηγές ο συγκεκριμένος πύραυλος θα είναι ικανός να μεταφέρεται σε κινητή εξέδρα ενώ θα διαθέτει συνολικά μέχρι και 10 πυρηνικές κεφαλές ή MIRV (multiple, independently-targetable reentry vehicles) πολλαπλά ανεξάρτητα οχήματα επανεισόδου.

Η αμέσως προηγούμενη δοκιμή του πυραύλου είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου του 2012. Όπως εκτιμούν Αμερικανοί αναλυτές ο DF-41 με ακτίνα προσβολής μεταξύ 10.936 και 11.929 χλμ. και με πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές προσδιορίζεται ως όπλο πρώτου κτυπήματος παρά το κινεζικό δόγμα το οποίο μιλά για χρήση πυρηνικών όπλων μόνο στην περίπτωση που θα δεχτεί ανάλογη επίθεση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82/291978467544622

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου