Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζεται ο Πόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Σκοπιανούς παίκτες στο διαδικτυακό παιχνίδι Erepublik !!!


1.Η μάχη ανάμεσα σε Σκόπια και Ελλάδα βρίσκει πάντα νικητές τους Έλληνες.

Αν και στην πραγματική εξωτερική πολιτική της χώρας μας δεν φαίνεται να τα πηγαίνουμε όπως θα έπρεπε οι ΕΛΛΗΝΕΣ πάικτες του Erepublik ενωμένοι φαίνεται ότι δίνουν ένα καλό μάθημα στους Σκοπιανούς έχοντας πολλές φορές κατακτήσει τη χώρα τους!Σύμφωνα με έρευνα που κάναμε οι Έλληνες παίκτες μας απάντησαν ότι η e-Greece είναι σε συνεχή αντιπαράθεση με τους Σκοπιανούς, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ, όχι μόνο στις μάχες του παιχνιδιού αλλά και επικοινωνιακά.
Οι Έλληνες παίκτες δεν αφήνουν να περάσει η προπαγάνδα περί "Μακεδονίας" και δίνουν συνεχώς τις απαντήσεις που πρέπει.

2.Τι είναι το διαδικτυακό παιχνίδι Erepublik.

Ένα παιχνίδι στρατηγικής και πολέμου.
Είναι ένα παιχνίδι που εξομοιώνει κατά πολύ την πραγματικότητα και την μεταφέρει σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βάθος που ίσως όμοιο του να μην έχει υπάρξει.
Τι μπορεί να βρει κάποιος σε αυτό;
Τα πάντα!!!
Κόμματα, στρατιωτικές μονάδες, κοινοβούλιο, κυβερνήσεις, νόμοι, ψηφίσματα, συμμαχίες!
Χρόνος να υπάρχει και δεν θα βαρεθείτε ποτέ!

Στην αρχή πάντα φαίνεται λίγο δύσκολο όμως σε λίγο καιρό όλοι το συνηθίζουν και αρχίζουν να μπαίνουν στο "τρυπάκι" του..

Χιλιάδες παίκτες από ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να δώσουν τη δική τους μάχη για την χώρα τους.
Έτσι λοιπόν και το μήνυμα της e-Greece είναι ξεκάθαρο!!!

"Χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες gamers και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, να πάρουν μέρος σε αυτό το παιχνίδι και να βοηθήσουν τη χώρα μας να γίνει μια διαδικτυακή ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!!"

3.Υπάρχουν κόντρες και εντάσεις;

Όπως είπαμε παραπάνω το παιχνίδι μεταφέρει κατά πολύ τη πραγματική ζωή και την κάνει εικονική.
Έτσι λοιπόν είναι φυσικό και ανθρώπινο, θα μπορούσαμε να πούμε, να υπάρχουν ανάμεσα σε παίκτες διαφορετικές αντιλήψεις κόντρες και αψιμαχίες.
Άλλωστε είναι και αυτό ένα στοιχείο των Ελλήνων.

Στο παιχνίδι αυτό υπάρχουν δύο "στρατόπεδα".
Οι παίκτες που ακολουθούν την ιδεολογία τους από την πραγματική τους ζωή και έχουν επιλέξει να την μεταφέρουν και στο παιχνίδι και οι παίκτες που δηλώνουν απλοί gamers και τίποτα παραπάνω.

Σε αυτό το παιχνίδι μπορείς να βρεις παίκτες από την ακροαριστερά μέχρι και την ακροδεξιά άρα καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι πολιτικές κόντρες και τα πειράγματα ανάμεσα σε παίκτες είναι αδύνατο να λείπουν.

Το Ιστολόγιο μας έψαξε και βρήκε παίκτες από διάφορα κόμματα και στρατιωτικές μονάδες ώστε να μας απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε.

Το πρώτο που ακούσαμε να μας λένε είναι: “Νέε συμπαίκτη δώσε σημασία στο μήνυμα του Προέδρου,θα σου έρθει στο παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, άνοιξε το για να λάβεις τις πρώτες οδηγίες και να μην χαθείς στον κόσμο του e-Republik. Σε περιμένουμε!


Ας μάθουμε τώρα τι έχει να μας πει ο καθένας!


Ερώτηση:"Ambassador-Moderator και μέντορας για τους νέους παίκτες στην e-Greece τι είναι αυτό που σας οδήγησε να δεχτείτε όλους αυτούς τους τίτλους στο παιχνίδι; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των τίτλων αυτών;"

Asomac:Όχι “σας” και “σας” παιδί μου, θα νομίζουν πως είμαι κάνας γέρος…! :D
Από την αρχή κιόλας θεώρησα το e-republik ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Άρχισα λοιπόν να ασχολούμαι ενεργά σε διάφορους τομείς. Έγινα ambassador διότι βοήθησα με την ιταλική μετάφραση του παιχνιδιού. Δεν βρήκα κανένα μειονέκτημα στο συγκεκριμένο θέμα, οι μεταφράσεις πάντα μου άρεσαν και έτσι απέκτησα και εμπειρία. Το moderation είναι άλλη ιστορία. Έχεις την δυνατότητα να γίνεις ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους admins και τους παίκτες, να λύσεις προβλήματα παικτών, να συμβάλλεις στην όσο το δυνατόν πιο ομαλή ροή της κοινότητας. Βέβαια και από κει δεν λείπουν τα μελανά σημεία: σου αναλογούνται ευθύνες για καταστάσεις που μερικές φορές ούτε γνωρίζεις, και ορισμένες φορές νιώθεις σαν τροχονόμος, η δάσκαλος παιδικού σταθμού. :D H θέση του μέντορα είναι επίσης ενδιαφέρουσα: πέρα από την καθημερινή συνομιλία με μουλτοστρατούς, είναι ευχάριστο να βοηθάς έναν νέο παίκτη να καταλάβει και να μείνει στο παιχνίδι, και να τον βλέπεις μετά από λίγους μήνες να έχει εξελιχθεί σε ενεργό άτομο της κοινότητας μας.


Ερώτηση:"Οι γυναίκες αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους άντρες μέσα στο παιχνίδι ή έχετε καταφέρει να αλλάξετε τα δεδομένα;Πες κάτι στις γυναίκες που θα ενδιαφερθούν να μάθουν το Erepublik."

Layla- Μέντορας-Στρ.Μονάδα:ΠΕΛΑΣΓΟΙ:
Γυναίκες στο e-republik? Ποιος διαδίδει τέτοιες φήμες?
Κι όμως, υπάρχουν και μάλιστα ίσως περισσότερες από όσες πιστεύετε!
Φυσικά, η αντιμετώπιση που έχει μία γυναίκα στο παιχνίδι αποτελεί εικόνα του χαρακτήρα της καθώς και της συμπεριφοράς που θα αναπτύξει με τους υπόλοιπους παίκτες. Οι γυναίκες ως γοητευτική μειοψηφία έχουν κερδίσει σε υπεροχή στον τομέα της e-επιρροής!
Αξίζει να τονίσω στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που δίνει διεξόδους στην πολύπλευρη γυναικεία προσωπικότητα.
Στρατιωτικός Τομέας: Θέλεις να ξεσπάσεις τα νεύρα σου? μάχες και εκστρατείες να δουν τα μάτια σου (pink tanks rules!)
Οικονομικός τομέας: Θέλεις να κάνεις shoping therapy? Το market είναι πάντα ανοιχτό για σένα.
Πολιτικός τομέας: Θέλεις να χειραγωγήσεις τα πλήθη, νιώθεις ντίβα και σ'αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας? Υπάρχει πάντα ένα πολιτικό κόμμα έτοιμο να σε υποδεχτεί.
Κοινωνικός τομέας: Θέλεις να χαλαρώσεις κάνοντας πλάκα και να γνωρίσεις αξιόλογα άτομα? Σ' αρέσει η αρθρογράφηση ή το διάβασμα? Τότε θα τα έχεις όλα σε ένα, απλά στέλνοντας και αποδέχοντας τις αιτήσεις φιλίας στο παιχνίδι. Έλα λοιπόν και εσύ κοπελιά στην παρέα μας, να γίνουμε πολλές!!


Ερώτηση:"Έφτασες στο ανώτερο αξίωμα του παιχνιδιού, ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Ως τωρινός Πρόεδρος της e-Greece πιστεύεις πως αξίζει κάποιος να ασχοληθεί τώρα με αυτό το παιχνίδι;"

Aggelos pns- Πρόεδρος e-Ελλάδας τώρα:
Θα σε εκπλήξω λέγοντας πως αυτό δεν είναι το ανώτερο αξίωμα του παιχνιδιού, είναι το ανώτατο όσον αφορά την χώρα, όμως οι χώρες οργανώνονται μέσα σε συμμαχίες για τα κοινά τους συμφέροντα όπου και εκεί υπάρχει Ιεραρχία και παίρνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν παραπάνω από μια χώρες. Ως εκ τούτου η διοίκηση μιας συμμαχίας που αποτελείται από πολλές χώρες δεδομένου των δυσκολιών που γεννά αυτό το γεγονός είναι μεγαλύτερο αξίωμα.
Προσωπικά ασχολούμαι με αυτό το παιχνίδι 3 χρόνια, στα πλαίσια υγειούς ενασχόλησης με το οτιδήποτε εξακολουθώ να πιστεύω ότι ναι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το παιχνίδι σε σχέση με τα άλλα brower games προωθεί την επικοινωνία έστω και σε επίπεδο παιχνιδιού πολύ περισσότερο. Σε σημείο τέτοιο όπου η εξέλιξη του μπορώ να πω μετά βεβαιότητας καθορίζεται περισσότερο με την επικοινωνία παρά με τα "κουμπάκια" τα οποία πατάς.


Ερώτηση:"Ως Διοικητής των Πελασγών πες μας πραγματικά όσοι έρχονται στη Κρατική Στρατιωτική Μονάδα που λέγεται “Πελασγοί” γίνονται δυνατοί παίκτες;"

George Mere- Διοικητής Στρ.Μονάδας Πελασγοί:
Το νόημα της λέξης “δυνατοί” ποικίλει, σκοπός του unit είναι να βοηθήσει τους νέους στα πρώτα τους βήματα στο παιχνίδι εφοδιάζοντας τους με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τη χώρα, να αποκτήσουν το νόημα της ομαδικής προσπάθειας και να μπορέσουν να συνεχίσουν το παιχνίδι και μετά την αποφοίτησή τους από τους Πελασγούς.


Ερώτηση:Είσαι αρχηγός σε ένα νέο Εθνικιστικό-Πατριωτικό κόμμα, αλήθεια πως σε αντιμετωπίζουν οι παίχτες αλλά κυρίως οι άντρες του παιχνιδιού; Και ποιο είναι το δικό σου μήνυμα στις Ελληνίδες που θα σκεφτούν να ασχοληθούν με το παιχνίδι;

Alenia Hellas- Αρχηγός Κόμματος: Εθνική Αναγέννηση:
Είναι τιμητικό να σου εμπιστεύονται μια τέτοια θέση ιδιαίτερα σε ένα κόμμα με Εθνικιστική ιδεολογία όπως το δικό μας. Το να είσαι γυναίκα σε ένα παιχνίδι όπως αυτό δεν είναι εύκολο έχει όμως και τα καλά του, οι περισσότεροι μας προσέχουν και μας σέβονται όπως γίνεται και στην πραγματική ζωή.
Ελάτε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να τους τρελάνουμε όπως οφείλουμε και εδώ,μας το επιτρέπουν,οι Ελληνίδες μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι στα χέρια μας!


Ερώτηση:"Είσαι Διοικητής μιας ιστορικής μονάδας για όσους ξέρουν. Ένας νέος παίκτης μπορεί να κερδίσει αυτό το αξίωμα;Είναι δύσκολη αυτή η θέση;"

St.Stefanos:Διοικητής Στρ.Μονάδας HOPLITE PHALANX:
Ο νέος παίκτης μπορεί να φτάσει στο αξίωμα αυτό, όπως έφτασα κι εγώ να γίνω Διοικητής της HOPLITE PHALANX! Πρέπει πρώτα όμως να περάσει από τα προηγούμενα αξιώματα. Στρατιώτης, λοχαγός και αργότερα Δεύτερος Διοικητής ώστε με αυτή την εμπειρία να μπορέσει κάποια στιγμή να καταλήξει να αναλάβει μόνος του την διοίκηση μιας μεγάλης στρατιωτικής μονάδας.
Το αξίωμα του Διοικητή της Οπλιτικής Φάλαγγας απαιτεί γνώση των μηχανισμών του παιχνιδιού και εμπειρία ώστε να καταφέρει ο Διοικητής να οργανώσει και να οδηγήσει την μονάδα του σε μεγαλύτερα αποτελέσματα μέσα στα πεδία των μαχών. Για να γίνει αυτό πρέπει να εκπαιδεύει τους στρατιώτες του, να τους βοηθάει να εξελιχθούν με κάθε τρόπο.
Η θέση αυτή λοιπόν έχει δυσκολίες γιατί έχει ευθύνη απέναντι σε μεγάλο αριθμό παικτών που περιμένουν από την ομάδα να βοηθηθούν και να μάθουν τα απαραίτητα για την εξέλιξη τους ως στρατιώτες.
Άρα ο νέος παίκτης πρέπει πρώτα να αποκτήσει εμπειρία πριν οδηγήσει μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η HOPLITE PHALANX στα πεδία των μαχών και να αντιμετωπίσει οργανωμένους στρατούς από όλο τον κόσμο που στόχο τους έχουν την διαγράφη της Ελλάδος από τον χάρτη. Όσο έχουμε νέους στρατιώτες, δεν θα τους αφήσουμε!

HOPLITE PHALANX Commander
St.Stefanos


Ερώτηση:Το κόμμα σας είναι ένα σχετικά καινούριο κόμμα με παλιούς παίκτες, τι σας οδήγησε σε αυτή την κίνηση συγκέντρωσης παλιών και έμπειρων παικτών σε ένα κόμμα και μάλιστα "στρατιωτικό";

Kostas Fostiras- Μέλος Κόμματος Hellenic Military Party:Νομίζω πως από την στιγμή που το ερώτημα και η απάντηση αφορά ενδεχόμενα νέους παίκτες της κοινότητας μας δεν έχει και τόσο μεγάλο νόημα να αναφερθώ στις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση του ΗΜΡ .Στο παιχνίδι οι νέοι παίκτες θα διαπιστώσουν ότι υπάρχουν διαφορετικά πράγματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν. Όλα όμως θεωρώ πως είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το "στρατιωτικό" κομμάτι του παιχνιδιού. Καλώς ή κακώς αυτός ο τομέας υπερκαλύπτει όλους τους άλλους και
η δική μας "οπτική" σχετικά με την κοινότητα είναι ότι αν θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι σαν παίκτες και κατ’ επέκταση σαν κοινότητα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι σε αυτό τον τομέα.
Το erepublik μπορεί να είναι μια μικρογραφία της κανονικής κοινωνίας αλλά εμείς θεωρούμε πως εδώ δεν μπορούν να εφαρμοστούν real life πρακτικές και συνήθειες και ειδικότερα πολιτικές πεποιθήσεις. Το κόμμα μας μπορεί να έχει τον όρο "στρατιωτικό" στην ονομασία του αλλά αυτό γίνεται με βάση την ingmame φιλοσοφία μας ότι η πετυχημένη κοινότητα είναι αυτή που στο παιχνίδι δίνει μεγαλύτερη βάση στην ανάπτυξη των παικτών ως πολεμιστές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται συνειρμός με real life καταστάσεις που στον καθένα ο όρος "στρατιωτικός" μπορεί να φέρνει στο μυαλό .


Ερώτηση!"Έχετε μια πολύ δυνατή στρατιωτική μονάδα και ένα μέλος σας είναι ο πιο δυνατός παίκτης των μικρών level στην Ελλάδα, τι έχετε κερδίσει από αυτό;"

Raoulito-Διοικητής Στρ.Μονάδας ΟΛΥΜΠΙΟΙ:
Όντως αυτή τη στιγμή ο konorian xp βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των μικρών level στη χώρα μας και αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς προσπάθειας η οποία μάλιστα είναι ακόμη ενεργή.
Οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ είχαν αποφασίσει από την αρχή να επενδύσουν σε παίκτες οι οποίοι θα επενδύσουν στο "χτίσιμο" ενός δυνατού χαρακτήρα και ο konorian xp αποτέλεσε τον φάρο της όλης αυτής προσπάθειας.
Αυτό που κέρδισε η μονάδα μας ήταν πως πάντα υπήρχε κάποιος ο οποίος είχε την θέληση αλλά και την γνώση να λύσει κάθε απορία μέλους μας ως προς την επίτευξη του στόχου που πρώτα απ’ όλα ο ίδιος είχε θέσει.
Μάλιστα η απόλυτη δικαίωση αυτής της προσπάθειας, αλλά και της υπομονής που δείχνουν τα μέλη μας- αποτελεί το γεγονός πως στην πρώτη δεκάδα της χώρας φιγουράρουν μαζί με τον konorian xp ακόμη 4 μέλη μας : XxTalibanxX, PAOKseLew, Galaxian13 και Tangerine Dream.
Η προσπάθεια συνεχίζετε και η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος είναι η μεγαλύτερη μας ικανοποίηση.


Ερώτηση:"Πατριωτική Πολιτοφυλακή, η μονάδα σας είναι κατά Τουρκίας ενώ αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι σύμμαχος της Ελλάδας. Ποιος ο λόγος να πηγαίνετε κόντρα;"

Cerberus Hellas-Διοικητής Στρ.Μονάδας Πατριωτική Πολιτοφυλακή:
"Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή είναι μια Στρατιωτική Μονάδα που τα μέλη της ανήκουν ιδεολογικά στον Εθνικιστικό και γενικότερα στον Πατριωτικό χώρο. Έτσι λοιπόν και παρ' όλο που αφορά έναν εικονικό κόσμο, ένα παιχνίδι, για εμάς είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ως σύμμαχο χώρα την Τουρκία. Περιμένουμε τη στιγμή που αυτή η συμμαχία θα σπάσει ώστε να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι καλύτερα από τη δική μας πλευρά αλλά πιστεύουμε επίσης ότι αυτό θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο στο παιχνίδι και θα του δώσει όπως παλιότερα ένα άλλο ενδιαφέρον."


Ερώτηση:"Τι άλλαξε για σένα στο παιχνίδι μετά την θητεία σου ως Πρόεδρος της Ελλάδας;Είναι αμείωτο το ενδιαφέρον σου ακόμα;"

Epicurious- Πρώην Πρόεδρος e-Ελλάδας-Υπουργός Οικονομικών τώρα:
Το e-republik είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής προσομοίωσης. Σε αυτό οι Έλληνες είναι μία αξιόλογη δύναμη και αυτό κάνει την ενασχόληση με τα κοινά δύσκολη.Αναμφισβήτητα όμως είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού.
Είχα την τύχη ή την ατυχία αν θες, να διατελέσω Πρόεδρος της e-Ελλάδας για 2 συνεχόμενες θητείες και σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Οι ισορροπίες ήταν λεπτές και χρειαζόντουσαν επιδέξιοι χειρισμοί.
Έκανα κάποιες λάθος επιλογές στην πρώτη θητεία μου και έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να μην τα αφήσω να επαναληφθούν στη δεύτερη θητεία μου, γεγονός που θεωρώ πως το κατάφερα.
Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα όρια της υπομονής μου, να υποστώ καταστάσεις και να ανεχτώ ανθρώπους σε βαθμό που δεν πίστευα ότι θα μπορούσα. Λένε στη real life πως αν δεν έχεις παντρέψει παιδί και δεν έχεις κτίσει σπίτι δεν έχει ζήσει πραγματικά προβλήματα. Λοιπόν, το αντίστοιχο ισχύει και για μία προεδρική θητεία στην Ελλάδα για το e-republik.
Θεωρώ λοιπόν πως οι θητείες μου με βοήθησαν να αξιολογώ καλύτερα τους φίλους μου (in game & real life) και να μετριάσω τον όποιο εγωισμό και ματαιοδοξία κουβαλούσα. Νοιώθω πιο ταπεινός και καλύτερος σαν άνθρωπος. Δεν νομίζω πως μπορούν να το πουν πολλοί αυτό. Όσον αφορά το ενδιαφέρον μου για το παιχνίδι μπορώ να πω το εξής: Βρίσκομαι εδώ για να βοηθώ ενεργούς νέους παίκτες και φίλους για να μην αδειάζει ο τόπος. Θεωρώ πάντως ότι οι όλες οι στρατιωτικές ομάδες της χώρας οφείλουν συντεταγμένα να συντηρούν και να βοηθούν παίκτες που ανήκουν σε χαμηλά divisions. Παραμένω λοιπόν αρωγός μέσω της στρατιωτικής ομάδας μου σε αυτό το σκοπό και για αυτό είμαι ακόμα εδώ.


Ερώτηση:"Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κόντρες μεταξύ χαρακτήρων.Είναι θεμιτό να υπάρχουν;Οι νέοι παίκτες πως μπορούν να προστατευτούν;"

Bakaras-Μέλος Κόμματος Νέα Πορεία-Υφυπουργός Εξωτερικών τώρα:
Οι κόντρες και οι διαφωνίες σε ένα παιχνίδι είναι κάτι αναμενόμενο και δίνει, πολλές φορές, μία ενδιαφέρουσα χροιά. Σαν νέος παίκτης αυτό που πρέπει να προσέξει είναι να μην δέχεται άκριτα ότι ακούει. Πολλοί θα προσπαθήσουν να τον μπολιάσουν με τις δικές τους απόψεις. Καλό είναι να ακούει-διαβάζει όλες τις απόψεις και δεν χρειάζεται να παίρνει αμέσως το μέρος είτε του ενός είτε του άλλου. Εύκολα μπορεί να καταλάβει πως σκέφτεται κάποιος από τα γραφόμενα του. Να κάνει πολλούς φίλους από όλες τις πλευρές για να πιάνει κλίμα από τα shout και τα άρθρα που γράφουν. Πολλοί θα του πούνε για το TeamSpeak, το παιχνίδι όμως παίζεται εδώ και το TeamSpeak διέλυσε εντελώς την όποια σύμπνοια υπήρχε και έκανε τις αντιπαραθέσεις ακόμα ποιο έντονες.


Ερώτηση:Η ερώτηση είναι:
"Το κόμμα που έχετε επιλέξει εκπροσωπεί από ότι λέτε τους Έλληνες Εθνικιστές μέσα στο παιχνίδι,πως αντιμετωπίζετε το γεγονός πως η Τουρκία είναι μια σύμμαχος χώρα με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή;"

E-petros-Μέλος Κόμματος Εθνικιστικό Μέτωπο:
Οι Έλληνες Εθνικιστές είμαστε ευθέως αντίθετοι στην συμμαχία με την Τουρκία.
Στην αρχή του erepublik οι Τούρκοι αν και μετείχαν στην ίδια συμμαχία με την Ελλάδα, προδοτικά επιτέθηκαν και κατέκτησαν τη χώρα μας. Απελευθερωθήκαμε μετά από σκληρούς αγώνες, για να διαπιστώσουμε πως οι "γείτονες" συνέχιζαν να είναι ανέντιμοι και αναξιόπιστοι. Σε μία χρονική συγκυρία ευρύτερων ανακατατάξεων, η Ελλάδα και η Τουρκία βρέθηκαν για δεύτερη φορά να μετέχουν κοινής συμμαχίας. Αυτή τη φορά οι Τούρκοι κράτησαν άψογη στάση τηρώντας τα συμμαχικά καθήκοντα τους, με το Εθνικιστικό Μέτωπο πραγματιστικά να υπομένει την συμμαχική σχέση.
Πλέον οι συμμαχίες έχουν μεταβληθεί, η Ελλάδα έχει κάνει την στρατηγική επιλογή της συμμαχίας με την Σερβία και η Τουρκία έχει αποδωθεί σε "περιπέτειες" στην Ασία, επιστρέφοντας στην όπως εξαρχής αναξιόπιστη συμπεριφορά της.
Ήρθε ξανά η ώρα να απολαύσουμε το κυνήγι στις χιονισμένες στέπες τις Μογγολίας!Ερώτηση:"Έχεις ασχοληθεί πολύ με τα οικονομικά του παιχνιδιού, είναι δύσκολη υπόθεση για έναν νέο παίκτη;"

Asoee-Πρόεδρος Κόμματος Νέα Πορεία-Υπουργός Οικονομικών τώρα:
Όπως και στη RL έτσι και στο παιχνίδι τα οικονομικά είναι δύσκολο sport, ειδικά για ένα νέο. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και χρόνο, όμως με λίγες καλές συμβουλές μπορεί να έχει 100% κέρδος.Ερώτηση:"Είσαι από τους παλιούς παίκτες του παιχνιδιού. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού από όταν ξεκίνησες ως τώρα είναι τέτοια που μπορεί να προσελκύσει εύκολα νέους παίκτες;
Χρειάζεται νέους το παιχνίδι;"

Nazgul:Εκπρόσωπος Στρ.Μονάδας -GAMA-
Υπάρχουν διαφόρων ειδών κατηγορίες παιχνιδιών.
Το erepublik ενώ κάποια στιγμή αποτέλεσε  ένα παιχνίδι οργάνωσης της κάθε κοινότητας με δράσεις που ξεπερνούσαν το στρατιωτικό κομμάτι και είχαν στοιχεία οικονομίας, διπλωματίας και πολιτικής έχει καταλήξει να είναι ένα παιχνίδι όπως και άλλα που απλά ξεδίνει ο καθένας.
Εάν απαντούσα μονολεκτικά θα έλεγα πως δεν αξίζει νέους παίκτες το παιχνίδι την παρούσα στιγμή.
Πιστεύω όμως ειλικρινά ότι αν οι κοινότητες (που είναι η πεμπτουσία αυτού του παιχνιδιού) υποδεχτούν νέες φουρνιές παικτών με σωστό και οργανωμένο τρόπο,το παιχνίδι μπορεί να ξαναγίνει συναρπαστικό.


Ερώτηση:"Παλιός και γνωστός παίκτης σε όλη την κοινότητα του Erepublik.
Η άμυνα μιας χώρας είναι δύσκολη υπόθεση; Τι λέει η δική σου εμπειρία;"

Dihenekis-Διοικητής Στρ.Μονάδας Σπαρτιάτες:
Στο eRepublik ισχύει ότι και στην πραγματική μας ζωή . Οπότε η άμυνα μιας χώρας είναι ομαδική-συλλογική υπόθεση . Όπως και στην πραγματική μας ζωή , λοιπόν, είμαστε όλοι στρατιώτες όσο αφορά την άμυνα της χώρας μας.
Το ποσοστό της δυσκολίας ορίζεται από την ποσότητα και την ποιότητα των στρατιωτών . Κι επειδή αυτό το παιχνίδι είναι ένας καθρέπτης της πραγματικής μας ζωής , σαν Έλληνες , δεν είμαστε πολλοί. Χρειαζόμαστε την βοήθεια κι άλλων Ελλήνων , χρειαζόμαστε παίκτες που θα απολαύσουμε μαζί το παιχνίδι ως Έλληνες και θα κάνουμε την άμυνα της Πατρίδας μας ευκολότερη υπόθεση .


Ερώτηση:"Τελικά το παιχνίδι καταφέρνει να ενώσει προσωπικότητες ή ιδεολογικές-πολιτικές διαφορές μεταφέρονται και σε αυτό;"

Megaloxorianos-Πρόεδρος Κόμματος Ισοπολιτεία:
Στόχος του παιχνιδιού είναι να προσομοιώσει, σε ικανοποιητικό βαθμό, την πραγματικότητα και όχι η πραγμάτωση μιας ουτοπίας. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές είναι αδύνατο να εκλείψουν λοιπόν απο τη στιγμή οπου μετέχουν φυσικά πρόσωπα, απόρροια ενός μη μονωμένου συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι εκλείπει η συνεργασία και η αρμονική διαβίωση μεταξύ ιδεολογικά αντίθετων ατόμων/ομάδων.Ερώτηση:"Ως Πρώην Πρόεδρος της e-Greece θεωρείτε πως μια πετυχημένη κυβέρνηση απαρτίζεται από νέους ή μόνο παλιούς παίκτες;Τι σας κρατάει ακόμα στο παιχνίδι;"

Ektonosiakos-Πρώην Πρόεδρος e-Ελλάδας:
Μια κυβέρνηση που θέλει να ονομάζεται επιτυχημένη θα πρέπει να έχει ένα ισορροπημένο μείγμα νέων, καθώς και παλιών παικτών. Κάθε ένας από αυτούς παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο .Πάρα πολλοί "βετεράνοι" παίκτες θα σχηματίσουν μια ελίτ κυβέρνηση χωρίς πολλά λάθη, ωστόσο θα έχουν την τύχη του ενθουσιασμού και το κίνητρο να εκτελέσουν τις αλλαγές ή να έχουν ριζοσπαστική δράση. Ενώ θα είναι πιθανόν πιο αποτελεσματικοί,ο τρόπος παιχνιδιού τους θα είναι βαρετός και θα έχουν λίγη υπομονή όταν χρειαστεί να εξηγήσουν τις κινήσεις τους η να συζητήσουν γι αυτές με τους νέους παίκτες. Γενικά, η προσέγγιση των βετεράνων συνήθως είναι:’’Κάν’το με τον τρόπο μου επειδή ξέρω καλύτερα’’,ένα μοντέλο που θα μπορούσε να λειτουργήσει,ωστόσο, δεν θα κερδίσει πολλούς "οπαδούς". Αυτό που χρειάζεται είναι βετεράνοι να συμβουλεύουν ημι-βετεράνους στην λήψη αποφάσεων και νέους παίκτες να εκτελούν. Όσο για το τι με κρατάει στο παιχνίδι?Η απάντηση είναι απλή. Παίζω ήδη 4 χρόνια και έχω δημιουργήσει τους φίλους μου ,και τους ‘’εχθρούς’’ μου αντίστοιχα. Αυτό που με κρατάει ακόμα είναι το να βρίσκομαι σε επαφή με τους φίλους μου συζητώντας, τσατάροντας, αλληλεπιδρώντας στο παιχνίδι. Και το να σπάω πλάκα με τα λάθη των ‘’εχθρών’’ μου.
Αυτό είναι πρωτίστως ένα κοινωνικό παιχνίδι και κάπως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.Ερώτηση:"Η μονάδα σας έχει μόνο δυνατούς λογαριασμούς σε μικρά level και βρίσκεται από τις πρώτες στις μάχες της Ελλάδας.Το πέρασμα σας από την κρατική μονάδα σας βοήθησε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο;Οι νέοι πρέπει να μπαίνουν στους Πελασγούς;"

Skunkis.OpS:Διοικητής Στρ.Μονάδας HELLENES-Πρώην Πελασγός:
Όλα τα accounts μας το πως είναι αυτή την στιγμή και το πόσο έχουν βοηθήσει στις μάχες οφείλεται στο ότι περάσαμε από τις κρατικές μονάδες που μας έμαθαν κάθε πότε, που και πως πρέπει να βαράμε ώστε να βοηθάμε την χώρα αλλά και να αναπτύσσουμε παράλληλα δυνατά accounts τόσο για την προσωπική μας διασκέδαση αλλά και για το καλό όλης της κοινότητας πόσο μάλλον όταν υπάρχει έλλειψη νέων.
Οπότε είμαι 100% υπέρ της άποψης ότι όλοι οι νέοι πρέπει να περνάνε από τους Πελασγούς να αμείβονται ΚΑΛΑ να βαράνε ΠΑΝΤΑ με Q7 και να υπάρχει ενδιαφέρον για αυτούς. Έτσι θα νοιώσουν σημαντικοί για να συνεχίσουν το παιχνίδι με δυνατά πλέον accounts.
Με εκτίμηση Skunkis.OpS  Π.Π.Π (Πρώην Περήφανος ΠΕΛΑΣΓΟΣ)Ερώτηση:"Αποκαλείς τον εαυτό σου gamer . Πόσο εύκολο είναι το παιχνίδι για χαρακτήρες σαν εσένα και ποια η πιο δυνατή συμμετοχή σου;"

AntrikosA-Σύμβουλος Κόμματος Greek Indepedence Party:
Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο ξεχώρισα και επέλεξα να μείνω σε αυτό το browser game είναι διότι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους έχεις τη δυνατότητα να μην μένεις πίσω στο παιχνίδι τις περιόδους που δεν μπορείς να ξοδεύεις αρκετές ώρες παίζοντας. Ένα login και κυριολεκτικά 3 λεπτά την ημερά είναι αρκετά για να συνεχίσεις την "ανοδική" πορεία σου.
Παράλληλα τις περιόδους που έχεις περισσότερο χρόνο για να παίξεις μπορείς να απολαύσεις τους καρπούς των πολλών 3λεπτων που ξόδεψες και να παίξεις έναν λογαριασμό που υστερεί απειροελάχιστα από ένα λογαριασμό που ξόδευε περισσότερο χρόνο ημερησίως.
Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου στο παιχνίδι ήταν ότι πέρασα από την θέση του Προέδρου της eGreeceΕρώτηση:"Το κόμμα σας θέλει να απέχει από τα πολιτικά του παιχνιδιού, ποιος είναι ο λόγος

Leonidas80-Εκπρόσωπος Κόμματος HELLENES-Πρώην Πελασγός:
Είμαστε παίκτες που έχουμε δώσει βάση σε όλους τους άλλους τομείς του παιχνιδιού εκτός του πολιτικού. Το κόμμα ξεκίνησε σαν "άσκηση", το καταλάβαμε για να μην σβηστεί, και το κρατήσαμε νεκρό μέχρι να αποφοιτήσουμε από την κρατική μονάδα των Πελασγών.
Ποτέ δεν μας τράβηξε η πολιτική φαγωμάρα, οπότε επανδρώσαμε το κόμμα μας για να έχουμε και την ησυχία μας (γλυτώσαμε και τα ενοχλητικά μηνύματα των bot).
Εάν κάποιος από εμάς θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, υπάρχουν πολλά κόμματα για να ενταχθούν. Εδώ έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Ερώτηση:"Έχετε μια από τις πιο δυνατές στρατιωτικές μονάδες, τι είναι αυτό που σας κρατάει ενωμένους; Θεωρείται πως μπορούν να υπάρξουν "φιλίες" εδώ μέσα;Stoupakis Nikos-Διοικητής Στρ.Μονάδας 7nisa:
Tα 7nisa ξεκίνησαν και συνεχίζουν να είναι μια παρέα, στην οποία μπαίνουν νέα μέλη ή αποχωρούν εκείνα που δεν δένουν, προσπαθούμε να μένουμε μακρυά από τα πολιτικά και να κινούμαστε πάντα στις εντολές τις εκάστοτε κυβέρνησις και να ήμαστε κοντά σαν άνθρωποι μεταξύ μας, προσπαθούμε να κανονίζουμε να βρισκόμαστε και εκτός erep(παιχνιδιού) όσο μας το επιτρέπουν οι real life υποχρεώσεις μας.Έτσι απλά .....

Ερώτηση: Ποια είναι τα κριτήρια που επιλέξατε τη συγκεκριμένη μονάδα;Τι σας κρατάει 3 χρόνια σε αυτό το παιχνίδι και τι σημαίνουν οι νέοι για εσάς;Dr.F.-Υπεύθυνος Ακαδημίας Στρ.Μονάδας 7nisa:
Τα 7NISA τα διάλεξα μετά από προτροπή παλιότερου παίκτη (μη 7νήσιου) όταν ήμουν στο ξεκίνημά μου, λόγω της καλής οργάνωσης της και της βοήθειας που παρείχε σε νέους παίκτες.
Ο λόγος που με κράτησε τόσα χρόνια στις τάξεις της, απλός:
Καθαρά στρατιωτική δομή, με αυστηρή ιεραρχία και πειθαρχία σε αρχές,στόχους και πορεία. Δεν εμπλέκεται ποτέ σε πολιτικές κόντρες και είναι ΠΑΝΤΑ στις οδηγίες του εκάστοτε Πρόεδρου, είτε συμφωνούμε είτε όχι στις πολιτικές ιδέες του.
Τα μέλη των 7NISA λειτουργούν όλα μαζί ως ομάδα και ακολουθούν πιστά όποια οδηγία δοθεί .
Το παιχνίδι αυτό, παρόλο του μονότονου background και στήσιμο που έχει, έχει ένα πολύ μεγάλο ατού, την Επικοινωνία. Η Δυνατότητα της άμεσης και συνεχούς επικοινωνίας με πολλούς παίκτες.Οι σχέσεις, ακόμη και η εντάσεις που δημιουργούνται σε προτρέπει να συμμετέχεις.
Ένα παιχνίδι πολλαπλών ρόλων και συνεχών ανατροπών.
Ένα παιχνίδι ατομικής και ομαδικής στρατηγικής.
Το κομμάτι των "νέων" παικτών είναι το πιο ενδιαφέρον και δύσκολο συνάμα.
Είναι η ικανοποίηση της παροχής γνώσεων και βοήθειας, η προφύλαξη τους από λάθη που έκανες ο ίδιος και η ευθύνη του να κρατηθούν οι παίκτες στο παιχνίδι.
Έχει ανάγκη η eGreece από νέους παίκτες, οπότε αυτό δημιουργεί και το ενδιαφέρων να ασχοληθείς ώστε να προσφέρεις στην Κοινότητα νέο αίμα.

Ερώτηση:Ανήκεις σε ένα από τα παλαιότερα κόμματα της Ελλάδας,ποιο είναι το στοιχείο του κόμματος που το κρατάει ακόμα ζωντανό; Χρειαζόσαστε στο κόμμα νέους παίκτες;synatlas2-Εκπρόσωπος Κόμματος: Αυτό που το κρατάει ζωντανό είναι η αγάπη για ότι ήταν κάποτε αγνό και οι βάσεις που μπορεί να θέσει αυτή η αγάπη για το μέλλον της eGreece.
Ναι, φυσικά χρειαζόμαστε νέους παίκτες . Νέο αίμα , νέες ιδέες , μεγάλη όρεξη για δημιουργία. Είμαστε ανοιχτοί και τους περιμένουμε.
Κάντε Εγγραφή ΕΔΩ - 
http://www.erepublik.com/gr

Γίνε και εσύ μέλος στη σελίδα του FACEBOOK του παιχνιδιού.
https://www.facebook.com/ERepublikehellas

http://e-anonymoi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου