Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Άκαρπη η κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Δεν κατέληξε σε αποφάσεις για κοινές δράσεις των συνδικάτων εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού του έτους 2012  η κοινή συνεδρίαση των προεδρείων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:00. Υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων οι ηγεσίες των συνδικάτων επέλεξαν να μεταθέσουν την ευθύνη των αποφάσεων για τα μελλοντικά βήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, στις χωριστές συνεδριάσεις των Γενικών Συμβουλίων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που θα γίνουν αύριο, Τετάρτη.

«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ελπίζω ότι πολύ σύντομα ο λαός θα μπορέσει να κρίνει για νέα κυβέρνηση» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

«Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανατροπή αυτής της πολιτικής» υποστήριξε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να παρέμβουν στις εξελίξεις και το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του σ' αυτές χωρίς να παγιδευτεί σε διλήμματα όπως αυτό του δημοψηφίσματος που αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, άσκησε κριτική στην πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις οποίες καταλόγισε, ότι «τάχθηκαν υπέρ του δημοψηφίσματος, προσφέροντας στήριξη στην κυβερνητική πολιτική» και ανέφερε ότι «το ΠΑΜΕ θα προτείνει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας όλες τις μορφές και τις απεργιακές».

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ενώ την ίδια ώρα η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάζει στο ξενοδοχείο Novotel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου