Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Απαγόρευση δανεισμού των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα τώρα!

Τα κόμματα και κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κόμματα και που ίσως να μην υπάρχουν σε 1 ή 2 χρόνια συνεχίζουν και παίρνουν δάνεια απο τις τράπεζες με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορήγησεις! Θεωρούν δηλαδή οτι θα βγαίνουν εσαεί απο τον Ελληνικό λαό και δεσμευουν έτσι τα λεφτά κάθε φορολογούμενου πολίτη!

Δείτε την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το θέμα:«Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται, πέρα από κάθε κανόνα διαφάνειας, με εγγύηση πιθανές μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις από το τραπεζικό σύστημα.


Μετά την εξάντληση των περιθωρίων της Αγροτικής Τράπεζας στράφηκαν στην Τράπεζα Αττικής, που προχώρησε, όπως φαίνεται, σε δανειοδότηση σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα για τη θέση των κομμάτων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, αυξάνεται και ο χρόνος χρηματοδότησης με βάση την παρούσα κατανομή ψήφων έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω της συμφωνίας για την πρόωρη προκήρυξη εκλογών.


Η νέα κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε δανεισμός κομμάτων από την Τράπεζα Αττικής.


Το σημαντικότερο όμως είναι να προχωρήσει, ως πρώτο βήμα διαφάνειας, σε νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει το δανεισμό των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με εγγυήσεις μελλοντικές χρηματοδοτήσεις, που προκαταλαμβάνουν την ψήφο του λαού και επιχειρούν να την παραχαράξουν.


Είναι επίσης επείγον η νέα κυβέρνηση να θέσει άμεσα δια νόμου τέλος σ' αυτές τις συναλλαγές και γιατί επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών.


Αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν την ίδια στιγμή που τα κόμματα θα συναλλάσσονται με τις τράπεζες χωρίς διαφάνεια, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια που ισχύουν για όλους τους άλλους πελάτες των τραπεζών και με επιδίωξη την αλλοίωση της λαϊκής βούλησης μέσω της υπερχρηματοδότησης των κομμάτων που κατ' εξοχήν έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου