Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ και απο την Χαρά Κεφαλίδου: "Αψυχολόγητος ο πρωθυπουργός." Ζήτησε Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση απο την βουλευτή Δράμας με το ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου:
«Η χθεσινή αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη αναγγελία του δημοψηφίσματος με έχει κάνει να αμφιβάλλω για κάτι που μέχρι χθες θεωρούσα βέβαιο: ότι είμαι μέλος μιας ομάδας που πασχίζει να σώσει την πατρίδα από τη χρεοκοπία...
Η αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργεια αυτή στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, είναι απόδειξη ότι αναγγείλαμε ένα λάθος. Αν δεν το σταματήσουμε αμέσως, ίσως αποδειχθεί μοιραίο λάθος.

Μέχρι χθες πίστευα ότι ξέρουμε πού πάμε και τι κάνουμε. Θεωρούσα δεδομένο ότι σκοπεύουμε να τιμήσουμε το λόγο μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ζητώντας δημοψήφισμα τώρα, αρνούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επιτείνουμε το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας μας. 


Τούτη την ώρα ο καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή του. Οφείλει να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης πέρα από ιδεολογίες, κόμματα και προσωπικές εμμονές. Οι ηγέτες πρέπει να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και, αν χρειάζεται, να ενεργούν με αυτοθυσία. 


Πιστεύω ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μεγαλύτερης προσπάθειας στην σύγχρονη ιστορία μας. Προτείνω συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου που θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ,  να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, και ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. 


Ο στόχος μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας, η σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, και τελικά η διενέργεια εκλογών μόλις επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.


Τέλος, δεν μπορώ να στηρίξω μια επιλογή δημοψηφίσματος ως υπεκφυγή μιας κυβέρνησης που δείχνει απρόθυμη να κυβερνήσει και να αναλάβει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου