Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

LONDON CALLING VOL. 1



New Image.JPG
Ελληνική απόχρωση είχε η πρώτη μέρα των αγώνων που διεξήχθησαν χθες στο Λονδίνο ,στο μοναδικό μίτνγκ στίβου της σειράς IAAF DIAMOND LEAGUE που διαρκεί δύο ημέρες.Σε αυτό συνέβαλε αρχικά η Βούλα Παπαχρήστου που κατετάγη τέταρτη στο τριπλούν με άλμα στα 14.17  αλλά  η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση πετώντας  με το κοντάρι της πάνω από τα 4.71 και προσπαθώντας 3 φορές ανεπιτυχώς στα 4.79. .
Έτσι  έσπασε εκ νέου το  πανελλήνιο ρεκόρ  (4.70) που είχε πραγματοποιήσει η ίδια πριν μια εβδομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Αθήνα .Αυτό που πρέπει να προσέξει πλέον η 25χρονη  αθλήτρια είναι η διατήρηση της φόρμας της και η  σειρά με την οποία κάνει τα άλματα αφού με το ίδιο ύψος(4.71) οι Μούρερ και Φεοφάνοβα πήραν την δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα αφήνοντας την στην τέταρτη θέση
Στα άλλα αγωνίσματα είχαμε εκπληκτική απόδοση από τον Ρόμπλες στα 110 μ. εμπόδια με 13.04 , την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο στα 400 μ με εμπόδια γυναικών από την  Σπένσερ (52.79)  και στα 400 μ των ανδρών από τον 18 χρονο Τζέιμς (44.61) καθώς και  μία  ακόμη νίκη του Ρουντίσα στα 800 μ που νίκησε τον Κάκι   τερματίζοντας  με χρόνο 1.42.92 . Πολύ καλές επιδόσεις είχαμε και στο άλμα εις μήκος των ανδρών με τον Αυστραλό Βατ μα κάνει άλμα στα 8.45 αφήνοντας δεύτερο τον Βρετανό Τόμλινσον με 8.30 .Μεγάλη απογοήτευση του αγώνα ο πολύς Μοκοένα που δεν πέρασε τα 8 μέτρα. Πάντως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού το μήκος αναμένεται να κλέψει την παράσταση αφού υπάρχει και ο Σαλαντίνο που έχει πηδήξει 8.73 αλλά και ο  Βρετανός Ράδερφορντ που χθες κατετάγη τρίτος με άλμα στα 8.19.

(+)   Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τις γυναίκες του πόλο βλέπουμε ότι υπάρχουν κι άλλες  αθλήτριες όπως η Κυριακοπούλου που μας γεμίζουν ελπίδα για καλές επιδόσεις (όχι απαραίτητα χρυσά και ρεκόρ)

(+)  Η δουλεία που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στο βρετανικό στίβο ενόψει και των ολυμπιακών αγώνων  αποδίδει έχοντας εκπροσώπηση σε όλα  σχεδόν  τα αγωνίσματα αλλά και μία δεξαμενή από νέους αθλητές όπως η 17χρονη Γουίλλιαμς στα 200 μ και ο 21χρονος  Οζάγκι στα 800 μ .

(-) Η αποχή του Ασάφα Πάουελ λόγω προβλήματος στο στομάχι αλλά και γενικά το αγώνισμα των 100 μ. Ήταν υπερβολική η τέλεση δυο ημιτελικών καιθώς και του τελικού σε διάστημα 1 ώρας. 

(-) Το αγώνισμα των 5000 μέτρων που πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή Αφρικανού αθλητή. Έλειπε η γάτα, χορεύανε  τα ποντίκια.



Επιμέλεια: Φοίβος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου