Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Οι «πατριώτες» του βορρά και πράξεις «ανδρείας» αυτόκλητων προστατών της ελληνικότητας της Μακεδονίας (αρχικά ΜΚ)…….


Αναδημοσίευση περίεργου άρθρου της καθημερινής στις 30/10/2009
Τον αρθρογράφο δεν τον απασχόλησε πως περνάνε σκοπιανά αυτοκίνητα με τα αρχικά ΜΚ από τους μεθοριακούς σταθμούς Νίκης, Δοϊράνης. Ευζώνων κλπ, αλλά ένα τραβηγμένο περιστατικό και οι δήθεν μη μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοδικίας.
 Δέχεται μάλιστα ότι το αυτοκόλλητο ΜΚ πρέπει οπωσδήποτε να το έχουν τα σκοπιανά αυτοκίνητα για να είναι νόμιμα.
**********************************************************************************************
Tου Σταυρου Τζιμα
10/30/2009 12:37:00 μμΔημοσιεύθηκε απόΠαραπολιτική
Περασμένη Παρασκευή, γύρω στις δώδεκα το μεσημέρι. Στην οδό Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι μεταξύ Τσιμισκή και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σταθμεύει ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο με πινακίδες Σκοπίων, ο ένας εκ των δυο επιβατών, μπαίνει για ψώνια σε γνωστό κατάστημα της πόλης και ο οδηγός παραμένει στη θέση του με τα φώτα προειδοποίησης (alarm) σε λειτουργία. Από τη διασταύρωση εμφανίζεται μοτοσικλέτα, η οποία σταματάει πίσω από το αυτοκίνητο και ο κρανοφόρος οδηγός βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι με το οποίο αρχίζει να χαράζει το αυτοκίνητο πίσω στο πορτ μπαγκάζ, όπου υπήρχε το αυτοκόλλητο «MK», το σήμα δηλαδή της χώρας που πρέπει να έχει κάθε όχημα όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό.
Εκπληκτος ο οδηγός του ζητάει εξηγήσεις αλλά εκείνος συνεχίζει, υπό τα όμματα δεκάδων αδιάφορων περαστικών, απτόητος και ταυτόχρονα παραληρεί: «που πας ρε γ… μ’ αυτό το κ… χαρτο, δεν ξέρεις ότι η Μακεδονία είναι ελληνική;», «πώς τολμάς ρε γυφτοσκοπιανέ να προκαλείς μ’ αυτόν τον τρόπο;», και άλλα ακατάληπτα. Μόλις ολοκλήρωσε το «εθνικό» έργο κλότσησε το αυτοκίνητο, ανέβηκε στο μηχανάκι και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα της κυκλοφορίας εξαφανίστηκε. Ενας τολμηρός περαστικός κράτησε…
…τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας και μόλις ο καλός μας «υπερπατριώτης» έφυγε πλησίασε τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος μιλούσε άπταιστα ελληνικά, του τον έδωσε προτρέποντάς τον να καλέσει την αστυνομία για να καταγγείλει την επίθεση. Ο άλλος χαμογέλασε μελαγχολικά και βάζοντας μπρος το αυτοκίνητο είπε: «όχι κύριε, ευχαριστώ, δεν έχει νόημα. Απλώς δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου εδώ». Και βέβαια δεν θα ξανάρθει. Τούτη την φορά του προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο, αύριο θα βρεθεί κάποιος άλλος να του τρυπήσει το λάστιχο και την τρίτη να του το κάψει.
Μεμονωμένο περιστατικό; Οχι, δυστυχώς. Στα πολυκαταστήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και σε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όπου συρρέουν, Παρασκευή και Σάββατο κυρίως, πελάτες από τα Σκόπια καταγράφονται συχνά τέτοιες πράξεις «ανδρείας» αυτόκλητων προστατών της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Τα θύματα καταγγέλλουν τις εναντίον τους επιθέσεις μόλις επιστρέψουν, τροφοδοτείται κλίμα ανθελληνισμού και ανασφάλειας και κάποιος που θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα το σκέφτεται δυο φορές ή λέει άστο καλύτερα. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; η αγορά της Θεσσαλονίκης που στενάζει στη δίνη της οικονομικής κρίσης και ελπίζει στη «σκοπιανή» -όπως και γενικότερα στην από βορράν- πελατεία.
Αραγε δεν το αντιλαμβάνονται όσοι επιμένουν να τροφοδοτούν, στο όνομα του πατριωτισμού, κλίμα εθνικιστικής υστερίας στο οποίο βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι πάσης φύσεως «γενναίοι του βορρά» για να καταστρέφουν αυτοκίνητα ανύποπτων γειτόνων που περνούν τα σύνορα για να μας αφήσουν τα καλά τους λεφτά;
Από την Καθημερινή
***********************************************************************************************
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ :
1) “ο κρανοφόρος οδηγός βγάζει από την τσέπη του ένα μαχαίρι με το οποίο αρχίζει να χαράζει το αυτοκίνητο πίσω στο πορτ μπαγκάζ, όπου υπήρχε το αυτοκόλλητο «MK», το σήμα δηλαδή της χώρας που πρέπει να έχει κάθε όχημα όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό”……….

Στο εξωτερικό όχι όμως στην Ελλάδα που σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνία η ονομασία είναι ΦΥΡΟΜ (FYROM) και θα έπρεπε να την σέβονται και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί.
Επί πλέον πρέπει να τονιστεί ότι  στην Θεσσαλονίκη “όλοι κρατάνε μαχαίρι” και “το βγάζουν”……
…….αστεία πράγματα τώρα!!!!!!!
2)Μεμονωμένο περιστατικό; Οχι, δυστυχώς. Στα πολυκαταστήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και σε χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, όπου συρρέουν, Παρασκευή και Σάββατο κυρίως, πελάτες από τα Σκόπια καταγράφονται συχνά τέτοιες πράξεις «ανδρείας» αυτόκλητων προστατών της ελληνικότητας της Μακεδονίας………
Πλησιάζουν δυο χρόνια από τότε που δημοσιεύθηκε το άρθρο και πουθενά δεν είδαμε τέτοια περιστατικά ,ούτε στον ελληνικό τύπο ,ούτε στον σκοπιανό, που τακτικά τον διαβάζουμε για θέματα σχετικά με την Ελλάδα.
3) Άραγε δεν το αντιλαμβάνονται όσοι επιμένουν να τροφοδοτούν, στο όνομα του πατριωτισμού, κλίμα εθνικιστικής υστερίας στο οποίο βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι πάσης φύσεως «γενναίοι του βορρά» για να καταστρέφουν αυτοκίνητα ανύποπτων γειτόνων που περνούν τα σύνορα για να μας αφήσουν τα καλά τους λεφτά; ………
Τι να πει κανείς τώρα. Πολλά λεφτά αφήνουν οι συγκεκριμένοι γείτονες όταν επισκέπτονται την Ελλάδα.-
****************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου