Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Η…σαχλαμάρα του facebook πάει σύννεφο! Ψυχραιμία παιδιά!

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό…σαχλαμάρας εκ μέρους του δημοφιλούς μέσου «κοινωνικής» (ή θα έπρεπε να λέγαμε φασιστικής;) δικτύωσης που φέρει το όνομα facebook. Η εν λόγο πολυεθνική εταιρία τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί σε…σαφάρι φίμωσης και αποκλεισμού πατριωτικών προφίλ και ομάδων στην χώρα μας. Αυτό βέβαια δεν είναι καινούργιο καθώς υπήρχε και παλαιότερα αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει διαστάσεις…χιονοστιβάδας!

Συγκεκριμένες ομάδες και χρήστες πλήττονται από την μανία φίμωσης του συστήματος και εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι χρήστες και οι ομάδες που διώκονται είναι κυρίως από τον αυτόνομο Ελληνορθόδοξο πατριωτικό χώρο. Για να το κάνουμε πιο…λιανά αυτό το τελευταίο εξηγούμε πως ομάδες «Εθνικιστικών» κομμάτων και «Υπερπατριωτικών» εφημερίδων καθώς και οι χρήστες που είναι προσκείμενοι σε αυτές, ΧΑΙΡΟΥΝ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, παρόλη την «ακραία» συμπεριφορά τους, ενώ αντίθετα βιώνουν προσπάθεια φίμωσης όσοι πατριώτες δεν ανήκουν σε κόμματα και όσες ομάδες είναι πραγματικά ανένταχτες στο σύστημα.
Έχουμε καταγράψει δεκάδες ομάδες οι οποίες έχουν φιμωθεί μαζί και η ομάδα μας στο facebook (ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΟΘΙΑΣ) η οποία ήταν κλειδωμένη για 3 εβδομάδες περίπου και δεν μπορούσε να αναρτηθεί στον τοίχο της κανένα άρθρο. Βέβαια όταν το κάναμε θέμα το γεγονός μια μέρα το…πρόβλημα λύθηκε ως δια….μαγείας! Έχουμε δεχθεί παράπονα από πολλά Ελληνορθόδοξα ιστολόγια που παραπονούνται πως το facebook τους απαγορεύει τις αναρτήσεις. Επίσης το τελευταίο δεκαήμερο έχουν διαγραφεί εκατοντάδες πατριωτικά προφίλ εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς κάποιον εμφανή λόγο πλην του ότι οι συγκεκριμένοι χρήστες αναρτούσαν στον τοίχο τους άρθρα από Ελληνορθόδοξα πατριωτικά ιστολόγια.
Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι το εξής: υπάρχουν προφίλ πατριωτών που αριθμούν εκατοντάδες φίλους και διαχειρίζονται ομάδες και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να διαγραφούν χωρίς να προκαλέσουν υποψίες οι αναίτιες διαγραφές τους. Σε αυτές της περιπτώσεις το facebook έχει αρχίσει να μειώνει τους…φίλους εν μια νυκτί! Έτσι ωσάν την επιδημία οι φίλοι των πατριωτών στο φασίστομπουκ μειώνονται από την μία μέρα στην άλλη κατά δεκάδες άτομα. Ίσως η τακτική αυτή στοχεύει στο να επιφέρει την σταδιακή απομόνωση του χρήστη και εν τέλη την διαγραφή του χωρίς να το πάρουν πολλοί χρήστες «χαμπάρι».
Στα μαύρα…κατάστιχα μπαίνουν συνήθως οι χρήστες που αναρτούν θέματα από Ελληνορθόδοξα πατριωτικά ιστολόγια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα φίλου που έχει αναγκαστεί σε ένα διάστημα…15 ημερών να φτιάξει 3 χρήστες αφού μόλις το facebook ανακαλύπτει πως αναρτά θέματα της Ελληνικής Γροθιάς και άλλων παρόμοιων Ιστολογίων του διαγράφει το προφίλ του με….συνοπτικές διαδικασίες και εξαναγκάζεται να φτιάξει νέο!
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι καλοζωισμένοι νεανίες και όμορφες κορασίδες που διαμένουν στα…υψηλά προάστια των Αθηνών και εργάζονται για λογαριασμό του facebook στην Ελλάδα, ευθύνονται γιαυτή την κατάσταση, καθώς ή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φιμώσει ότι την ενοχλεί.
Το πρόβλημα είναι πως ο κόσμος είναι μικρός και οι δίκαια εξοργισμένοι πολίτες (που βλέπουν εν μια νυκτί να χάνουν λογαριασμούς, επαφές και φίλους) φαίνεται πως ξετρύπωσαν, εμ συγνώμη ανακάλυψαν την ταυτότητα θέλαμε να πούμε, κάποιων από τους υπαίτιους και τους απειλούν με….κακές επισκέψεις στις τρύπες τους, εμ συγνώμη πάλι λάθος στις οικίες τους θέλαμε να πούμε.
Εμείς συνιστούμε ψυχραιμία διότι το σύστημα πάνω στον πανικό του καταφεύγει σε…σαχλαμάρες και αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνουμε σαν τα μούτρα του. Το πρόβλημα facebook θα λυθεί σύντομα. Πολύ σύντομα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου