Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Ποιόν μηνύει ὁ Ἄκης;

Τὴν Ἑλλάδα; Πᾶμε καλά; 
Προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του σε συνέντευξη Τύπου.
Ο νομικός Βασίλης Χειρδάρης και ο καθηγητής ποινικού δικαίου Λεωνίδας Κοτσαλής, είπαν στη συνέντευξη ότι η προσφυγή τού πρώην υπουργού δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, που εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά “ πλημμέλειες που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων”.

Όπως τόνισαν οι δύο νομικοί, η προσφυγή αφορά την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και σχετίζεται με δηλώσεις δύο βουλευτών μελών τής εν λόγω επιτροπής.
Σύμφωνα με την προσφυγή, οι βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος πριν την έκδοση πορίσματος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής προέβησαν σε δηλώσεις υπέρ της ενοχής τού πρώην υπουργού, γεγονός που “ προσέβαλε και έτρωσε το τεκμήριο αθωότητας του κ. Τσοχατζόπουλου”.
Στην προσφυγή τού πρώην υπουργού τονίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή έχει την ιδιότητα και τις εξουσίες που έχει και η εισαγγελική αρχή, γεγονός που σημαίνει ότι “ το τεκμήριο αθωότητας απαιτεί κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους τα μέλη του δικαστηρίου να μην ξεκινούν έχοντας ήδη σχηματίσει τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε αξιόποινη πράξη”.
Τέλος, όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, το άρθρο για το τεκμήριο της αθωότητας απαιτεί, “ οι εκπρόσωποι του κράτους-δικαστές που κρίνουν μία υπόθεση κατά πρώτον, αλλά και οι εκπρόσωποι των άλλων αρχών που ασκούν δημόσια εξουσία, να απέχουν από διαπιστώσεις ότι ο κατηγορούμενος ή ο ύποπτος είναι ένοχος τέλεσης του εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται πριν διαπιστωθεί νομίμως η ενοχή του από το δικαστήριο”.
Όπως εκτίμησαν οι κύριοι Χειρδάρης και Κοτσαλής, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου δύο χρόνια. (news247)
Εἶσαι ἀθῶος «καλό» μου; Πήγαινε στὸ δικαστήριο γιὰ νὰ τὸ ἀποδείξῃς. Ἔχεις πρόβλημα μὲ τοὺς Βαρβιτσιώτη καὶ Ντινόπουλο; Νὰ κάνῃς σὲ αὐτοὺς μήνυσι. 
Τώρα πλάκα μᾶς κάνῃς ἢ σοβαρολογεῖς; Σοῦ φταῖμε ἐμεῖς ποὺ δὲν τὰ βρήκατε μεταξύ σας; Ἢ μήπως σοῦ φταῖνε τὰ ἄδεια μας ταμεῖα (ποὺ γιὰ νὰ ἀδειάσουν βάλατε ὅλοι τὶς χεροῦκλες σας) καὶ εἶπες νὰ τὰ ἐλαφρώσῃς κάπως;
Εἰλικρινῶς, τὸ θρᾶσος κάποιων δὲν ἔχει ὅρια. Ἀντὶ νὰ γίνονται παράδειγμα μὲ τὴν στάσι ζωῆς τους, μὲ τὸ ἦθος τους, μὲ τὴν ἀνωτερότητά τους (λέμε τώρα) πράττουν ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετον. Ξεκατινιάζονται καὶ μᾶς στέλνουν τὸν λογαριασμό. 
Ψίιιιτ, παλληκάρια, δὲν νομίζετε πὼς παίξατε πολὺν καιρό στὴν πλάτη μας; Δὲν νομίζετε πὼς τὸ παρατραβᾶτε; Δὲν νομίζετε πὼς κάπου πρέπει νὰ μπαίνουν καὶ κάποια ὅρια; Ἢ πιστέψατε πὼς τὸ μαγαζί εἶναι δικό σας;  Δανεικὸ σᾶς τὸ δώσαμε καὶ τὸ ῥημάξατε…. 
Λᾶθος λοιπὸν καταλάβατε… Πολὺ λᾶθος… Ἀλλὰ μᾶλλον δὲν τὸ ἔχετε ἀκόμη πάρει ἀπόφασι…
Δὲν πειράζει… Θὰ πονέσῃ κάπως παραπάνω, ἀλλὰ κάποτε θὰ γίνῃ κατανοητόν! Μὴν φοβᾶστε…. Κοντεύουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου