Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Τώρα χαρίζουμε καὶ γῆ στοὺς ΛΑΘΡΟεποίκους;


Ο αγροτικός τομέας απασχολεί το 11% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρώτο εξάμηνο του 2010, καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων κατά 6,1%
Τὴν εἴδησι τὴν διάβασα καὶ πάγωσα! Ἐὰν εἶναι δυνατόν! Ξεκίνησα ἀπὸ τὸ hellenic revenge, ἀλλὰ ψάχνοντας κατέληξα στὸ ἔθνος.

«Απάντηση στην οικονομική ύφεση που πλήττει την ελληνική περιφέρεια και την αγροτική οικονομία ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση με την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού μέτρου: τη δωρεάν ουσιαστικά παραχώρηση δημόσιας γεωργικής γης 4,5 εκατ. στρεμμάτων σε αγρότες.
Η κυβέρνηση θα διαθέσει με συμβολικό ενοίκιο αγροτική γη που ανήκει στο Δημόσιο σε ακτήμονες, γεωργούς με μικρούς κλήρους, εποίκους και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έτσι νέα διέξοδο στον αγροτικό κόσμο που έχει πληγεί σημαντικά από την οικονομική κρίση.
Περισσότερα από 140.000 αγροτεμάχια εκατομμυρίων στρεμμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, που παρέμεναν ανεκμετάλλευτα επί σειρά δεκαετιών, πρόκειται να παραχωρηθούν έναντι συμβολικού τιμήματος σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ξεκινώντας άμεσα με 15.000 στρέμματα στην Αττική και 660.000 στρέμματα στην Κεντρική Μακεδονία.
Με αυτήν την κυβερνητική απόφαση βασικά εκχωρείται ζωτικός χώρος σε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους και τους παρέχεται η δυνατότητα να μεγαλώσουν τον «κλήρο» τους. Οι εκτάσεις αυτές θα διατεθούν μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων 5 έως και 15 ετών με συμβολικό τίμημα το κάθε στρέμμα σε επαγγελματίες αγρότες, ύστερα από προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Η συνολική έκταση των εποικιστικών εκτάσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φτάνει τα 11,7 εκατ. στρέμματα. Από αυτά:
· το 50% είναι δασικά ή έχουν εν τω μεταξύ δασωθεί,
· τα 4,5 εκατ. στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα και
· τα 1,5 εκατ. στρέμματα είναι επικλινείς εκτάσεις ακατάλληλες για καλλιέργειες.
Επομένως, οι προς παραχώρηση εκτάσεις για γεωργική εκμετάλλευση στους Ελληνες αγρότες ανέρχονται σε 4,5-5 εκατ. στρέμματα….»
Καταλάβατε; 4,5 ἐκατομμύρια στρέμματα σὲ Ἕλληνες κι «Ἕλληνες» ἀγρότες! Σὲ ἐποίκους! Καὶ τὸ ὅριον τῆς ἡλικίας στὰ 30! Δῆλα δή,  ἐὰν κάποιος εἶναι μεγαλύτερος τῶν 30, δὲν λαμβάνει χορηγεία! Ἐὰν κάποιος εἶναι μικρότερος τῶν 30, καὶ εἶναι Ἕλλην, κατὰ πάσαν πιθανότητα δὲν θὰ πάῃ! Τὸ πρόβλημα τῆς ἀνεργίας, δίχως προοπτικὲς νὰ ἀλλάξῃ κάτι,  κτυπᾶ κυρίως ἡλικίες μεγαλύτερες τῶν 35-40! Καὶ πλέον εἶναι ἡ ἀνεργία ἰσχυρότατον κίνητρον γιὰ νὰ πάῃ κάποιος στὰ χωράφια! Ἀλλὰ ἀποκλείεται! Στόχος εἶναι ἠ παροχὴ τῆς γῆς στοὺς «ἐποίκους»!
«Εξετάζεται και η εκχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας
Δεδομένου ότι μεταξύ των εκτάσεων 4,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων γης που είναι προς παραχώρηση υπάρχουν και καταπατημένες εκτάσεις, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο να εκχωρήσει και τίτλους ιδιοκτησίας έναντι εύλογου τιμήματος.
Τα πρώτα πάντως αγροτεμάχια κάτω των 10 στρεμμάτων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία θα δοθούν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, ενώ διαθέτουν όμορες στα αγροτεμάχια αυτά εκτάσεις. Επιπρόσθετα όμως μεταξύ αυτών θα προτιμηθούν αυτοί που είναι ιδιοκτήτες της μικρότερης έκτασης. Οι αγρότες θα μπορούν να τα νοικιάσουν με συμβολικό τίμημα, με αποκλειστικό σκοπό γεωργικές καλλιέργειες ή εκτροφή ζώων.
Τα 1.392 μεγάλα αγροτεμάχια θα νοικιαστούν σε συμβολική τιμή με μακροχρόνια μίσθωση άνω των 15 χρόνων, σε νέους αγρότες κάτω των 30 χρόνων, συνεταιρισμούς αγροτών ή κτηνοτρόφων, ομάδες παραγωγών…»
 Νὰ μὴν ἀνησυχοῦμε λοιπὸν διόλου! Εἶσαι νέος, ἄνεργος, ἀγρότης ΛΑΘΡΟμετανάστης; Ἔλα… Πᾶρε μερικὰ στρέμματα!   
Φιλονόη.
Υ.Γ. Λέτε νὰ σταματήσουν νὰ κλέβουν κατσαρόλες μὲ φαγητό ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου