Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Γνώρισε το Arctic Sunrise!

Για όσους δεν καταφέρατε να επισκεφθείτε το πλοίο της Greenpeace, Arctic Sunrise, ετοιμάσαμε μία ξενάγηση από … τον υπολογιστή σας, στα πιο ενδιαφέροντα σημεία του πλοίου. Καλώς ήρθατε λοιπόν, στην εικονική μας ξενάγηση!
as_tour_01
Προτού να το αποκτήσει η Greenpeace, το Arctic Sunrise είχε λάβει μέρος στο κυνήγι της φώκιας. Μάλιστα η Greenpeace το είχε σταματήσει  στο παρελθόν, όταν μετέφερε εξοπλισμό για τη δημιουργία ενός μικρού αεροδρομίου κοντά σε μια περιοχή πιγκουίνων, για λογαριασμό της γαλλικής κυβέρνησης.
as_tour_02
Το Arctic Sunrise είναι ένα παγοθραυστικό πλοίο, έτσι το φυσικό του περιβάλλον είναι τα παγωμένα νερά των πόλων. Όταν πλέει σε θερμότερες περιοχές, “κουνιέται” πολύ. Για αυτό και μεταξύ μας, το αποκαλούμε “πλυντήριο”! Είναι φτιαγμένο με στρογγυλεμένο σκαρί, χωρίς τις καρίνες ύφαλων  και δεν κόβει τα κύματα, έτσι  κινείται  πιο γρήγορα.
as_tour_03
Οι χώροι του πλοίου που χρησιμοποιούνται περισσότερο από το πλήρωμα είναι η τραπεζαρία και το σαλόνι, όπου γευματίζουν και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους.
as_tour_04
as_tour_05
Στο πλοίο υπάρχουν και χώροι εργασίας, αφού τα πλοία της Greenpeace παίρνουν μέρος σε δράσεις της οργάνωσης  και διαθέτουν  πλήρως λειτουργικά γραφεία  για τους  υπεύθυνους των εκστρατειών καθώς και για το  πλήρωμα.

as_tour_06
Ο ασυρματιστής  είναι υπεύθυνος  για τις τηλεπικοινωνίες  και διασφαλίζει την ανεμπόδιστη πρόσβαση του πληρώματος στο ίντερνετ, ακόμα κι αν το πλοίο είναι στη μέση του ωκεανού.

as_tour_07
Η γέφυρα του πλοίου είναι το μέρος με τις πιο αντίξοες συνθήκες… Εκεί, επικεφαλής είναι ο καπετάνιος και ο πρώτος αξιωματικός, οι οποίοι χαράσσουν τις θαλάσσιες διαδρομές και φροντίζουν όλα να κυλούν ομαλά.
as_tour_08
Το μηχανοστάσιο είναι η κινητήρια δύναμη του πλοίου.

as_tour_09
as_tour_10
Αναμφισβήτητα, τον  πιο σημαντικό ρόλο παίζει ο μάγειρας (μακράν το πιο ισχυρό άτομο στο πλοίο!) και η κουζίνα του.

as_tour_11
Το Arctic Sunrise βρέθηκε πριν λίγο καιρό και στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του περιοδείας σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή: λίγο πριν αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Αλιείας για το μέλλον των ευρωπαϊκών θαλασσών. Μία μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στα 10 χρόνια!

Φτιάξε το δικό σου χάρτινο καραβάκι και ταξίδεψε μαζί με το Arctic Sunrise σε όλη την Ευρώπη, μεταφέροντας το μήνυμα για ζωντανές θάλασες στους Ευρωπαίους υπουργούς. Όσο περισσότεροι, τόσο πιο δυνατή θα γίνει η φωνή μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου