Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κλείνει το 2012 τους λογαριασμούς της με το Δ.Ν.Τ. η Τουρκία

Ο κ. Ερντογάν, λοιπόν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η Τουρκία θα εξοφλήσει το υπόλοιπο του χρέους της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2012. Για το υπόλοιπο του χρέους που φτάνει αυτή τη στιγμή τα 5,2 δισ. δολάρια, τόνισε πως τα χρήματα υπάρχουν ακόμη και για την άμεση αποπληρωμή του κεφαλαίου, όμως, επειδή το πρόγραμμα είναι χαμηλότοκο, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας έχει επιλέξει να κυλήσει κανονικά η αποπληρωμή του με βάση το πρόγραμμα της συμφωνηθείσας δανειακής σύμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία προσέφυγε στο Δ.Ν.Τ. το 2002, μετά την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2001, ενώ δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα κυμαινόταν στα 2.500 δολάρια και φέτος ανέρχεται στα 12.500 δολάρια.

Επίσης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε ότι «δεν έχει σημασία η κατάκτηση των εδαφών, αλλά το να κατακτήσεις τις καρδιές των ανθρώπων. Δεν έχει σημασία η στρατιωτική δύναμη αλλά η οικονομική και η διπλωματική». Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την αύξηση των εξαγωγών το πρώτο τετράμηνο του έτους, η οποία έφθασε το 22%, ενώ προέβλεψε - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία - ότι μέχρι το τέλος του έτους οι εξαγωγές αναμένεται να αγγίξουν τα 132 δις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου