Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διάσταση CIA - Λευκού Οίκου για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του Οσάμα μπιν Λάντεν...!


Τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ Κάιντα εξέφρασε ο νέος διευθυντής της CIA. Λίγο αργότερα, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι δεν έχει παρθεί κάποια σχετική απόφαση και επεσήμανε ότι ο μπιν Λάντεν ήταν άοπλος όταν δέχθηκε επίθεση από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
"Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί", δήλωσε ο Λέον Πανέτα σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.
Ωστόσο αργότερα, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ επεσήμανε, επίσης, ότι ο μπιν Λάντεν αντιστάθηκε, μολονότι δεν οπλοφορούσε τη στιγμή που οι άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν στην κατοικία του και τον σκότωσαν.
Διευκρίνισε ότι η σύζυγος του ηγέτη της Αλ Κάιντα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής και δεν σκοτώθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.\
Ο Κάρνεϊ εκτίμησε ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν δεν αναμένεται να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου