Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Κακόβουλα τα δημοσιεύματα για έξοδο Ελλάδας από το ευρώ»

Δεν επρόκειτο για “συνεδρίαση κρίσης για την Ελλάδα”, δήλωσε σήμερα ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν, αναφερόμενος στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λουξεμβούργο.


Σύμφωνα με τον Α. Αλταφάζ, κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε την κατάσταση στην Ελλάδα, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τα πρόσφατα μέτρα που έλαβε η Αθήνα.


Ο εκπρόσωπος του Ο. Ρεν επανέλαβε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους “δεν είναι εναλλακτική λύση που βρίσκεται στο τραπέζι ”, καθώς ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζουν αυτή τη δυνατότητα, της οποίας “οι συνέπειες θα ήταν εξαιρετικά αρνητικές για την Ελλάδα και την ευρωζώνη στο σύνολό της”.


“Τα δημοσιεύματα, που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές, για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι απλά ψευδή και κακόβουλα ” , υπογράμμισε ο Αμαντέο Αλταφάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου