Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Φονική επίθεση στη συνοδεία Ερντογάν(βίντεο)

Άγνωστοι, που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν αυτονομιστές αντάρτες, εκτόξευσαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό και άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος της τουρκικής αστυνομίας που συνόδευε λεωφορείο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη βόρεια Τουρκία κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσει τη ζωή του ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι δύο.


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν είχε αποχωρήσει με ελικόπτερο από την πόλη Κασταμονή λίγη ώρα πριν από την επίθεση. Το λεωφορείο μετέφερε στελέχη του AK, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου στην Τουρκία, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει το κυβερνών κόμμα.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε όταν τα αστυνομικά οχήματα που συνόδευαν ένα λεωφορείο του AKP πέρασαν από μία δασώδη περιοχή στο δρόμο που συνδέει την Κασταμονή με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV άγνωστοι έριξαν μία χειροβομβίδα εναντίον του οχήματος της αστυνομίας και όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες άνοιξαν πυρ.

Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στο σημείο και καπνό να βγαίνει από το αστυνομικό όχημα, ενώ ένα ασθενοφόρο ήταν σταθμευμένο κοντά, την ώρα που οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έλεγχαν προσεκτικά την περιοχή.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν παρευρέθηκε σε μία άλλη προεκλογική συγκέντρωση στην επαρχία Αμάσεια, όπου τον υποδέχθηκαν χιλιάδες οπαδοί του AKP κυματίζοντας σημαίες του κόμματος.

Μιλώντας σε αυτή τη συγκέντρωση ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τους αυτονομιστές αντάρτες για την επίθεση: "Μόνο αυτά τα σκοτεινά μυαλά, αυτοί οι τρομοκράτες, αυτοί οι αυτονομιστές είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο, όσοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα μέσω της κάλπης".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου