Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Δύο ομογενείς από τη Ρωσία οι δολοφόνοι των αστυνομικών στου Ρέντη

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα -και αυτοί ομογενείς από τη Ρωσία-, οι οποίοι δεν βρέθηκαν και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν φύγει από την Ελλάδα.  Μάλιστα, ένας Έλληνας, αμέσως μετά τη δολοφονία, τους παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και μαζί εξαφανίστηκαν.


Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, ύστερα από την αξιοποίηση ευρημάτων, πληροφοριών, τεχνικών δεδομένων και εξέταση υπόπτων και μαρτύρων, προέκυψε ότι στη δολοφονία των δύο αστυνομικών συμμετείχαν δύο από τους προσαχθέντες, ομογενείς, γεννημένοι στη Ρωσία, ηλικίας 36 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς και δύο ακόμα ομογενείς, επίσης γεννημένοι στη Ρωσία, για τον εντοπισμό των οποίων συνεχίζεται η έρευνα.
 Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να δολοφονήσει τους δύο αστυνομικούς και να τραυματίσει άλλους δύο.
           
Τους φυγάδευσε Έλληνας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη (τσιλιαδόροι).

Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.

Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 ετών και οι δύο, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τέσσερις  δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν ληστέψει περίπτερο στο Μενίδι και καταδιώκονταν προκειμένου να συλληφθούν, ύστερα από συντονισμένες, διαδοχικές και αναίμακτες επιχειρήσεις της Ασφάλειας Αττικής, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ε.Κ.Α.Μ, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής και εξετάστηκαν 35 άτομα. Οι επιχειρήσεις έγιναν σε Πέραμα, Μενίδι, Παλαιό Φάληρο, Θησείο και Καλλιθέα.

Στη διαδικασία της έρευνας και της ανάλυσης πληροφοριών, στοιχείων και δεδομένων, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τη δολοφονία των δύο αστυνομικών, συμμετείχαν η Ασφάλεια Αττικής, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων στη συλλογή και εξερεύνηση των στοιχείων και των πειστηρίων.

Ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα στους συλληφθέντες

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας στους ένδεκα συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, για την υπόθεση της ληστείας στο Μενίδι που μετά από καταδίωξη είχε καταλήξει σε αιματηρή συμπλοκή που κόστισε τη ζωή δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την δίωξη, δύο από τους συλληφθέντες βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή, που αφορά τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο αστυνομικών. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι αποτυπώματα των δύο εντοπίστηκαν στην θαλάμη του Καλάνσικοφ που «γάζωσε» τους αστυνομικούς.  Για τις ίδιες κατηγορίες είναι καταζητούμενοι άλλοι δύο από τους δράστες.  Τέσσερις διώκονται για την ληστεία στο Μενίδι, από όπου και είχε ξεκινήσει η τραγική καταδίωξη. Εννέα αντιμετωπίζουν κατηγορία για "εγκληματική οργάνωση". Ο Εισαγγελέας απήγγειλε επίσης κατηγορία σε δύο συλληφθέντες για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση ενώ η γυναίκα - σύζυγος ενός εκ των κατηγορουμένων για τη ληστεία - διώκεται για παράνομη οπλοκατοχή.  Η δικογραφία ανατέθηκε στην 16η Τακτική Ανακρίτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου