Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ζοτς: "Οι κόποι μιας χρονιάς"

Ομπράντοβιτς: «Όλη τη χρονιά δουλεύαμε γι’ αυτό»Ομπράντοβιτς: «Όλη τη χρονιά δουλεύαμε γι’ αυτό»

απο  
Έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση στην καριέρα του δεκάδες φορές. Και ο αυριανός τελικός θα είναι ακόμη ένας για τον πολυνίκη Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Γι’ αυτό και στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό, ο Σέρβος κόουτς εμφανίστηκε χαλαρός και τόνισε πως «είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε ως εδώ. Όλη τη χρονιά δουλεύαμε γι’ αυτό και θέλουμε την κούπα».


Ο «Ζοτς» εξήγησε πως «όλοι είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε εδώ. Περάσαμε πολλά όλη τη σεζόν, αλλά φτάσαμε εδώ και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Στόχος μας στον αυριανό τελικό είναι να παίξουμε πολύ καλύτερα εάν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε πολλά ριμπαόυντ κόντρα στη Σιένα και απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχουμε πρόβλημα εάν κάνουμε τα ίδια λάθη. Παίζουν αρκετά καλά. Παίζουν καλά, έχουν παιχνίδι μέσα και έξω από τη ρακέτα. Και στην τελευταία προπόνηση σήμερα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη να κάνουν ένα καλό παιχνίδι αύριο» ήταν η αρχική τοποθέτηση του «Ζοτς».
Για την απόδοση του Διαμαντίδη (σε ερώτηση δημοσιογράφου αν περιμένει καλύτερο τον αρχηγό της ομάδας σε σχέση με τον ημιτελικό) είπε: «Ίσως θα πρέπει να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του Διαμαντίδη. Αύριο θα έχει 30 πόντους, 15 ασίστ και 10 ριμπάουντ. (γέλια). Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που κάθε στιγμή κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ίσως να μην έβαλε πολλά καλάθια, αλλά κάθε στιγμή ξέρει τι πρέπει να κάνει. . Είναι αδύνατον να παίζεις στο Final Four και να είσαι πάντα καλός. Όλοι μιλούν για τον τελικό του 2007 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν είναι έτσι».
«Η Μακάμπι είναι ομάδα με πολύ ταλέντο, με καλούς παίκτες, που παίζουν σκληρή άμυνα. Έχουν τον Σχορτσανίτη που είναι πολύ δυνατός στο inside game. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι καλή άμυνα και εμείς θα πρέπει να οργανώσουμε καλά την επίθεσή μας».
«Στην αρχή της σεζόν η προπόνηση ήταν για να φτάσουμε στα προημιτελικά. Παίξαμε πολύ καλά εκεί και για μας ήταν πολύ σημαντικό γιατί όλοι έλεγαν πως η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που φτάσαμε στο Final 4. Όμως είχαμε πει ότι στόχος μας δεν ήταν να περάσουμε την Μπαρτσελόνα, αλλά να πάρουμε τον τίτλο».
Για τον Νικ Καλάθη είπε: «Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί του, τόσο εγώ όσο και συμπαίκτες του όπως οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής, για να του πούμε τι θέλουμε από αυτόν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που παίζει σε αυτό το επίπεδο. Χθες έπαιξε πολύ καλά κι ελπίζω να παίξει κι αύριο εξίσου καλά».
Για τις παλιές αναμετρήσεις με τη Μακάμπι και τον χαμένο τελικό του 2001 στη Σουπρολίγκα: «Θυμάμαι τον τελικό του 2001 κόντρα στη Μακάμπι και την ήττα μας. Οι αντίπαλοί μας είχαν παίξει πολύ καλά και μας είχαν κερδίσει δίκαια. Πρέπει, όμως, να θυμάστε κι άλλα παιχνίδια. Τον τελικό του 2000, τους ημιτελικούς του 2002 και 2005».
Για τις διαφορές του φετινού Σχορτσανίτη με τα προηγούμενα χρόνια και την αντιμετώπισή του, είπε: «Η πρώτη διαφορά είναι πως δεν παίζει με τα κόκκινα, αλλά με τα κίτρινα (γέλια). Είναι μία καλή ερώτηση για τους παίκτες. Τον ξέρουμε καλά, έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές. Θα επαναλάβουμε πράγματα που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια».
Αναφορικά με το πώς αισθάνεται που βρίσκεται σε έναν ακόμη τελικό, δήλωσε: «Αισθάνομαι καλά (γέλια). Διασκεδάζω τα πάντα κάθε ημέρα, σε κάθε προπόνηση. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».
Για την παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού για 12 χρόνια τόνισε: «Όλος ο κόσμος αναγνωρίζει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά, αλλά και πόσο μας αρέσει. Να δουλεύουμε, δηλαδή, για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε παίξει 24 τελικούς κι έχουμε πάρει τους 20. Είναι δύσκολο να πεις κάτι εναντίον της ομάδος. Την πρώτη χρονιά μου, το 1999, πήραμε το τρόπαιο και κανείς δε μπορεί να γκρινιάξει. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με εμπιστεύεται».
Για το θάνατο του παγκοσμίου φήμης Ισπανού γκολφερ, Σεβε Μπαγεστέρος, είπε: «Τα συλλυπητήριά μου. Ήταν μεγάλος αθλητής. Γνώριζα πως ήταν άρρωστος καιρό και λυπάμαι πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου