Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κρέπες γεμισμένες με λαχανικά και γραβιέρα Κρήτης

Υλικά για 12 κρέπες

1 φλιτζ του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ του τσαγιού χλιαρό γάλα
½ φλιτζ του τσαγιού χλιαρό νερό
4 αβγά
4 κουτ της σούπας φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμ γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
3 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο καρότο
3 κουτ της σούπας ψιλό αρακά
3 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο φενόκιο
1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μίξερ
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
3 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι



Βήματα


1. Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, τα αβγά, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το μείγμα καλά και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Το αφήνετε να παγώσει καλά.
  
2. Φτιάχνετε τις κρέπες. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ. και με ένα πινελάκι το αλείφετε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο.
  
3. Χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζ του καφέ αδειάζετε το μείγμα για τις κρέπες στο σαγανάκι, το κουνάτε για να απλωθεί σε όλη του την επιφάνεια, ψήνετε περίπου για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας αναποδογυρίζετε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Αφήνετε τις κρέπες να περιμένουν και ετοιμάζετε τη γέμιση.
  
4. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμυδάκι να σοταριστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τη ντοματούλα, το καρότο, τον αρακά και το φενόκιο. Μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά του σβήνετε με το λευκό κρασί.
  
5. Αλατίζετε, πιπερώνετε , αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι το μείγμα να μελώσει. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  
6. Ρίχνετε μέσα τη μισή γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες και τις βάζετε σε ένα ταψάκι τη μια δίπλα στην άλλη.
  
7. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα τις κρέπες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 160ο για ½ ώρα περίπου και μέχρι η γραβιέρα που είναι από πάνω να λειώσει και να απλωθεί πάνω στις κρέπες.
      
Σημείωση. Δυο κρέπες είναι αρκετές για μια μερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου