Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Να βγαίνουν παίκτες από τις Ακαδημίες"

Για τη σημασία των Ακαδημιών μίλησε ο Παύλος Καθάριος στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκα. Ο νεαρός μέσος της Ξάνθης αναφέρθηκε επίσης για τις εντυπώσεις του από την παρουσία του στην πρώτη ομάδα, για τον εαυτό του, αλλά και για τα πρωταθλήματα υποδομής.





"Σίγουρα η πρώτη φορά φέρνει λίγο άγχος, όμως παράλληλα ο ενθουσιασμός και η αποφασιστικότητα είναι τα πρώτα αισθήματα που γεννιούνται μετά από αυτή την σκέψη και την κίνηση του προπονητή", λέει για την ημέρα που του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της, σχολιάζει: "Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να μπορεί να αναδεικνύει παιδιά από τις Ακαδημίες και να τις θεωρεί σημαντικές, καθώς έτσι αποδεικνύει και δίνει την ελπίδα ότι παντού υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να καλλιεργηθούν. Κάτι τέτοιο σίγουρα κάνει περήφανη την ομάδα, αλλά και τους ανθρώπους της περιφέρειας".
Για τον εαυτό του δηλώνει: "Πιστεύω ότι το δυνατό μου σημείο είναι η ταχύτητα και η πειθαρχία μου. Αδύνατο σημείο μου ίσως είναι ο σωματότυπός μου, καθώς αυτό μπορεί να είναι μειονέκτημα σε κάποια κόντρα".
Ο Καθάριος λέει ακόμη πως αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό θα ήταν ο φανατισμός των οπαδών, επειδή πολλές φορές έχει δυσάρεστα αποτελέσματα, πως στόχος του είναι η Εθνική ομάδα, καθώς είναι τιμή και διάκριση για έναν αθλητή, αναφέρει ότι η επιλογή του είναι να σπουδάσει στην Γυμναστική Ακαδημία, ώστε να μπορέσει να συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό.

Τέλος, για τα πρωταθλήματα υποδομής τονίζει: "Tα θετικά των πρωταθλημάτων υποδομής είναι ότι με τον καιρό, μαθαίνεις νέα πράγματα και προετοιμάζεσαι καταλλήλως, έτσι ώστε κάποια στιγμή να είσαι έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία και να δείξεις τις ικανότητές σου στην πρώτη ομάδα. Αρνητικό μπορεί να θεωρηθεί μόνο το ότι δεν υπάρχει τόσο ισχυρό κίνητρο, έτσι ώστε ο παίκτης να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναδειχθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου