Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Διαδήλωσαν χιλιάδες, τα έσπασαν οι λίγοι - Όσα έγιναν στη συγκέντρωση κατά της Άνγκελα Μέρκελ

Κουκουλοφόροι κατάφεραν να

παρεισφρύσουν στη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους
- Στα νεφρά και τον πνεύμονα χτυπήθηκε από μάρμαρα ένας αστυνομικός
- Διαδηλωτές έκαψαν ναζιστικές σημαίες
- Αποδοκίμασαν Γερμανούς δημοσιογράφους την ώρα που έμπαιναν στη Βουλή
- Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ ντύθηκαν ναζί!
- "Μέρκελ είσαι ανεπιθύμητη" και "Μέρκελ ΟΥΣΤ" μερικά από τα συνθήματα στα πανό
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO

Οι πολίτες είχαν όλη τη διάθεση, είχαν όλη τη θέληση να βγουν στους δρόμους και απλά να διαδηλώσουν για την πολιτική της Γερμανίας, για τη σκληρή λιτότητα που μας επιβάλλει ως ισχυρή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να διαδηλώσουν κατά της Άνγκελα Μέρκελ και όσων αυτή πρεσβεύει.

Και αυτή τη φορά υπήρξαν κάποιοι, οι γνωστοί-άγνωστοι "μπαχαλάκηδες" που θέλησαν να κάνουν το κομμάτι τους. Που θέλησαν να πετάξουν πέτρες και μολότοφ, να δημιουργήσουν ένταση και επεισόδια. Λες και θα ίδρωνε το... αυτί της καγκελαρίου. Το έκαναν εν μέρει. Μάρμαρα, ένταση, κυνηγητό. Αλλά περιορισμένα.

Η αστυνομία είχε την εντολή να μην "απαντήσει" στις προκλήσεις. Και το έκανε για πολλή ώρα. Μέχρι το απόγευμα, όταν δόθηκε το σύνθημα: "καθαρίστε το Σύνταγμα". Μια επιχείρηση σκούπα και αίφνης, η πλατεία "καθάρισε".

Η επιχείρηση είχε και τα... παρατράγουδα της. Νεαροί που κυνηγούσαν τα ΜΑΤ, κατάφεραν να παρεισφρύσουν στη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. "Έπεσαν" χημικά -αναίτια όπως κατήγγειλε στην εκπομπή ΣΚΑΙ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Τέρενς Κουίκ- αλλά κι εκεί η ένταση τελείωσε γρήγορα. ( Διαβάστε περισσότερα εδώ)
Μια γυναίκα που βρισκόταν στη συγκέντρωση μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο 401 όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ό,τι κι αν έκαναν οι ταραξίες, την παράσταση τους την έκλεψε ένας ξένος. Όχι η Μέρκελ, ούτε κάποιος από τη συνοδεία της. Ένας διαδηλωτής, που πέταξε τα ρούχα του κι άρχισε να τρέχει στο Σύνταγμα όπως τον γέννησε η μαμά του!

Ο απολογισμός είναι: 220 προσαγωγές, 24 συλλήψεις, τουλάχιστον 8 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις πολίτες και 4 αστυνομικοί.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΩΡΑ 18:25 Αδειάζουν σιγά σιγά οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και έχουν πιάσει... δουλειά τα συνεργεία καθαρισμού για να καθαρίσουν τους δρόμους από πέτρες και λοιπά κατάλοιπα των επεισοδίων ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία. Περίπου 50 άτομα παραμένουν στην Αμαλίας.

ΩΡΑ 18:06 Ηρεμία στην πλατεία Συντάγματος που "καθάρισε" μετά την επιχείρηση σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν μόνο μικρές ομάδες, διάσπαρτες

ΩΡΑ 18:02 Τέρενς Κουίκ στο Σκάι: Αστυνομικοί είχαν ρίξει έναν νεαρό στο έδαφος και τον χτυπούσαν. Πήγα κοντά και η αντίδραση ενός αστυνομικού ήταν να μου ρίξει στο πρόσωπο χημικά κι έχασα τον κόσμο. Χτυπήθηκε με χημικά και ο κ. Κουράκης και ένας άλλος συνάδελφος

ΩΡΑ 17:50 Ηρεμία αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, έληξε και το επεισόδιο στη Συγγρού.

ΩΡΑ 17:35 Κουκουλοφόροι και άτομα που φορούσαν κράνη, έφτασαν από το Σύνταγμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, όπου στις 17:00 είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι νεαροί βρήκαν την ευκαιρία να πετάξουν μπουκάλια και πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ κι εκείνοι "απάντησαν" με χρήση δακρυγόνων.
Από τα χημικά λιποθύμησε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ. Επίσης, ένα μέλος του κόμματος υπέστη καρδιακό επεισόδιο!

Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους ταραξίες έως το σταθμό του Μετρό στο Φιξ και οι νεαροί βρήκαν ευκαιρία να χαθούν μέσα στα στενά.
Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί από μάρμαρο στα νεφρά και τον πνεύμονα.

ΩΡΑ 17:14 193 προσαγωγές και 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Αστυνομία
ΩΡΑ 17:12 Χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία στη λεωφόρο Αμαλίας. Δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα. Πολλοί και οι τραυματίες



ΩΡΑ 17:03 Εντολή στα ΜΑΤ να "καθαρίσει" η πλατεία Συντάγματος και η Αμαλίας από ταραξίες. Τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας.

ΩΡΑ 16:30 Νέες μάχες ΜΑΤ διαδηλωτών στην Αμαλίας. Γρήγορα η κατάσταση εκτονώθηκε
Στη διάρκεια των επεισοδίων, ασθενοφόρο και δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, παρείχαν πρώτες βοήθειες σε άτομα που βρίσκονταν στο κέντρο της πλατείας, ενώ παρέλαβαν τουλάχιστον έναν τραυματία.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS



ΩΡΑ 16:15 Για την ώρα επικρατεί σχετική ηρεμία στο Σύνταγμα. Η αστυνομία κατάφερε να διασπάσει τους διαδηλωτές, άλλους προς τη Φιλελλήνων άλλους προς τη Βουκουρεστίου. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τα επεισόδια στη γενική απεργία


ΩΡΑ 16:10 Διαδηλωτής γυμνός τρέχει στη Β. Γεωργίου! Το highlight της συγκέντρωσης! (Περισσότερα εδώ)

ΩΡΑ 16:01 Μόνο κουκουλοφόροι έχουν μείνει στην Αμαλίας. Ένταση και στη Φιλελλήνων
ΩΡΑ 15:59 Παραμένει η ένταση στο Σύνταγμα. Αποχώρησε το μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των πρωτοβάθμιων σωματείων
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI


ΩΡΑ 15:35 Οδομαχίες στην Αμαλίας. Παρά τα επεισόδια, ο κόσμος δε φεύγει από το Σύνταγμα




ΩΡΑ 15:30 Προσαγωγές στην Πανεπιστημίου



ΩΡΑ 15:24 Ένταση στην αρχή της Πανεπιστημίου και στη Β. Σοφίας



ΩΡΑ 15:20 Πέτρες, μολότοφ και κρότου λάμψης συνθέτουν το σκηνικό της έντασης στο Σύνταγμα

ΩΡΑ 15:10 Διαδηλωτές πετούν πέτρες στα ΜΑΤ. Εντολή στους αστυνομικούς να μην απαντήσουν. Ένταση στη συμβολή Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας



ΩΡΑ 15:09 Ακόμη μια προσαγωγή, μιας κοπέλας αυτή τη φορά που όμως δεν είχε μαζί της κανένα "ύποπτο" αντικείμενο
ΩΡΑ 15:00 Νεαροί κλωτσούν συνεχώς τον φράχτη. Σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσαν ρήγμα



ΩΡΑ 14:40 Ηρεμία πια μπροστά από τον φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας. Συνεχίζει να φτάνει κόσμος στο Σύνταγμα
ΩΡΑ 14:23 Ένταση μπροστά από το φράχτη στη Βασιλίσσης Σοφίας! Διαδηλωτής σκαρφάλωσε στο φραγμό. Έκαψαν ναζιστικές σημαίες






ΩΡΑ 14:22 Εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στο Ερρίκος Ντυνάν ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή που μετέφεσε τον πρωθυπουργό και την Άνγκελα Μέρκελ ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
ΩΡΑ 14:20 90 οι προληπτικές προσαγωγές, ανάμεσά τους και η Στέλλα Αντωνίου, εμπλεκόμενη στην υπόθεση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς
ΩΡΑ 14:10 Προσαγωγές γιατρών που ανέβαιναν την Ερμού για να φτάσουν στη συγκέντρωση του Συντάγματος (

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)


ΩΡΑ 14:03 Κόσμος φτάνει συνεχώς στο Σύνταγμα από κάθε δρόμο που... επιτρέπεται!

ΩΡΑ 14:00 Δυο συλλήψεις και 30 προσαγωγές μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με την Αστυνομία. Στις 15.000 υπολογίζει η ΕΛ.ΑΣ. τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο
ΩΡΑ 13:55 Και οι φοιτητές στο Σύνταγμα - Πλημμυρισμένη από κόσμο η Αμαλίας
Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ ντυμένοι Ναζί φτάνουν στο Σύνταγμα και χαιρετούν ναζιστικά
Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ ντυμένοι Ναζί φτάνουν στο Σύνταγμα και χαιρετούν ναζιστικά


ΩΡΑ 13:45 Συγκεντρωμένοι μπροστά από τον Άγνωστο αποδοκίμασαν και μούτζωσαν Γερμανούς δημοσιογράφους την ώρα που έμπαιναν στη Βουλή!


ΩΡΑ 13:40 "Το μήνυμά μας είναι ένα, η παράδοση της Ευρώπης δε θα επιτρέψει σε ένας ευρωπαϊκός λαός, ο ελληνικός λαός να γίνει πειραματόζωο της κρίσης. Στο τέλος, θα νικήσουμε", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη. Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.



ΩΡΑ 13:30 Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη συμβολή Όθωνος και Αμαλίας, έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί βρίσκεται από νωρίς και ο Μανώλης Γλέζος
ΩΡΑ 13:25 Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο κόσμος στο Σύνταγμα




Αυτόν τον τρόπο βρήκαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ για να διαμαρτυρηθούν (ΦΩΤΟ EUROKINISSI)


ΩΡΑ 13:23 Και συνταξιούχοι στη συγκέντρωση κατά της Άνγκελα Μέρκελ. Get out of our country bitch (Φύγε από τη χώρα μας σκύλα) ένα από τα πλακάτ που κρατούν


Στο πλαίσιο των μέτρων, κλειστοί με εντολή της Αστυνομίας θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΟ


Σχεδόν δυο ώρες πριν προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος στο αεροσκάφος της Γερμανίδας καγκελαρίου, άρχισαν να μπαίνουν σε... εφαρμογή τα μέτρα και η Αθήνα να γίνεται αποκλεισμένη πόλη. Ο φράχτης στη Βασιλίσης Σοφίας μπήκε εξ αρχής στη θέση του και οι δρόμοι από την πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έκλεισαν.
Με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας! Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 όταν η Αθήνα φιλοξενούσε την Σύνοδο της ΕΕ για την Διεύρυνση αλλά και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όταν βγήκαν εκτός ελέγχου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ)





http://www.newsit.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου