Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Να γιατί είναι πλαστό το «καταθετήριο» με τα 600 δισ. των ομογενών

Οι ομογενείς που μέσω της οργάνωσης End National Dept έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα έγγραφο το οποίο υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνει την κατάθεση του ποσού των 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά.


Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο αυτό ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεώγραφα του αμερικανικού δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014.

Ομως στο συγκεκριμένο αυτό έγγραφο εμφανίζονται τα εξής προβλήματα:

Δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο από κάποια τράπεζα ώστε να πιστοποιείται η κατάθεση σε αυτήν, του ιλιγγιώδους ποσού.

Ως εκδότης του εγγράφου φέρεται μια ιδιωτική εταιρεία χρηματοοικονομικών μεσιτών, η Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc, που όμως δεν εμφανίζεται σε καμία αναζήτηση μέσω της Google.

Το email federalcustodytransfer@aim.com, που εμφανίζεται στο έγγραφο αποτελεί ουσιαστικά ένα λογαριασμό σε γνωστή υπηρεσία για chat στην εταιρεία aol.com και όχι εταιρικό email μια εταιρείας που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια.


Η εισαγγελική παρέμβαση
Ολα αυτά λοιπόν συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο προκαλεί εύλογες απορίες για τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων που ανακινούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται δε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι σήμερα θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνήσει το θέμα.

Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ. καταθέτει η Bank of Montreal

Εν τω μεταξύ, σε μία άλλη εξέλιξη, η ηγεσία της Bank of Montreal είναι βαθύτατα ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των ομογενών.
Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί τους δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Επιμένουν και ζητούν έλεγχο

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας End ομογενής γιατρός Μανώλης Λαμπράκης μιλώντας και σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επέμεινε για το αληθές των ισχυρισμών του. Είπε ότι η τράπεζα στην οποία υπάρχουν τα χρήματα είναι η «The Bank of Montreal με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά, μια όντως υπαρκτή τράπεζα μεταξύ των 5 μεγαλύτερων της χώρας, και ζήτησε το έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για να αποδειχθεί, το αληθές της κατάθεσης των 600 δισ. υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου