Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Όμηροι

Την ώρα που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μπούκαραν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο Παρίσι -σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Herald Tribune- και δήλωνε πως η επιτυχία της Ελλάδας σε ένα χρόνο από τώρα θα δώσει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς προέβλεπε επιτυχία της επόμενης κυβέρνησης γιατί αυτός δεν βλέπω να την βγάζει μέχρι τα Χριστούγεννα.


Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς είπε και μια αλήθεια:

Όταν η διευθύντρια της Herald Tribune έθεσε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε πως υπάρχει «απίστευτη συρροή» μεταναστών στην Ελλάδα και συνέχισε:

«Στην Ελλάδα, όμως, είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε».

Ο Αντώνης Σαμαράς -που προεκλογικά δήλωνε πως θα επανακαταλάβει τις πόλεις μας από τους μετανάστες- δηλώνει τώρα πως οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ελλάδα, θέλουν να πάνε αλλού αλλά η Ελλάδα τους εγκλωβίζει, τους κρατάει ομήρους και δεν τους επιτρέπει να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Για μισό λεπτό, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτηρίζει «ομήρους» τους μετανάστες.

Δηλαδή, όλες αυτές οι βιαιότητες σε βάρος των μεταναστών γίνονται σε βάρος ομήρων.

Οι Έλληνες κακομεταχειρίζονται ομήρους. Η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται ομήρους.

Ποιος ευθύνεται λοιπόν για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, με μοναδικό ουσιαστικά «πολιτικό επιχείρημα» το κυνήγι των μεταναστών;

Ποιος ευθύνεται για τις βιαιότητες σε βάρος των μεταναστών και τις δολοφονίες μεταναστών;

Ποιος ευθύνεται για την παραβατική συμπεριφορά και τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι μετανάστες;

Μα αυτοί που τους εγκλώβισαν στην Ελλάδα και τους κρατάνε ομήρους, όπως παραδέχτηκε χτες στο Παρίσι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δηλαδή, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2003 που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραψε το Δουβλίνο 2.

Μετά την παραδοχή του Αντώνη Σαμαρά, ας τελειώνει λοιπόν επιτέλους το παραμύθι με τους μετανάστες που -δήθεν- έρχονται στην Ελλάδα. Δεν έρχονται στην Ελλάδα, τους εγκλωβίζουμε εδώ, τους κρατάμε ομήρους και μετά κάνουμε πως δεν τους θέλουμε κιόλας.

Η Ελλάδα οφείλει να αφήσει τους μετανάστες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν. Δεν γίνεται να ταξιδεύουν ελεύθερα τα κεφάλαια από χώρα σε χώρα και να απαγορεύεται να ταξιδεύουν οι άνθρωποι.

«Μα οι μετανάστες είναι παράνομοι» μπορεί να πει κάποιος. Ε, και το χρήμα που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα παράνομο είναι. Μαύρο. Αλλά δεν βλέπω αντιδράσεις για το παράνομο χρήμα.

Πώς γίνεται να είσαι έξαλλος με τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα και να πάνε αλλού αλλά δεν τους αφήνεις να φύγουν, και να μην σε ενοχλούν τα μαύρα κεφάλαια και οι καταθέσεις που φεύγουν στο εξωτερικό; Σου έχει μείνει καθόλου μυαλό;

Ας επιτρέψει λοιπόν η Ελλάδα στους μετανάστες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και μην ανησυχεί κανείς για το ποιους θα κυνηγάει η Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, τσιγγάνοι, Εβραίοι, κομμουνιστές - θα βρουν αυτοί κάποιους να κυνηγάνε και οι φασίστες κάποιο λόγο να τους ψηφίζουν.

Οι μετανάστες είναι όμηροι στην Ελλάδα. Το είπε ο πρωθυπουργός της χώρας. Κι εσύ, φτωχέ μαλάκα, έχεις καταπιεί μια χρεοκοπία, έχεις καταπιεί τη διαφθορά, έχεις ξεφτιλιστεί, τρως στα μούτρα αυτούς που σου πίνουν το αίμα, συνεχίζεις να τους ψηφίζεις, και -αντί να στρέφεσαι εναντίον αυτών που σε ξέσκισαν- τα βάζεις με τους ομήρους μετανάστες.

Μαγκιά είναι να τα βάζεις με τους δυνατούς. Όχι με τους ομήρους. Γιατί κι εμείς όμηροι είμαστε. Στην ίδια μας τη χώρα.

Εγραψε: Pitsirikos
ampfictyonas.pblogs.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου