Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Εξετάζουν γενικευμένη θανάτωση αδεσπότων στην Ελλάδα – Το tweet του Άδωνι που το επιβεβαίωσε

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με σκέψεις για «εκκαθάριση» των αδέσποτων της χώρας μας στα πρότυπα της Ρουμανίας.

Ο σάλος ξεκίνησε αρχικά από την απόφαση της ρουμανικής κυβέρνησης για μαζική εξόντωση των αδέσποτων της Ρουμανίας. Πρόκειται για μαζικές θανατώσεις οι οποίες εγκρίνονται μάλιστα από νόμο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται κράτηση των αδέσποτων για 14 μέρες και στην περίπτωση που ουδείς τα αναζητήσει οδηγούνται σε θανάτωση. Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του μέτρου, μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι, υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 45.000 με 60.000 αδέσποτα.
Η κατακραυγή ήταν πανευρωπαϊκή ωστόσο η κυβέρνηση δεν φάνηκε να πτοείται και ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στις εκκαθαρίσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό από την στιγμή μάλιστα που το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας δεν θεώρησε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αντισυνταγματικό.
Στην Ελλάδα είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεγάλη κινητοποίηση ενώ «μπροστάρισσα» ήταν και η Εριέττα Κούρκουλου η οποία όχι μόνο πρωτοστάτησε σε καμπάνια κατά της απόφασης αυτής, αλλά έστειλε και πούλμαν στην Ρουμανία προκειμένου να σωθούν όσα περισσότερα αδέσποτα γίνεται.
Η Εριέττα τότε σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook έχει γράψει: «Στα σιχαμένα αυτά όντα στην Ρουμανία που αποτελούν ντροπή για την ανθρωπότητα και τα οποία πήραν την απόφαση για την σφαγή των αδέσποτων ζώων της χώρας έχω να πω ότι δεν θα περάσει έτσι! Έχω να πω ότι εγώ όπως και οι υπόλοιποι φιλόζωοι της χώρας μου, θα παλέψω και εγώ για την δικαιοσύνη αυτών των χαμένων ψυχών και θα κηρύξουμε όλοι μαζί πόλεμο στους αγριανθρώπους που στηρίζουν αυτή την πράξη! Ζητώ από όλη την Ελλάδα να αφιερώσει πέντε λεπτά από τον χρόνο της και να παρακολουθήσει τα βίντεο του βασανισμού αυτού στο διαδίκτυο! Ας βρούμε όλοι μια λύση και ας παλέψουμε πια ενωμένοι για τον ίδιο σκοπό! Εγώ είμαι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσω όλα μου τα μέσα για να σταματήσει η σφαγή! Οι άνθρωποι αυτοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τον γνωστό σε όλους μας Χίτλερ!».
Το θέμα όμως ενώ μας απασχολούσε ως μία διεθνής είδηση έρχεται και στην ελληνική πραγματικότητα μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία κάνει λόγο για σχέδιο το οποίοι ετοιμάζεται από την κυβέρνηση που στόχο θα έχει συντονισμένες προσπάθειες μαζικής εξόντωσης αδέσποτων.
Όπως δημοσίευσε το dogworld.blogspot.gr ,η επιστολή στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας, υπουργό Υγείας, υπουργό ΥΠΑΑΤ καθώς και στα κόμματα και τους βουλευτές.
Η επιστολή αναφέρεται σε μία εγκύκλιο πού όπως αναφέρει η Ομοσπονδία είναι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται ότι σε συγκεκριμένη εγκύκλιο καλλιεργείται κλίμα πανικού και μίσους απέναντι στα αδέσποτα, σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Επίσης λένε ότι προτείνει να εξαπολυθεί πόγκρομ ευθανασιών κατά των αδέσποτων με προκάλυμμα την δημόσια υγεία, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία.
Την ύπαρξη των συγκεκριμένων σκέψεων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter λέγοντας πάντως πως όσο ο ίδιος κατέχει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, θανατώσεις ζώων δεν πρόκειται να γίνουν!

http://www.staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου