Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.

 Από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πέρα από αυτές που προβλέπει ο νόμος.

            Συγκεκριμένα, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη αναφέρει:
«Επιτρέπουμε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπόμενων, ως εξής:
α. Την τελευταία Κυριακή του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
β. Τις δύο Κυριακές λειτουργίας της Διεθνούς ΄Έκθεσης Θεσσαλονίκης  στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης.                  
Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν τις Κυριακές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Ν.4177/2013,  εντός του πλαισίου ωραρίου, ήτοι από τις 11:00 έως τις 20:00, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.
β. να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).
γ. να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops-in-a-shop) και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (“outlet”), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η παρούσα απόφαση δύναται να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά τον μήνα Ιανουάριο και με πρώτη εφαρμογή τον Ιανουάριο 2015. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση».

http://dtsiaouss.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου