Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ZEITGEIST MOVING FORWARD – Δείτε Ολόκληρη την ταινία (ελλ. υπότιτλοι)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ZEITGEIST MOVING FORWARD ,ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ( Για τους υπότιτλους Πατήστε στο CC κάτω δεξιά στο video )
“ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΤΣΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.”
- Δρ. John Mcmurty, Συγγραφέας: “The Cancer Stage of Capitalism”

“ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, Η ΚΥΡΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΗΤΑΝ Η ΦΥΣΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ… ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.”
- Δρ. James Gilligan, Ψυχίατρος – Harvard Medical School
“ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.”
- Δρ. Colin Campbell, ASPO International
“ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ”
- Richard Wilkinson, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Nottingham
“Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΠΕΙΝΑ, Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.”
- Jacque Fresco, The Venus Project
ΣΥΝΟΨΗ:
Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την “Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους”.
Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε τη βιωσιμότητα στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού. Τα τρία κεντρικά θέματα του έργου είναι η Ανθρώπινη Συμπεριφορά, η Οικονομία του Νομισματικού Συστήματος, και οι Εφαρμοσμένες Επιστήμες.
Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του έργου, που το διαχωρίζει σε στυλ από τα περισσότερα ντοκιμαντέρ, είναι ότι έχει ένα παράλληλο δραματικό/κινηματογραφικό θέμα, με αξιοσημείωτους ηθοποιούς, που ανά διαστήματα υποδύονται διάφορους ρόλους οι οποίοι σχετίζονται με το γενικό μήνυμα της ταινίας. Το έργο χρησιμοποιεί έντονα, αρκετά 2D και 3D οπτικά αποσπάσματα/ψηφιακές κινούμενες εικόνες (animations), ενώ κρατάει ως θεμέλιο τον βασικό, παραδοσιακό προσανατολισμό ενός ντοκιμαντέρ.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ:
Το Zeitgeist: Moving Forward έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σε 60+ χώρες και σε 20+ γλώσσες αρχίζοντας στις 15 Ιανουαρίου, 2011. Αυτή η μεγάλης κλίμακας κυκλοφορία δεν σχετίζεται με κανένα μεγάλο διανομέα ταινιών. Μέρος της έκφρασης αντί-κουλτούρας αυτής της προσέγγισης είναι να παρακάμψει την ανάμειξη όλων των συντεχνιακών μέσων ενημέρωσης και να χρησιμοποιήσει ανεξάρτητες ομάδες, κατά τρόπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες θα προβάλλουν το έργο στις αντίστοιχες περιοχές τους. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες συνδέονται με διάφορες ακτιβιστικές κοινότητες, στις οποίες εντάσσεται και το “Κίνημα Zeitgeist”, το οποίο είναι μια ομάδα που υποστηρίζει την βιωσιμότητα αναζητώντας μια κοινωνική μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο, μακριά από την αυξανόμενη διαστρέβλωση του νομισματικού συστήματος και των συνεπειών του.
Το Zeitgeist: Moving Forward είναι ένα μη εμπορικό έργο, το οποίο σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του διαδικτύου, σε μορφές άμεσης προβολής καθώς και για κατέβασμα σε μορφή DVD.
Η Παγκόσμια Θεατρική Πρεμιέρα θα παρουσιαστεί από τον οργανισμό Artivist Film Festival στις 15 Ιανουαρίου, 2011 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:
Ο σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας, κινηματογραφιστής, συνθέτης, εκδότης και αφηγητής του έργου, Peter Joseph, έγινε εκ παραδρομής αναγνωρίσιμος εντός της κοινότητας των δημιουργών ντοκιμαντέρ, με το βραβευμένο επίμαχο έργο του “Zeitgeist: The Movie” (2007), το οποίο έλαβε πάνω από 100.000.000 εμφανίσεις στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της δημοσίευσής του. Στην αρχική της σύλληψη, αυτή η ταινία δεν προορίζονταν καν για ταινία, αλλά έγινε αφότου πέτυχε παγκόσμια αναγνώριση.
Το 2008, μια συνέχεια στο έργο, με τίτλο “Zeitgeist: Addendum”, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Artivist στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας. Όπως και με τον προκάτοχό του, το βραβευμένο “Addendum” ήταν ένα βίντεο με τεράστια εξάπλωση στο διαδίκτυο λαμβάνοντας πάνω από 50.000.000 εκατομμύρια προβολές εντός του πρώτου έτους.
Μετά την κυκλοφορία αυτής της δεύτερης ταινίας, ο Joseph ίδρυσε ένα κοινωνικό κίνημα εμπνευσμένος από την ανταπόκριση του κοινού – που ονομάζεται “Tο Κίνημα Zeitgeist”. Αυτός ο παγκόσμιος οργανισμός, που αριθμεί σήμερα πάνω από μισό εκατομμύριο συνδρομητές σε 200 χώρες, εργάζεται για να αρχίσει η μετάβαση του πολιτισμού σε ένα νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο και το Zeitgeist: Moving Forward είναι, εν μέρει, μια μαζική ενημερωτική έκφραση με τον ίδιο προσανατολισμό. Το “Κίνημα Zeitgeist” είναι μια προέκταση του “The Venus Project” – ενός οργανισμού που ιδρύθηκε από τον βιομηχανικό σχεδιαστή – Jacque Fresco – ο οποίος επίσης παρουσιάζεται στην ταινία.
Το “Zeitgeist: Moving Forward” είναι η τρίτη συνέχεια σε αυτό που έχει γίνει πλέον μια πολιτισμική σειρά κινηματογραφικών ταινιών, η οποία συνεχίζει να μελετά το τωρινό “Zeitgeist” – που σημαίνει “Το Πνεύμα ή Συνείδηση της Εποχής” ή του πολιτισμού.



http://alithinapsemata.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου